reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

Ja dzisiaj wyjde z malym na spacer na godzinke,zaloze zegarek na reke ten ktory pokazuje ile kalorii spala sie podczas wysilku,i przekonamy sie czy rzeczywiscie podczas godzinnego pchania wozka mozna spalic 500 kcal...hehe

reklama
Dziewczyny mam pytanie... szukam jakiegoś dobrego (co nie znaczy że drogiego) peelingu lub czegoś w ten deseń. Mimo że mam myjke i się nią dre to i tak przy wycieraniu skora mi sie "roluje" brzydko... mozecie coś podpowiedzieć/polecić?

dziewczyny jak mi włosy lecą........... normalnie garściami wychodzą. zaraz bede całkowicie łysa.
Monia chyba Ty miałaś też taki problem? jak dobrze pamietam. co zrobiłas?

Wronka, a ile tej wody mam dodac? znaczy to jak bardzo gesto powinna ta papka byc?
Akatka, mnie tez dopadl problem wlosowy. Leca mi normalnie garsciami. zapuszczac chcialam, ale teraz to nie mam czego. A takie mialam sliczne wlosy odkad zaszlam w ciaze...

Wronka, a ile tej wody mam dodac? znaczy to jak bardzo gesto powinna ta papka byc?
Akatka, mnie tez dopadl problem wlosowy. Leca mi normalnie garsciami. zapuszczac chcialam, ale teraz to nie mam czego. A takie mialam sliczne wlosy odkad zaszlam w ciaze...

Ja robie na oko, kawy tez sypie wiecej, ma byc takie zeby Ci się latwo po ciele rozprowadzało, ale zebys z tego kawki nie zrobiła, bo będziesz musiała wypic a nie wcierac..heheh :-)

Dziewczyny mam pytanie... szukam jakiegoś dobrego (co nie znaczy że drogiego) peelingu lub czegoś w ten deseń. Mimo że mam myjke i się nią dre to i tak przy wycieraniu skora mi sie "roluje" brzydko... mozecie coś podpowiedzieć/polecić?

Ja mam peeling do ciala z Yves Rocher,niewiem ile dokladnie kosztuje ale ja go kupilam na wyprzedazy i zaplacilam 50% mniej niz normalnie i baardzo jestem z niego zadowolona:tak: Skora jest po nim wygladzona i fajnie pachnie:-)

Tani peeling do ciala robie z mleka (tlustego) i soli.3-4 lyzki soli + 2 lyzki mleka mieszam aby uzyskac dosc gesta papke,po umyciu ciala wcieram okreznymi ruchami w cale cialo.Skora po nim jest gladka,miekka i nawilzona,jak dla mnie super:-)

Wiedziałam ze można na was liczyć! WIELKIE DZIĘKI :-D będę dzisiaj pewnie robić te domowe...
a jeszcze jedno tak na wszelki wypadek... czy to można zrobić wcześniej i potem do słoiczka i mieć na zaś? Bo wątpię żeby mi się chciało to robić za każdym razem na nowo

reklama
Mnie depilowala babka ;-) Nie chcialabym zeby mi facet to robil hehehe Zreszta faceci sa od dawania przyjemnosci a nie sprawiania bolu ;-) Generalnie nie bylo zle, naprawde. Bolec, bolalo, ale do przezycia, bo to boli tylko chwile. No i fajna jest perspektywa, ze za pol godziny bedzie po wszystkim :tak:

Co do peelingu to ja robie sobie z cukru - mieszam go z olejem :tak:

Do góry