reklama
Hmm a może lepiej zrobić kawiarnię/restaurację dla mam z dziećmi. Salę zabaw z miejscem na obiad. Jeśli powie mi Pani dokładnie w który miejscu ma powstać to zasugeruję może coś więcej, bo jak wiadomo wszystko zależy od lokalizacji. Kolejny klub malucha nie gwarantuje powodzenia.Mam pytanie do mam
Co bierzecie pod uwagę zapisując dziecko do klubu malucha. Ile, waszym zdaniem, opiekunek powinno przypadać na określoną liczbę dzieci?
Zadaję pytanie ponieważ jestem w trakcie zakładania klubu malucha na węglinie a dokładniej na bocznej ul. Raszyńskiej. wydaje mi się to dobra lokalizacja zważywszy na fakt, że jest to nowa dzielnica domków jednorodzinnych a niedaleko buduje się nowe osiedle bloków przy ul. Roztocze.
Klub będzie się mieścił w domku jednorodzinnym z ogrodem. Do dyspozycji dzieci będą dwie sale (30m2 do zabawy i 12m2 sypialnia z łóżeczkami i materacykami) i oczywiście toaleta. Do lata zamierzam też przystosować ogród na mały plac zabaw. Klubik będzie mały i chciałabym aby grupa liczyła nie więcej niż 10 dzieci od 1r.ż -4 r.ż. Nie będzie podziału na grupy wiekowe. z mojego założenia nie ma być to typowa placówka opiekuńczo wychowawcza a raczej miejsce gdzie w kameralnej grupie dzieci będą mogły spędzić miło czas.
Skończyłam pedagogikę, mam przebyte praktyki w waldorfskim przedszkolu w Holandii, kilka razy byłam au pair i na
pewno mam wiele pomysłów na to jak spędzić z dzieciaczkami czas jednak nie będę oszukiwać że ni jestem specem od prowadzenia wyszukanych terapii proponowanych przez niektóre kluby typu gimnastyka metodą weroniki sherborne itp. Oczywiście będą zajęcia plastyczne, muzyczne, zabawy z hustą, czytanie bajek (jak to ładnie nazywają - bajkoterapia ), zajęcia relaksacyjne, zabawa w ogródku, czasem ze względu na ładna okolice spacery na łąkę czy do lasu...Mam certyfikat C1 z niemieckiego więc ewentualnie mogłabym prowadzić zabawy z językiem niemieckim
Uważacie, że takie kluby sa potrzebne? A może mamy wolą zatrudniać nianie? generalnie: na co rodzice zwracają uwagę wybierając klub dla swojego dziecka?
Czekam na opinie!
Wydaje mi się, że jak powstanie na Kraśnickich i Jana Pawła centrum handlowe to bardziej popyt będzie na salę zabaw i restaurację przystosowane dla rodziców z dziećmi.
Dodam tylko, że my chodzimy na Dzieciaki Bystrzaki. Mój syn zaadaptował się tam znakomicie. Cieszę się, że pani Ania stworzyła takie miejsce dla dzieci.
Ostatnia edycja:
Akademia Rodzica prowadzi szkolenia i praktyczne warsztaty dla Rodziców. W tym momencie organizowane są Dni Otwarte (sobota 18 czerwiec), szkolenia oraz plac sala zabaw dla dzieciaków są za darmo.
Plan szkoleń oraz więcej o akademii:
Akademia Rodzica | Facebook
Akademia Rodzica - Strona startowa
Plan szkoleń oraz więcej o akademii:
Akademia Rodzica | Facebook
Akademia Rodzica - Strona startowa
Ogólnopolska Sieć Ośrodków Musical Babies o/Lublin zaprasza serdecznie Maluszki od 6 miesiąca do 6 roku życia na zajęcia muzyczno-ruchowe w języku angielskim. Na terenie Lublina zajęcia będą odbywać się na: os. Botanik, os. Czuby, os. Konstantynów oraz w Marysinie. Zapraszamy do zapisów na bezpłatne lekcje pokazowe w dniach 5 - 10 września! (rezerwacja telefoniczna: 601 994 111 lub email: lublin@musicalbabies.pl). Więcej informacji na stronie: Angielski dla dzieci, zajęcia dla dzieci, MusicalBabies
Już od 11 września rozpoczynamy kolejne kulinarne warsztaty dla najmłodszych!
Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku 4- 12 lat do wspólnego gotowania!
W naszej pracowni dzieci będą pod okiem profesjonalistów zapoznawane z technikami kulinarnymi, zasadami prawidłowego odżywiania się, higieną w kuchni i zachowaniem przy stole. Zapewniamy fartuszki, przybory, produkty i dobrą zabawę!
Ile lat ma pizza, jak bez płaczu pokroić cebulę, jak wygląda czapka budyniówka i czy w niej gotuje się budyń? Na te i wiele innych pytań wasze pociechy znajdą odpowiedź w szkole Gotowania Locomotivy. Pokażemy, że w gotowaniu z dziećmi dotykanie, smakowanie, radosny śmiech i pałaszowanie jest najważniejsze. Kuchenne laboratorium, w którym wszystko paruje, a pokrywki podskakują to magiczny świat dla dziecka, świat w którym jedynie wyobraźnia wyznacza granice działania naszym pociechom.
Wierzymy, że dziecięca pasja i energia do gotowania pod okiem kucharza może przerodzić się w życiowe hobby. Na zakończenie każdych zajęć zaprosimy rodziców do wspólnego stołu i zaprezentujemy to co przygotowaliśmy.
Zapisy pod numerem telefonu (81) 44 11 999 lub email: info@locomotiva.com.pl
Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku 4- 12 lat do wspólnego gotowania!
W naszej pracowni dzieci będą pod okiem profesjonalistów zapoznawane z technikami kulinarnymi, zasadami prawidłowego odżywiania się, higieną w kuchni i zachowaniem przy stole. Zapewniamy fartuszki, przybory, produkty i dobrą zabawę!
Ile lat ma pizza, jak bez płaczu pokroić cebulę, jak wygląda czapka budyniówka i czy w niej gotuje się budyń? Na te i wiele innych pytań wasze pociechy znajdą odpowiedź w szkole Gotowania Locomotivy. Pokażemy, że w gotowaniu z dziećmi dotykanie, smakowanie, radosny śmiech i pałaszowanie jest najważniejsze. Kuchenne laboratorium, w którym wszystko paruje, a pokrywki podskakują to magiczny świat dla dziecka, świat w którym jedynie wyobraźnia wyznacza granice działania naszym pociechom.
Wierzymy, że dziecięca pasja i energia do gotowania pod okiem kucharza może przerodzić się w życiowe hobby. Na zakończenie każdych zajęć zaprosimy rodziców do wspólnego stołu i zaprezentujemy to co przygotowaliśmy.
Zapisy pod numerem telefonu (81) 44 11 999 lub email: info@locomotiva.com.pl
Mojani, a czy w tym klubiku, do którego chodzi Twoja córcia opiekunki wychodzą z dziećmi na dwór? I jak jest z jedzeniem? Mają catering, czy trzeba przynosić własne obiadki?
Nasz syn chodzi do klubiku na Skarpie (Klub Szczęśliwych Maluchów) i też jesteśmy zadowoleni - przez pierwszych kilka dni troszkę popłakiwał, ale teraz bardzo chętnie tam chodzi
Na stronie tego "twojego" klubiku jest info, że oferują "zabawę z językiem angielskim" - na czym dokładnie to polega? I jaka jest rozpiętość wiekowa dzieci w grupie?
No i nasza przygoda z Klubek Szczęśliwego Malucha niestety dobiegła końca; synek poszedł do przedszkola. Ciężko było jednak rozstać się z tym fantastycznym miejscem! Synek super się tam rozwinął (panie w przedszkolu mówią, że jest bardzo samodzielny jak na swój wiek), uwielbiał tam chodzić, bawić się z dziećmi i "ciociami" Ja natomiast jestem pełna podziwu dla opiekunek i właścicielki - Pani Ani - podziwiam ich zaangażowanie, ciepło, cierpliwość i pomysłowość z jaką pracują z dzieciaczkami!!! Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej, to proszę pytać na maila: neritum@gmail.com
dla takich informacji jest cały wątek :-)
https://www.babyboom.pl/forum/lublin-f203/zajecia-dla-dzieci-i-mam-w-lublinie-30822/index6.html
https://www.babyboom.pl/forum/lublin-f203/zajecia-dla-dzieci-i-mam-w-lublinie-30822/index6.html
reklama
Podbijam temat Szukacie kawiarni dla matek z dziećmi, z tego co wiem, w Lublinie nie ma takiej. Jestem w stanie założyć takie miejsce, mam wiele pomysłów na taką kawiarnię dla mam połączoną z opieką nad dziećmi. Potrzebuje Waszych porad, co byście chciały tam widzieć, jak wg was miało by wygladac takie miejsce, w jakim miejscu byście je widziały. Pytam bo szukam inspiracji aby jak najlepiej dostosowac takie miejsce dla mam z dziećmi.