reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakup wózka ????

Żaniu, czy to ten Graco tak ci szwankował?
A my już mamy trzecią parę opon na tyle :-( te drugie wytrzymały ze 3 miesiące i sie przetarły.
Stoimy przed dylematem jaka spacerówke kupić... Myslałam o Coneco Saturn albo Polo, macie jakieś pozytywne albo negatywne opinie o tych wózeczkach? Wiem, ze Aletka wychwalała Polo.

Ostatnia edycja:
reklama
wlasnie tak wczoraj mowilam mezowi o naszych wozkach ze jestem z obydwoch bardzo zadowolona bo do tej pory nic sie w nich nei zepsulo - obym nie zapeszyla ;-)
Na wakacjach mielismy Haucka ktory pomimo piankowych kol wytrzymal niesamowite tory przeszkod :szok: az w szoku bylam :-d
Zastanawiam sie tylko czy do zimy dociagnie przy takiej intensywnosci uzywania...
choc teoretycznie na zime mam Mutsy, ale moze byc ciezko go wpychac na podjazd w bloku :szok:

Dziewczyny pomóżcie, bo mam mętlik w głowie. Do środy musze kupić spacerówkę i nie wiem którą. Znalazłam Inglesinę Trip za 349 zł, ale ona jest goła, tzn nie ma poręczy i pokrowca na nózki. O ile do jeżdżenia bez poręczy moje dziecko się może szybko przyzwyczaić, choć bardzo lubi z nią jeździć, to pokrowiec na jesień i zimę wydaje mi się być niezbędny.
Coneco Polo nie spodobał nam się wizualnie i znaleźlismy Coneco Trafic - jego wada - waga 8,8 kg (w porównaniu do 6,5 Inglesiny) ale może przez to bedzie stabilniejszy na naszych nierównych chodnikach, no i gorzej się waży od Inglesiny na podbiciu na krawężnik. Pierwsze i wcześniejsze nasze typy to Baby Design Espiro Active (8,3kg) i Jet (7kg), bardzo ładne wózki z miłego w dotyku materiału, lżejsze od Traffica, tylko nie wiem jak się sprawdzi regulacja oparcia na pasach, jakoś nie mam do tego zaufania, dość nieporęczne. Jet był lżejszy, ładnie się prowadził, ale co za tym idzie, mniej solidny i pewnie skłonny do rozklekotań. W Coneco Traffic i Espiro Jet budka jest fajnie poszerzana, ze można osłonić dziecko przed deszczem i wiatrem.
Ja dzisiaj skłaniałam się najbardziej do Inglesiny, ale ten brak akcesoriów... A mąż wynalazł w sklepie Traffica pod nazwą Pierre Cardin, no i te Espiro.
No a jeszcze w międzyczasie przewinął się Zooper Twist...
A problem z wyborem bierze się stąd, że mąż twierdzi, ze jak kupimy parasolkę, to już nie będziemy jeździć naszym ciężkim spacerowym wózkiem, a mnie wydaje się, że wygodniej mi będzie starym wózeczkiem smigać na spacerki, tak więc wg mojego toku myslenia trzeba byłoby kupić Inglesinę, a jako podstawowy wózek pewnie tego Traffica.

Ostatnia edycja:
Ewitka - idz na forum o wozkach to sobie poczytasz ;-)

Jak Ci sie podoba Inglesina to kupa ja a na Allegro dostaniesz uniwersalny pokrowiec (taki zwykly wprawdzie, no ale wazne ze jest to pokrowiec - zreszta chyba sama kupie do Haucka cos takiego na zime).

A ja znalazlam cos dla dziewczyn z roznica wieku miedzy dziecmi okolo 2 lat
revelo : buggypod : buggypod smorph : twoo : homepage

Ciekawe, nie????

Od wtorku nic innego nie robimy, tylko siedzimy wieczorami w necie i od tego jest jeszcze większy mętlik w głowie, bo opinie są skrajne. Inglesina z pokrowcem to wydatek powyzej 400zł, a to już jest 30% wartości pozostałych wózków. Pytanie, czy rzeczywiście o tyle będzie lepsza?
Przed chwilą staneło na Espiro Jet ew. Coneco Traffic.

Od wtorku nic innego nie robimy, tylko siedzimy wieczorami w necie i od tego jest jeszcze większy mętlik w głowie, bo opinie są skrajne. Inglesina z pokrowcem to wydatek powyzej 400zł, a to już jest 30% wartości pozostałych wózków. Pytanie, czy rzeczywiście o tyle będzie lepsza?
Przed chwilą staneło na Espiro Jet ew. Coneco Traffic.

ewitka - ja w swoich dylematach - b. podobnych do twoich - zdecydowalam sie na maclarena, tyle ze duzo kasy poszlo, gdyby nie maclaren to wybralabym iglesine - w sklepie tez sie lekko prowadzila, teraz uzywamy 2 wozkow - maclaren na zakupy w galeriach, wakacje, wyjazd na bb do wawy (czyli ma byc lekko, malo miejsca zajmowac i porecznie sie skladac) a duza spacerowka na pompowanych jest na spacery, wypady za miasto

a najlepiej do sklepu - i tam wsadz Pawelka po kolei w kazdy wozek i zobacz jak sie nimi jezdzi z dzieckiem w srodku

Ewitko ja mam od jakigoś czasu espiro jet i jestem bardzo zadowolona. Jedynym mankamentem może być to, że ma rączki dość wysoko i dla niskiej osoby może być niewygodny ale ja z moimi 172 cm. nie narzekam :-D

Dzieki Gosiu za pomoc, akurat Jet mi się najlepiej prowadził ze wszystkich wózeczków z dzieckiem w środku, a wysokość rączek odczułam w Activie, choć "przymiarka" do łatwych nie należala, bo synuś odmawiał współpracy i się wiercił, no i te obawy o trwałość i stabilność.
A dzisia przymierzyłam małego do Traffica i już mi się totalnie zamieszało.

Ostatnia edycja:
Gosiu, a mam pytanie, jak wam się sprawują pasy bezpieczeństwa? Bo mężowi jak był w sklepie to przy regulacji szelek taśmy powypadały i wydawało nam to się takie tandetne.

reklama
to się zastanówcie nad coneco polo. ma te same funcje a jest troszkę lżejszy.
Coneco Polo odpadł gdzieś wcześniej, jak go oglądnęliśmy w realu, bo nie podobał nam się ten sztuczny świecący materiał z którego jest wykonany i ogólna konstrukcja wózka - traffic pod tym względem dużo bardziej nam się podobał.

Do góry