reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny jak to jest z zakupami na allegro? Kupilam rowerek PUKY biegowy i teraz klops.....bardziej nam sie podobał FIRST BIKE ;/ a tyle czasu myslelismy............rajuuuuuuuuuuuu
mogę oddac? wg prawa konsumenta do 7 dni?

reklama
Obczaiłam ten uchwyt :D
Za łapki na boki, jakoś wcześniej mi to nie wychodziło :)
A jak już szczoteczka jest włożona raz to łatwo , samo się otwiera i zamyka :D

Ula, nie wiem dokładnie jak to jest, ale na pewno sprzedający napisał w regulaminie. Jeżeli pisze, ze nie ma zwrotów to i tak masz chyba prawo, tak jak piszesz w ciągu 7 dni.

Zaczynam się mentalnie przygotowywać do urodzin Ali i świąt pod kątem prezentów, bo oczywiście na mojej głowie wymyślanie co kto ma kupić.
Mam już małą listę:
1. Kuchnia (np. Smoby)
2. Łóżeczko/kołyska dla lalki (IKEA lub Klupś)
3. klocki (nie wiem jeszcze jakie)
4. Książeczki
5. Lalka (?? to w ostateczności)
6. Stolik i krzesełko dla Ali
7. układanka przebieranka (np. Twarze układanka magnetyczna, Diset | Dadum, Układanka magnetyczna drewniana Przebrane Dzieci, Djeco | Dadum, Układanka przebieranka - szafa dziewczynki | Zabawki drewniane | Układanki z drewna | Układanki drewniane | Układanki z uchwytami |)
8. miarka wzrostu
9. tusz do stempelków

Byłam na szybko w uzywancu na miescie i kupilam superrrrowe bucie dla Olinka. Myslalam ze bedą dopiero na przyszły rok a kapciuszki mimo ze wydają sie duze są dobre :) Sandałki na plażę/basen są akurat za duze chcoaiz i teraz mały moze smigac bo pasek dobrze trzyma nozkę. Cena....sandałki 3,5 zł a kapciuszki 4 zł (po przecenie 50%) Buciki albo NEXTA albo MOTHERCARE
DSC07636.jpg DSC07635.jpg

Kapciuszki tzn autka na nich mają migoczące swiatełka/diody przy kazdym kroku faknie się swiecą. Wydaje mi sie ze zarowno jedne jak i drugie są nowe/prawie nowe bo na kapciach zadnych sladów uzywania nie było.

Ostatnia edycja:
kilolek a może z jednej z kurtek odpruj rękawy i zrób Kubie kamizelkę ;) , ja tak ostatnio zrobiłam bo mi było szkoda kurtki bo na długość była ok tylko rękawy były krótkie i teraz jak jest zimniej to mu zakładam na bluzkę polar i na to kamizelkę i dzięki temu zakup mnie ominął ;)

Dziewczyny apropo rajstopek dla maluszków, przez przypadek kupiłam tak na szybciocha w Carefourze rajtki dla małego (było juz pozno, ja sie spieszylam wiec niewiele sie zastanawialam) rajstopki kosztowaly ok 3,50 zł za sztukę. Moze nie są tak wysmienitej bawełny jak WOLA lub Gatta ktore kupuję na targu za ok 17 zł o ile dobrze pamietam, ale nie są takie zle jak takie zwykle za ok 7 zł u mnie na targu. Jestem mile zaskoczona, są dosc miękkie itd. POLECAM! Wzięlam tylko dwie pary i żaluję ze wiecej nie wzięlam.

Mała "wyprawka" na wyjście do domu dla Martusi..a te różowe buciki, to dostałyśmy od koleżanki, u której byliśmy wczoraj na kawce;-)

Załączniki

• P1030960 [DVD (PAL)].jpg
    P1030960 [DVD (PAL)].jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 62
  • P1030964 [DVD (PAL)].jpg
    P1030964 [DVD (PAL)].jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Do góry