reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

ja bym sobie tez pomalowala paznokcie u nog, ale nie siegam......

:-D

hehehe....

a z tym malowaniem paznokci to nie jest tak, że do szpitala trzeba zmyć ?

Ja jestem maniaczką wszelkich manicurów i pedicurów, ale teraz grzecznie nie maluję, bo u mnie w szpitalu każą ściągać.... ale może co szpital to obyczaj, no i u mnie cesara ma być , więc może to inaczej...

no i muszę się pochwalić, że do prawej nogi sięgam, a do lewej trochę wysiłku muszę użyć, ale też daję radę...

reklama
hehehe....

a z tym malowaniem paznokci to nie jest tak, że do szpitala trzeba zmyć ?

Ja jestem maniaczką wszelkich manicurów i pedicurów, ale teraz grzecznie nie maluję, bo u mnie w szpitalu każą ściągać.... ale może co szpital to obyczaj, no i u mnie cesara ma być , więc może to inaczej...

no i muszę się pochwalić, że do prawej nogi sięgam, a do lewej trochę wysiłku muszę użyć, ale też daję radę...

ja tam nie wiem, corcie rodzilam w skarpetkach, bo mi strasznie nogi marzły (był czerwiec za oknem +25), i nikt mi nog nie ogladał:)

ja tam nie wiem, corcie rodzilam w skarpetkach, bo mi strasznie nogi marzły (był czerwiec za oknem +25), i nikt mi nog nie ogladał:)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D alem się ubawiła :-D:-D:-D:-D:-D

a tak na serio to chyba to przy zabiegach jest ważne, bo ponoć lekarze po kolorze paznokci sprawdzają stan organizmu....
i tak sobie myśle, że sobie te pazury pomaluje, a ze 2 im zostawie do oglądania jak już tak chcą.. :tak::tak:...ehhh rozterki kobiety w ciąży...

:-D:-D:-D:-D:-D:-D alem się ubawiła :-D:-D:-D:-D:-D

a tak na serio to chyba to przy zabiegach jest ważne, bo ponoć lekarze po kolorze paznokci sprawdzają stan organizmu....
i tak sobie myśle, że sobie te pazury pomaluje, a ze 2 im zostawie do oglądania jak już tak chcą.. :tak::tak:...ehhh rozterki kobiety w ciąży...

a może tak co drugi....:)

lekarze każą mieć zmyte paznokcie,np do operacji bo jak się cos dzieje to podobno one sinieją. Nie wiem ja u stóp juz dawno nie malowalam bo zima i w skarpetkach chodze to ich nie oglądam no i ciężko by było teraz pomalować a do obcinannia męża wykorzystuje a co? troche lenistwa i relaksu, a on się tak stara, pilnikuje, nadaje piękny kształt, wciera kremik eh...

musze mu jeszcze powiedziec że przytrafi mu się jeszcze jedna fucha... podstrzyżyny borsuka:-D bo normalnie zarośnięta jestem że ho ho... a sama nie dam rady, z lusterkiem próbowałam i skończyło się na krwotoku... a ile przy tym akrobacji na tworzyłam....:-D

no właśnie a do porodu to tak trzeba się po całości na goło zrobic na bóstwo tam na dole?

Kurcze, to ja chyba wygimnastykowana nieźle jestem (o co się nigdy wcześniej nie podejrzewałam), bo pazurki obcinam i maluję jeszcze bez problemu:-)
Póki co maluję tylko bezbarwnym, bo też słyszałam, że do porodu to się naturalne powinno mieć, aby to sinienie mogli dostrzec w razie "w"..

...
no właśnie a do porodu to tak trzeba się po całości na goło zrobic na bóstwo tam na dole?

to zależy czy lekarz przystojny :-D:-D:-D

a na serio, ja miałam pierwszą cesarkę, więc musiałam być ogolona tylko tam, gdzie było cięcie, czyli mniej więcej gdzie brzuchol się kończy...
a przy sn to nie wiem....

Ja z malowaniem paznokci u nóg też mam problem...ale tak jak wronka pierdziene sobie na czerwoo choćby nie wiem coo....a jak mi się uda to pójde sobie jeszcze przed godziną zero n manicure żeby mi ładnie podpiłowała i ponawilżała dłonie - uwielbiam to
a co do golenia to ja siama:-Dmój P jak raz próbował to się woda zimna zrobiła a mnie sen zmożył tyle to trwało. A że ja golę się na bieżąco bo nie dopuszczam do pojawienia się puszczy wypracowalam sobie system na tzw czuja i póki co obyło się bez żadnych cięć:)

ja też syna rodziłam w skarpetkach, bo mimo upałów stopki marzną. Myślę, że jeszcze przed porodem sobie na jakiś pedicure pójdę, bo sama to ledwo skarpetki zakładam. A dzisiaj stwierdziłam, że jeszcze sobie wściekłą czerwień na raczkach w tym tygodniu muszę zafundować, bo później no to już nie można.

Golenia dolnych partii myślę, że wskazane ze względu na ewentualność nacięcia. Łudzę się, że tym razem mnie ominie, ale lepiej być przygotowaną. Zresztą w ogóle zarośnięta chodzić nie lubię.

Kupię sobie w takim razie też z garniera, w tak śladowych ilościach nie zaszkodzi.

reklama
my z moim M golonko odbyliśmy wczoraj muszę powiedzieć że jest w tym mistrzem dokładności i całkiem fajnie mu to wychodzi co prawda trwa to około 30 min ale dla efektu warto;-) na na pedicure idę w środę bo sama sobie już nie radzę nawet założenie skarpetek przyprawia mnie o zadyszkę :tak::tak::tak::tak:

Do góry