reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakup wózka ????

Ech... już sie nie mogę doczekać aż go dostarczą. Pewnei jutro :dry:Ciekawe jak sie sprawdzi w terenie, po sklepie się fajnie jeździło no ale ciekawe jak chodniki :eek: Tymbardziej że włąsnie go kupiliśmy z myślą o wypadach za miasto itd, las... nierówne drogi... amortyzację ma niby na wszystkich kołach ale to pianki więc kit wie :sorry: Z kolei nad parasolką rozmyślam i wacham sie między: -50%NOWY ULTRA LEKKI WÓZEK PARASOLKA HAUCK+GRATIS (393091966) - Aukcje internetowe Allegro

i tym co Myszka kupiła, Wózek spacerowy (4kg), DELTI MOUSE - WYPRZEDAŻ ! (392067506) - Aukcje internetowe Allegro tyle że w nim nie ma folii przeciwdeszczowej, daszka, no i pozycji oparcia tej półleżącej...
Myszko- A właściwie to czemu czekasz z eksploatowaniem go dopiero na przyszłą wiosnę?

reklama
Marti - na teraz mam Haucka, a tamten jest typowa spacerowka dla starszego (mniej wiecej dwuletniego) dziecka- bedzie dobry moze na wakacje czy na jakis taki wyjazd.
Jasio czasem jeszcze spi w wozku, wiec tamten nie bylby dla niego dobry.
Za to roznica w wadze jest olbrzymia- moj Hauck Shopper wazy tyle co ten Twoj nowy czyli okolo 8kg, no a ten Deltim 2 razy mniej...
W tym leciutkim Haucku fajna jest ta folia :-) I w sumioe cena ta sama... PEwnie gdybym byla toba to wzielabym lekkiego Haucka :tak:

Widzę, że zaczął się okres zmieniania wózków :cool2:

Joanko, Marti - gratuluję zakupów :-)

Misiek od jesieni jeździ w wózku Graco i odpukać sprawuje się dobrze :tak:. Żaniu jak przeczytałam o waszym wózku to się przeraziłam :szok:. A jaki macie model? :confused:

wiecie co troche mnie szokujecie z tymi wozkami, bo ja to nie kupuje nastepnego, caly czas mam ten, co kupilismy przed porodem, tylko, ze wersje spacerową i nie zamierzam kupowac innego wozka, chyba, ze ujrze takową potrzebę, a juz na przyszly rok to wcale nie kupie, bo zakladam, ze jak kacperek bedzie mial 2 lata to spacery beda tylko na nozkach. dzis i tak wlasnie wygladaja nasze spcery, wozek zostaje w domu i nawieksza radosc to wlasnie bieganie. na wyjazd jedynie go bierzemy, zeby mial ew. gdzie zasnac, ale i tak ani razu z niego nie korzystal.

Ostatnia edycja:
no w sumie rozne sa dzieci - jedne odkad naucza sie chodzic, odrzucaja wozek, a inne jeszcze do 3 roku zycia go potrzebuja :-)
Ciekawe jak to bedzie z moim Jasiem - mzoe sie okaze ze ten lekki na przyszla wiosne kupilam niepotrzebnie, ale wtedy go sprzedam i tyle :-D

masz ty racje mysz - o tym nie pomyslalam, ze jedne dzieci chca wozek a inne nie. i faktycznie jak bedzie niepotrzebny wozek to sprzedasz i juz. no u mnie to zakup mija sie z celem.

ale marti ten wasz wozeczek sliczny jest, naprawde. kolka calkiem spore, a raczka, ze nie jest regulowana to dziwne, ale do przezycia:-)

Ostatnia edycja:
No, my mamy naszą Emmę i parasolkę - bunny baby design bodajrze - no i dokupimy coś lekkiego dla 2 później. Emma służy na dłuzsze spacery i do akcji specjalnych, a królik jest na zakupy, krótkie przejazdy.

Szerlock my też jeździmy wersją spacerową i bardzo fajnie nam się jeździ. Jeśli kupimy spacerówkę to glównie na pakowanie do auta (zakupy, wyjazdy), bo ten nam sie ledwo mieści (trzeba odpinać górę) i zajmuje cały bagażnik.
No i mój syn jest na razie takim wózkowym leniuszkiem. W domu biega, a na spacerkach sobie jeździ i sie rozglada. Może to dlatego, że zawsze wychodzimy w porze jego drzemki, więc pojeździ z godzinke, pół i kima. Zresztą mój syn jest taki dzikus, że jak widzi obcych to na zewnątrz łapie mnie za rękę a jak jesteśmy sami swoi to sam chodzi i biega po trawce.

Szerlock pewnei gdybym nie dała zeszłorocznego x-landerka bratanicy to też bym nie kupowała znów wózka, tylko pewnei tą parasolkę leciutką na zakupy ;-)nawet jak mały będize szedł obok to ja sobie do niej wsadzę torby z zakupami :-D no a że my lubimy całodniowe wypady w teren to konieczny był lepszy wózek z amortyzacją itd :tak:mały jeszcze śpi w trakcie takich wypadów itd zresztą wątpię żeby nie chciał odpocząć nawet za rok w wózeczku gdy tak cały dzień będziemy poza domem :sorry2:

Verso spisał sie idealnie na naszych łódzkich chodnikach :-) Jak narazie jestem zadowolona :tak:Zobaczymy na bardizej wyboistych terenach ;-)

A lekką parasolkę w końcu kupiłam tą Haucka ale jeszcze nie przysłali ;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry