reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
Bo niestety mają dużo za dużo cukru. Teraz sobie pozwalam, bo karmiąc nie chcę stosować żadnej diety, ale jak odstawię małego to koniec z owockami. Z tym, że mam to szczęście, że UWIELBIAM warzywka.

No i chwilowo zajadam też lodziki, czy ciasta (ale tylko domowe), których na codzień w zasadzie nie jadam. No na lodzika to sobie czasem i na diecie pozwalam (zasłaniając się tym, że wapń mają, a co ;))... i ta nieszczęsna lodziarnia jest zdecydowanie za blisko!

no tak, ale owoce mają inny cukier... a najwięcej cukru mają banany winogrona i czereśnie a pozostałe owoce można spokojnie jeść :-)

Jeśli już to można np. melona, porzeczki, grejpfruta, ananasa, wiśnie, pomarańcze czy truskawki. Mi owocki idą w puppę, więc ich nie jem, zresztą ja muszę mieć w lodówce szpinak czy pomidorka a takie jabłuszko to już niekoniecznie, bo owoce mogą dla mnie nie istnieć ;-)
Suszonych powinno się unikać.

Ale takich orzechów też nie powinno się jeść, bo niby kaloryczne, a ja sobie pozwalam na pewną ilość w tygodniu, bo zdrowe są i lubię :-D

a ja kocham owoce.. :-D nienawidzę szpinaku... :eek: maltretowali mnie nim w zerówce i mam uraz po dziś dzień... jak tylko widzę szpinak, albo czuję to mi się wszystko cofa i gardło zaciska :-(

aniez no ja też orzeszki uwielbiam, ale teraz na diecie Dukana nie mogę :-( hlip...

a ja mam ten problem,że ....warzywa mogłby dla mnie nie istniec....owoce generalnie tez nie....za to chlebus.......mniaaam. No ale cóż trzeba się przestawic to trzeba..

dobra Kici podrzuc i mi ta diete. Odstawie mala od cycka, to sie chyba za to wezme.
W zyciu sie nie odchudzalam, ale coraz wieksza mobilizacja mnie bierze........ zeby wygladac jak za czasow liceum.....:-D:-D

hej
tak podczytuje Was i chcialabym faktycznie polecic ta diete. Jest ona ciezka...bo niestety wiele skladnikow z codziennej diety trzeba wyeliminowac. Skuteczniejsza jest na osobach ktore maja spora nadwage a osoby ktore chca ok 5kg zrzucic takich efektow nie zobacza ale schudna :-)
Tesciu moj w ciagu miesiaca zrzucil 20kg!! a tesciowa tylko 3kg...
ale wszystkie znajome ktore zaprzyjaznily sie i zaakceptowaly reguly tej diety sa zadowolone i jak to mowia zycie ma sens bez zbednych kilogramow :-) tak wiec dziewczyny wytrwalosci zycze.
Ja osobiscie na tej diecie schudlam 3 kg w 4 dni!!! aczkolwiek zaczelam wymiotowac i przestalam stosowac diete, ale jak sie okazalo wymioty byly spowodowane moja druga ciaza - ktora niestety stracila.
Obecnie zamierzam znow powalczyc :-)

hej
tak podczytuje Was i chcialabym faktycznie polecic ta diete. Jest ona ciezka...bo niestety wiele skladnikow z codziennej diety trzeba wyeliminowac. Skuteczniejsza jest na osobach ktore maja spora nadwage a osoby ktore chca ok 5kg zrzucic takich efektow nie zobacza ale schudna :-)
Tesciu moj w ciagu miesiaca zrzucil 20kg!! a tesciowa tylko 3kg...
ale wszystkie znajome ktore zaprzyjaznily sie i zaakceptowaly reguly tej diety sa zadowolone i jak to mowia zycie ma sens bez zbednych kilogramow :-) tak wiec dziewczyny wytrwalosci zycze.
Ja osobiscie na tej diecie schudlam 3 kg w 4 dni!!! aczkolwiek zaczelam wymiotowac i przestalam stosowac diete, ale jak sie okazalo wymioty byly spowodowane moja druga ciaza - ktora niestety stracila.
Obecnie zamierzam znow powalczyc :-)

20 kg w ciagu miesiaca??? to jest norma na ok 6 miesiecy... wiec wybacz, ale trudno w to uwierzyc........

reklama
Do góry