reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

Nie wiedzialam gdzie ale moze tu.

Potrzebuje dobrego pudru w kamieniu, i korektora, bo mam tyllllllleeee kros spowrotem musze zasuwać do dermatologa.
Isabela polecam korektor leczniczy z wyciągiem z drzewa herbacianego i rozmarynu Tea Tree Oriflame, na dzień nakładasz delikatnie zielony a na to beżowy kolor (zielony maskuje zaczerwieniania) a na noc lub po domu tylko zielony, który leczy. Tu go masz: 21351 Oczyszczający korektor z olejkiem z drzewa herbacianego i rozmarynu - Oriflame

Teraz z tej serii w promocji masz też super żel myjący do twarzy - zmywa demakijaż, odświeża, dezynfekuje: 21350 Oczyszczająco-tonizujący żel z olejkiem z drzewa herbacianego i rozmarynu - Oriflame

Jeśli chodzi o puder w kamieniu to generalnie służy do poprawek makijażu w ciągu dnia, gdyż jest za ciężki do wykonywania makijażu i jak na sam krem będziesz nakładać i nakładać ten puder to zrobisz sobie klasyczną tapetę.
Ty młodziutka jesteś, więc polecam prosty, fajny puder matujący, z serii Very Me, którą reklamuje Ewa Farna;-) Teraz w promocji za 13,90zł - cena katalogowa:
20531 Matujący puder prasowany Very Me - Oriflame

Najlepiej stosować go na podkład, polecam: http://pl.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=22907

Ostatnia edycja:
reklama
Elvie, nieprawda :-D byl jeden puder :-D:-D:-D:-D

Pozatym jakbym miala nakladac korektor i puder, to wolalabym podklad, przynajmniej ladniej zakryje niedoskonalosci na buzi :tak:

Teraz popularne jest właśnie nakładanie podkładu, bo on większość niedoskonałości ładnie pokrywa, a dopiero później korektora, całość pyłkowym lecisz i na policzki róż lub bronzer np. w perełkach;-)

Pamiętam, że jak zaczynałam się uczyć to najpierw nakładali korektor taki lekki płynny pod oczy, inny korektor w paście na pryszcze, na to podkład, później puder sypki/pyłkowy i modelowanie twarzy bronzerem/różem na koniec leciało.

Puder w kamieniu zawsze służył i służy do poprawek w ciągu dnia lub na imprezach, żeby się nos nie błyszczał;-)

Haha

Katik używam podkładu nawet tego z oriflame bo wkoncu udalo mi sie idealny kolor dobrac (Elwira ten adaptacyjny) ale to co mam teraz na buzi to masakra jakas jest z przyjsciem zimy przyszla do mnie zaglada na twarzy i sam podklad nie pomaga.

Elwira mam ten korektor ale albo nie umiem uzywac albo sama juz nie wiem.
Wogole tlumok ze mnie jezeli o makijaz chodzi i nigdy mi sie nie udalo kryjacego takiego zrobic jak to pani w salonie ciamciok i juz ze mnie

isabela - adaptacyjny to jest rodzaj podkładu, na próbce powinnaś mieć tez kolor- Natural/Light Ivory, Natural Beige.. coś w tym stylu zapewne.Adaptacyjny jest wyjątkowo lekki i on za dobrze nie kryje, więc sięgnij po matte lub mineralny w tym kolorze, który masz na próbce, one mają więcej pigmentu i lepiej pokrywają niedoskonałości. A korektor nakładaj najlepiej pędzelkiem i później wklepuj palcem albo jak nie masz pędzelka to od razu palcem, tak delikatnie punktowo go sobie wciskaj. Nie bierz za dużo, bo lepiej dodać warstwę niż odjąć nadmiar. Ogrzany produkt lepiej się rozprowadza i łączy ze skórą. Powodzenia;-)

Elvie miałam pytać już wcześniej, kuleczki brązujące ile teraz w Ori kosztują? kiedyś miałam, ale dobrze nie pamiętam. Dobre są? szczerze teraz długo miałam z Avonu, ale ten mnie czasami uczula!
Mateusz chyba sobie wziął to do serca, bo całe kuleczki mi rozsypał i podeptał, a później mnie zawołał!
Ten puder w kamieniu i podkład chętnie bym sobie zamówiła, gdybyśmy tak na odległość kolor dobrały!

Laski przeżywacie tego fryzjera jakby to co najmniej wyrywanie zęba miało być:-p
Do fryzjera to się idzie w ramach relaksu i jak ma się ochotę zaszaleć to się szaleje, przecież włosy odrastają a kolor zawsze można zmienić - nie rozumiem zatem czego tu się bać:-)

Życzę Wam abyście się odważyły na eksperymenty i były z nich zadowolone:tak:

popieram, włosy, nie zęby, odrosną!

Isabela, ja dlugo stosowalam Rimmela wszystko, i zadowolona bylam, jakis czas temu przeszlam na MaxFactor, i jestem mega zadowolona.

Polecam ten puder- podklad w kompakcie, dla mnie swietny:
Facefinity Compact Foundation - Podkład w kompakcie Max Factor opinie i recenzje
ten jest świetny, tylko mi spadła na kafelki w łazience i się potłukł.
srednio polecam za to ten:
MAX FACTOR PUDER NATURAL MINERALS 60 SAND 10G - Drogeria internetowa - Perfumeria Online :: Amora.pl :: Perfumy - Kosmetyki
moze do tego trzeba miec odpowiednia technike nakladania, ja troche podpatrzylam na youtube, ale mimo wszystko jak dla mnie nakladanie tego to beznadzieja, za duzo mi tego sypkiego pudru ucieka z pedzla a nie naklada sie na twarz. Choc nalozony na buzie wyglada ladnie.
Katik racja, nałożony wygląda super. Tylko to nakładanie jest straszne. Połowa się marnuje i zawsze jestem przed wyjściem upaprana tym pudrem.

Ostatnio natomiast kupilam ten podklad:
Max Factor, Ageless Elixir 2 in 1 (Podkład + serum) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

i jest o niebo lepszy niz wszystkie co mialam poprzednio , tyle tylko ze on nie bardzo nadaje dla takiej nastoletniej buzi jaka Ty masz ;-);-);-)

Podsumowując, myślę, że Max Factor, a mam tego całe mnóstwo, to jest naprawdę dobra firma!

Elvie miałam pytać już wcześniej, kuleczki brązujące ile teraz w Ori kosztują? kiedyś miałam, ale dobrze nie pamiętam. Dobre są? szczerze teraz długo miałam z Avonu, ale ten mnie czasami uczula!
Mateusz chyba sobie wziął to do serca, bo całe kuleczki mi rozsypał i podeptał, a później mnie zawołał!
Ten puder w kamieniu i podkład chętnie bym sobie zamówiła, gdybyśmy tak na odległość kolor dobrały!
Teraz perełki w promocji z 74zł na 39,90zł dla Klienta. Nigdy tych z avon nie używałam, ale konsultantki mówią, żenasze lepsze, choć avon ma niby niezłą kolorówkę. Jeśli chodzi o kolor pudru i podkładu to jestem w stanie dobrać a jakbyś była niezadowolona to masz prawo testować 7dni i zwrócić bez podawania przyczyny a ja zwracam kasę (produkt nie może być zużyty więcej niż w 30%). Mogę też Ci wysłać próbki podkładu, bo pudru w kamieniu w próbkach niestety nie ma.

reklama
Katik szkoda że ten puder z pędzlem średnio bo fajnie wyglada . loreal ma taki z pędzlem i mam pare koleżanek co go używają i podobno jest fajny .

Ja miałam kulki z avonu i dla mnie były super , tych z ori nigdy nie miałam więc nie mam porównania

Do góry