reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

Aniam a ten tusz nie ma takiej bardzo klejacej konsystencji? Pamietam jakis czas temu ogladalam ten tusz w drogerii i wlasnie taki gesty, klejacy byl, jak dla mnie za bardzo...
Ja dostalam jakis tusz z max factor, false lash effect bodajże i jest fajny, ale chyba wonder lash z oriflame jest troche lepszy a o polowe tanszy

reklama
generalnie nie wiem czy tu czy na zakupowym...ale pisze tutaj
Myślę o zakupie zestawu do manicure...chodzi o lampe, tipsy, żele itp... wiem że Elvie ostatnio kupowała i pamiętam że jeszcze któraś z dziewczyn. Coś mi świta że Aakata robi w czymś takim. Chciałabym też za jakiś czas zrobić kurs pod tym kątem... kocane co polecacie? Szukam na allegro ale nie mam pojęcia na co patrzeć... pomóżcie w podjęciu jakiejkolwiek decyzji...

Agnieszka - Ty najpierw się zapisz na kurs a później zrób zakupy. Często przy kursach dają niezłe promocje i wiem, że sporo osób zaczyna od tych właśnie pędzelków i żeli na których się uczyło. Na Allegro są raczej kiepskiej jakości rzeczy, sama żele kupiłam, ale zadowolona to ja z nich zupełnie nie jestem, więc nie polecam. W żele warto zainwestować więcej, tak samo w pędzelki. Zakupy zrób w sklepie internetowym a nie na Allegro. Przejrzyj fora, co laski aktualnie polecają. Przy zakupie lampy zwracaj uwagę, by się sama wyłączała. Więcej może Kingunia poleci, bo ona siedzi w tej branży, a ja robiłam zakupy tylko dla siebie. Kursy i paznokcie robiłam bardzo dawno temu, a to wszystko się bardzo pozmieniało od moich czasów;-)

ja tam żadnych kursów nie robiłam, bez problemu nauczyłam się sama...no ale trochę to czasu zajęło...sprzęt kupowałam kilka la temu, od prawie półtora roku leży w szafie...znudziło mi się...lampa tak jak Elvie pisze, natomiast żele polecam :

ACTIV -

i żaden inny mi nie podszedł...a dobry żel to podstawa, bo jak kupisz szajs, to będziesz żałować i możesz się łatwo zniechęcić...

Aniam a ten tusz nie ma takiej bardzo klejacej konsystencji? Pamietam jakis czas temu ogladalam ten tusz w drogerii i wlasnie taki gesty, klejacy byl, jak dla mnie za bardzo...
Ja dostalam jakis tusz z max factor, false lash effect bodajże i jest fajny, ale chyba wonder lash z oriflame jest troche lepszy a o polowe tanszy

jest taki klejący ale nie skleje rzęs super się nakłada i przez to że jest taki klejący ładnie pogrubia i wydłuża . No i racja mógłby być tańszy . ja go kupiłam na jakiejś promocji w dauglasie internetowym za 27 zeta z przesyłką wiec do przeżycia

generalnie nie wiem czy tu czy na zakupowym...ale pisze tutaj
Myślę o zakupie zestawu do manicure...chodzi o lampe, tipsy, żele itp... wiem że Elvie ostatnio kupowała i pamiętam że jeszcze któraś z dziewczyn. Coś mi świta że Aakata robi w czymś takim. Chciałabym też za jakiś czas zrobić kurs pod tym kątem... kocane co polecacie? Szukam na allegro ale nie mam pojęcia na co patrzeć... pomóżcie w podjęciu jakiejkolwiek decyzji...

Moja sąsiadka robi pazury i ma zakład . i z tego co wiem to też o zestawach z allegro ma nie najlepsze zdanie . chyba lepiej jak napisała elvie najpierw kurs może tam Ci coś polecą a może kupisz to na czym tam będziesz pracować i będziesz wiedziała że jest dobre :tak: No i kurs pewnie też nie każdy dobry . Jak pytałam tej laski to na większości uczą tylko samej roboty a nie całe reszty , czyli o paznokciu , chorobach paznokci itp . a to też przecież być powinno .
ta laska po studiach jest z kosmetologi i tyra w tym od zawsze więc pewnie wie co gada .

A ja wyjatkowo nie lubie tego tuszu Loreal Architect. Mozliwe, ze a moich rzesach kiepsko sie trzyma. Zawsze (w Europie) uzywalam Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois lub Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois i bylam zachwycona. Teraz dzieki uprzejmosci elvie uzywam wonder lash z oriflame i podoba mi sie.

Jesli zas mowimy o sztucznych paznokciach, to mam odnosnie ich mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie zbytnio te z wszelkimi wzorkami, choc przyznaje, ze niektore sa OK. Lubie french i juz. No i jedyny french, ktory podobal mi sie najbardziej na swiecie, robila babeczka w Witham UK. Na przezroczystym szablonie nakladala bialy akryl na koncowke i rozowy na spod tipsa. Cudne! Wydaje mi sie, ze Isabela miala tez cos takiego zrobionego, jak przyjechala nas odwiedzic... Nienawidze calym sercem i o spazmu zoladka przyprawiaja mnie te biale tipsy doklejane do paznokcia, przycinane i powlekane bezbarwnym zelem...

A ja własnie wczoraj przegladalam stare zdjęcia i się natknelam na zdjęcie moich pazurków. Ech az zatęsknilam by sobie znowu zrobic, ale chyba poczekam do wiosny, bo na razie nie stac mnie by później uzupelniac. Bylam z nich b zadowolona trzymały sie ok misiaca, także babeczka naprawde fajnie robiła. Szkoda tylko,ze już jej nie ma więc jakby co bedę musiala szukac nowej.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja wyjatkowo nie lubie tego tuszu Loreal Architect. Mozliwe, ze a moich rzesach kiepsko sie trzyma. Zawsze (w Europie) uzywalam Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois lub Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois i bylam zachwycona. Teraz dzieki uprzejmosci elvie uzywam wonder lash z oriflame i podoba mi sie.

Jesli zas mowimy o sztucznych paznokciach, to mam odnosnie ich mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie zbytnio te z wszelkimi wzorkami, choc przyznaje, ze niektore sa OK. Lubie french i juz. No i jedyny french, ktory podobal mi sie najbardziej na swiecie, robila babeczka w Witham UK. Na przezroczystym szablonie nakladala bialy akryl na koncowke i rozowy na spod tipsa. Cudne! Wydaje mi sie, ze Isabela miala tez cos takiego zrobionego, jak przyjechala nas odwiedzic... Nienawidze calym sercem i o spazmu zoladka przyprawiaja mnie te biale tipsy doklejane do paznokcia, przycinane i powlekane bezbarwnym zelem...

U mnie nowego rossmana otworzyli i te tusze są tam po 27 zeta . też miałam kiedyś jakiś ale " starszy model " i był bardzo dobry :tak:
co do paznokci to ja też nie jestem wielbicielem tipsów . sam odgłos pukania tipsa o coś przprawia mnie o dreszcze . choć nie powiem u niektórych bardzo mi się podobają jak sa fajnie zrobione i długośc jest odpowiednia a nie szpony jak u czarownicy .
za to strasznie mi się podoba żel na paznokciach u stóp . miałam w lato i super się to trzyma . w tym roku też sobie zrobię

Do góry