reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

Wlasnie rozmawialam z kolezanka. Ona jest na diecie proteinowej - chyba nie przestrzega zalecen dr Dukana, ale nie je weglowodanow i tluszczow - no i rzeczywiscie pieknie wyglada...

reklama
Na diete przejde, jak tylko przestane karmic - nie wiem jak dlugo wytrwam, ale sprobowac warto :-). A moze w miedzyczasie waga bedzie mi nadal spadala i dojde do moich wytesknionych 10 kg mniej...
Ciagle sie zastanawiam, kiedy po CC moge zaczac robic brzuszki. Korci mnie, zeby juz zaczac, ale boje sie...

Chyba po 3 miesiacach juz mozna. Ja tez bym chciala pozbyc sie kilku kg, a szczegolnie tego walka na brzuchu i grubych ud........ Na razie moje jedyne cw gimnastyczne to noszenie malej, sprzatanie, gotowanie, robienie zakupow, prasowanie i spacery z wozkiem. Aha i ostatnio robie brzuszki z dzieckiem - klade sie na plecach na podlodze z wyprostowanymi nogami, mala klade sobie na udach tak, ze ma glowke mniej wiecej na wysokosci moich kolan. Lapie ja za raczki (trzyma moje kciuki) i podciagam troche za rece zeby maluch trenowal trzymanie glowki przy podciaganiu do siadu (pediatra tak robi na wizycie). Ona siada i w tym czasie tez ja siadam, a pozniej ją opuszczam i sama tez sie z powrotem klade :)

Pierwsze koty za płoty :-) Tydzień diety za mną i 1,5 kg mniej. Jeszcze jakieś 2,5 miesiąca i wbije tyłek w rozmiar 36. No a przynajmniej mam taki ambitny plan ;-)

Zielona byłam u dietetyka i ułozył mi taką specjalną dla kobiet karmiących (jest wystarczająco dużo kalorii, żebym nie zaczeła tracić pokarmu). Generalnie w diecie jest 6 posiłkow dziennie, tylko żytni chleb, duuuuuuzo warzyw (w tym mnostwo szpinaku, pietruszki i buraczkow czerwonych), mieso 2 razy dziennie, ciemny ryz i makaron, 2 razy dziennie owoce, 2 razy dziennie nabial.

Zabronione - slodycze, bialy chleb, zwykly makaron (moze byc durum), zwykly ryż, duze ilosci soli, wszystko co smażone, warzywa strączkowe.

Pewno gdybym poszla do dietetyka zaraz po porodzie to bym juz miala swoja figure sprzed ciazy - a tak jeszcze 10,5 kg przezde mna, bo postanowilam schudnac 12 kg.

oj no to powodzenia

ja przyjrzalam sie tej diecie proteinowej i moze ja zaczne za jakies dwa miesiace. problem w tym, ze tutaj nie ma wielu skladnikow tej diety i bede musiala tworzyc...

waga przedciazowa juz osiagnieta ale nie ma sie czym chwalic, bo startowalam z wysoka. chcialabym stracic jakies 10 kg wiecej, a przynajmniej 5...

waga przedciazowa juz osiagnieta ale nie ma sie czym chwalic, bo startowalam z wysoka. chcialabym stracic jakies 10 kg wiecej, a przynajmniej 5...
u mnie jeszcze 3 do przedciazowej...
i tez chcialabym jeszcze co najmniej 5, a juz bylo by bossssko 10 zrzucic, bo tez troche za duzo bylo jak startowalam...

Ja też bym chciała 10 więcej bio tez za dużo miałam na starcie, ale już zrzuciłam 3 więcej o co tesciowa mi robi drake, że sobie organizm zniszcze że za szybko, że do pół roku nie można. Ja myśle, że wykańczanie domu mnie samo odchudzi ;p

Przedporodową wagę osiągnęłam 3 tyg po porodzie, ale że na starcie było za dużo to marzy mi się 5 kg zrzucić, ale waga jak na złość stoi w miejscu mimo karmienia, spacerków, orbitreka od czasu do czasu

reklama
zielona mam dla Ciebie rozwiązanie, na diecie Dr. Dukana jesz bez ograniczenia!! więc chłop nie będzie gadał, że nie jesz - tyle, że jesz konkretne produkty. na tej diecie możesz schudnąć do 20kg. oczywiście jak osiągniesz swój wynik (dwie pierwsze fazy), wtedy przechodzisz do utrwalenia wagi aby pominąć efekt jojo :-) mam tą dietę na komputerze w formie pdf, plus dodatkowo mam 99stron przepisów na dania codzienne zgodne z tą dietą :-) ja w tyd schudłam prawie 3kg a mój małż ponad 4kg jak chcesz to Ci wyślę wszystko na maila. daj znać
ja poprosze na mail
chetnie wypróbuje gdy bede mogla

qrcze dziewczyny mi od miesiaca waga niie ruszyla w dół ani troche
dół na maksa
mam caly czas o 11 kg za duzo
jakby tu sie zmusic do cwiczen w taka pogode

Do góry