reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

Aniam a ten tusz nie ma takiej bardzo klejacej konsystencji? Pamietam jakis czas temu ogladalam ten tusz w drogerii i wlasnie taki gesty, klejacy byl, jak dla mnie za bardzo...
Ja dostalam jakis tusz z max factor, false lash effect bodajże i jest fajny, ale chyba wonder lash z oriflame jest troche lepszy a o polowe tanszy

reklama
generalnie nie wiem czy tu czy na zakupowym...ale pisze tutaj
Myślę o zakupie zestawu do manicure...chodzi o lampe, tipsy, żele itp... wiem że Elvie ostatnio kupowała i pamiętam że jeszcze któraś z dziewczyn. Coś mi świta że Aakata robi w czymś takim. Chciałabym też za jakiś czas zrobić kurs pod tym kątem... kocane co polecacie? Szukam na allegro ale nie mam pojęcia na co patrzeć... pomóżcie w podjęciu jakiejkolwiek decyzji...

Agnieszka - Ty najpierw się zapisz na kurs a później zrób zakupy. Często przy kursach dają niezłe promocje i wiem, że sporo osób zaczyna od tych właśnie pędzelków i żeli na których się uczyło. Na Allegro są raczej kiepskiej jakości rzeczy, sama żele kupiłam, ale zadowolona to ja z nich zupełnie nie jestem, więc nie polecam. W żele warto zainwestować więcej, tak samo w pędzelki. Zakupy zrób w sklepie internetowym a nie na Allegro. Przejrzyj fora, co laski aktualnie polecają. Przy zakupie lampy zwracaj uwagę, by się sama wyłączała. Więcej może Kingunia poleci, bo ona siedzi w tej branży, a ja robiłam zakupy tylko dla siebie. Kursy i paznokcie robiłam bardzo dawno temu, a to wszystko się bardzo pozmieniało od moich czasów;-)

ja tam żadnych kursów nie robiłam, bez problemu nauczyłam się sama...no ale trochę to czasu zajęło...sprzęt kupowałam kilka la temu, od prawie półtora roku leży w szafie...znudziło mi się...lampa tak jak Elvie pisze, natomiast żele polecam :

ACTIV -

i żaden inny mi nie podszedł...a dobry żel to podstawa, bo jak kupisz szajs, to będziesz żałować i możesz się łatwo zniechęcić...

Aniam a ten tusz nie ma takiej bardzo klejacej konsystencji? Pamietam jakis czas temu ogladalam ten tusz w drogerii i wlasnie taki gesty, klejacy byl, jak dla mnie za bardzo...
Ja dostalam jakis tusz z max factor, false lash effect bodajże i jest fajny, ale chyba wonder lash z oriflame jest troche lepszy a o polowe tanszy

jest taki klejący ale nie skleje rzęs super się nakłada i przez to że jest taki klejący ładnie pogrubia i wydłuża . No i racja mógłby być tańszy . ja go kupiłam na jakiejś promocji w dauglasie internetowym za 27 zeta z przesyłką wiec do przeżycia

generalnie nie wiem czy tu czy na zakupowym...ale pisze tutaj
Myślę o zakupie zestawu do manicure...chodzi o lampe, tipsy, żele itp... wiem że Elvie ostatnio kupowała i pamiętam że jeszcze któraś z dziewczyn. Coś mi świta że Aakata robi w czymś takim. Chciałabym też za jakiś czas zrobić kurs pod tym kątem... kocane co polecacie? Szukam na allegro ale nie mam pojęcia na co patrzeć... pomóżcie w podjęciu jakiejkolwiek decyzji...

Moja sąsiadka robi pazury i ma zakład . i z tego co wiem to też o zestawach z allegro ma nie najlepsze zdanie . chyba lepiej jak napisała elvie najpierw kurs może tam Ci coś polecą a może kupisz to na czym tam będziesz pracować i będziesz wiedziała że jest dobre :tak: No i kurs pewnie też nie każdy dobry . Jak pytałam tej laski to na większości uczą tylko samej roboty a nie całe reszty , czyli o paznokciu , chorobach paznokci itp . a to też przecież być powinno .
ta laska po studiach jest z kosmetologi i tyra w tym od zawsze więc pewnie wie co gada .

A ja wyjatkowo nie lubie tego tuszu Loreal Architect. Mozliwe, ze a moich rzesach kiepsko sie trzyma. Zawsze (w Europie) uzywalam Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois lub Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois i bylam zachwycona. Teraz dzieki uprzejmosci elvie uzywam wonder lash z oriflame i podoba mi sie.

Jesli zas mowimy o sztucznych paznokciach, to mam odnosnie ich mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie zbytnio te z wszelkimi wzorkami, choc przyznaje, ze niektore sa OK. Lubie french i juz. No i jedyny french, ktory podobal mi sie najbardziej na swiecie, robila babeczka w Witham UK. Na przezroczystym szablonie nakladala bialy akryl na koncowke i rozowy na spod tipsa. Cudne! Wydaje mi sie, ze Isabela miala tez cos takiego zrobionego, jak przyjechala nas odwiedzic... Nienawidze calym sercem i o spazmu zoladka przyprawiaja mnie te biale tipsy doklejane do paznokcia, przycinane i powlekane bezbarwnym zelem...

A ja własnie wczoraj przegladalam stare zdjęcia i się natknelam na zdjęcie moich pazurków. Ech az zatęsknilam by sobie znowu zrobic, ale chyba poczekam do wiosny, bo na razie nie stac mnie by później uzupelniac. Bylam z nich b zadowolona trzymały sie ok misiaca, także babeczka naprawde fajnie robiła. Szkoda tylko,ze już jej nie ma więc jakby co bedę musiala szukac nowej.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja wyjatkowo nie lubie tego tuszu Loreal Architect. Mozliwe, ze a moich rzesach kiepsko sie trzyma. Zawsze (w Europie) uzywalam Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois lub Bourjois Mascara Volume Glamour MAX tusz do rzęs zwiększający objętość odcień 51 Noir (Volume Mascara) 10 ml > Bourjois i bylam zachwycona. Teraz dzieki uprzejmosci elvie uzywam wonder lash z oriflame i podoba mi sie.

Jesli zas mowimy o sztucznych paznokciach, to mam odnosnie ich mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie zbytnio te z wszelkimi wzorkami, choc przyznaje, ze niektore sa OK. Lubie french i juz. No i jedyny french, ktory podobal mi sie najbardziej na swiecie, robila babeczka w Witham UK. Na przezroczystym szablonie nakladala bialy akryl na koncowke i rozowy na spod tipsa. Cudne! Wydaje mi sie, ze Isabela miala tez cos takiego zrobionego, jak przyjechala nas odwiedzic... Nienawidze calym sercem i o spazmu zoladka przyprawiaja mnie te biale tipsy doklejane do paznokcia, przycinane i powlekane bezbarwnym zelem...

U mnie nowego rossmana otworzyli i te tusze są tam po 27 zeta . też miałam kiedyś jakiś ale " starszy model " i był bardzo dobry :tak:
co do paznokci to ja też nie jestem wielbicielem tipsów . sam odgłos pukania tipsa o coś przprawia mnie o dreszcze . choć nie powiem u niektórych bardzo mi się podobają jak sa fajnie zrobione i długośc jest odpowiednia a nie szpony jak u czarownicy .
za to strasznie mi się podoba żel na paznokciach u stóp . miałam w lato i super się to trzyma . w tym roku też sobie zrobię

Do góry