reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

No tak. niby nic nie byloby widac ale mimo wszystko wole poczekac do slubu. i tak by pozniej wyszlo po slubie jakbym za pare miechow urodzila "o chajtali sie z wpadki"hehe. a tak to skoro wszystko zaplanowane juz ho ho temu to wole poczekac jednak :) a tabletki dopiero odstawie za pare opakowan. do slubu bede brac, bo jakbym wczesniej skonczyla to bym pewnie znajac mojego pecha na wlasne wesele dostala okres. a jak nie bralam anty to umieralam z bolu i to byla jakas tragedia, a tak to biorac anty to bede miec krwawienie akurat na wesele no ale taki okres to nie okres hi hi. i poza tym chcialabym sie napic co nieco na wlasnym weselichu :)

reklama
No masz racje ja tez mialam tak ustawione, ze okres mialam tydzien przed weselem, ale ja po tabletkach przytylam z 6kg i to wszystko poslzo mi w brzuch i do tego meczyly mnie okrutne wzdecia, wiec wygladalam jak w ciazy i mimo tego, ze slub byl zaplanowany poltora roku wczesniej to po slubie przynajmniej przez miesiac dzien w dzien musialam sie tlumcyc ze nie jestem w ciazy, przed slubem to mojego kabana nie widzieli a po nagle mi wielki brzuch urosl hehe ale odstawilam zlecialo 4kg , brzucha prawie nie mam i skonczyly sie glupie gadki;)

Witam wiem ze temat jest juz oklepany ,ale niedawno urodzilam dziecko po rownych 8 tygodniach wspolzylam z moim mężem ,dzien predzej bylam u ginekologa i przepisal mi tabletki anty "logest" (czy kogos zawiodly te tabletki??) ,opakowan zuzylam nie cale 2 ,a od ponad tygodnia spoznia mi sie okres czy to mozliwe ze jestem znowu w ciązy, czy moze to normalne po odstawieniu tabletek???

źle napisalam ,chodzi o to ze ja odstawilam te tabletki i po ich odstawieniu mialam okres ,a teraz mi sie spoznia ponad tydzien ,czy po takim krotkim braniu tych tabletek moga one miec wpływ na opoznienie miesiaczki ? zrobie test ale chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was tak miała

Miesiaczki po odstawieniu tabletek sa strasznie rozregulowane wyobraz sobie ze mi sie tez spoznia juz chyba 8 dni ale zobaczysz ze nastepny cykl bedzie juz lepiej takze sie nie martw.

mandrzejczuk, ja natomiast podczas łykania tabletek czuję się świetnie :-)
Kilogramów mi nie przybyło, brzuchol jaki płaski zawsze miałam tak dalej mam :-D więc ok.
Hehehe to ciekawie miałaś jak Cię podejrzewali o ciążę jak w niej wcale nie byłaś :-)

pysia888 ja do tej pory czasem musze sie tlumaczyc, bo ja zawsze miala oponke ale przy tabletkach mkialam okropne wzdecia przez duuuze O! pierwsze tabletki bralam novynette a potem zmienilam na tansze stediril30 i to byl moj blad, bo po pierwszych czulam sie wysmienicie, biust mi urosl,przestaly wlosy wypadac,zero pryszczy,niebolace @,m a po tym zas*** steridilu wszystko to zaczelo sie w druga strone obracac i do tego te wzdecia ;((( nie moglam nawet wypic pol szklanki wody bo zaraz mnie rozrywalo i dlatego tak puchlam na wlasnym weselu zjadlam tylko parowke i 2 frytki zeby gorsetu nie rozerwalo, a teraz jak nie biore to niebo. Ale z tym tlumaczeniem heeh to juz mialam dosyc, ostatnio bylam na 18-stce siostry przyjaciolki i jej kolega wypytuje sie o slub i wogole i nagle pytanie: "s;lyszalem, ze w ciazy jestes?" a ja na to: "tak juz 2 lata, a od wesela jakos urodzic nie moge" troszke sie spiź*** ale moment temat zmienil hehe:-) ale juz by mogli wszyscy wykrakac ta ciaze hehe to skonczylyby sie tlumaczenia a zaczely gratyulacje, uzasadnione w dodatku hehe

Ja na początku miałam jedno opakowanie Harmonetu, które zaraz lekarz zmienił mi na Yasminelle. A najgorsze było, że poszłam do tego ginekologa drugi raz i sobie wyobraź, że nie mogłam się dobić do gabinetu prywatnego, a tu nagle żona wychodzi, że mąż nieżyje. Byłam w okropnym szoku :-(
No i biorąc te Yasminelle czuję się naprawdę super. Jak pomyślę o moim okresie przed anty, a teraz to niebo a ziemia! Naprawdę! Nie tyję tak poza tym, jedynie co zauważyłam to żylki na piersiach no ale może miałam je już wcześniej, a się o tym naczytałam to może i już moja podświadomość działa:"a to pewnie po anty mam".
Własnie. Jak piszesz, że już tak gadają o ciąży "urojonej" Twojej to faktycznie mogłoby już się to "stać" :-) Koniec by było tego głupiego gadania i Ty byłabyś pewnie bardziej szczęśliwa, że w końcu się udało :-)

reklama
no wlasnie hehe, na poczatku sie tym nie przejmowalam jak w szkole sredniej plotkowali, ale jak juz zaczelo sie gadanie, ze w mlodym wieku za maz i tu brzuszek to mnie szlag trafial, bo wcale nie tak mlodo prawie 22 lata, 4-letni staz znajomosci, a w brzuszek zawsze mi szlo, ale jak ktos mnie nie znal to i o masz babo ciaze hehe.

Ej jak to gin nie zyje? Zona go zabila?

Do góry