reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

reklama
dziewczyny a z tym grouponem to jak to jest dokladnie? chodzi mi o podzial na miasta-Ilawy nie ma, ale Olsztyn jest...to ja moge sobie taki kupon zaklepac? i co trzeba zrobic-w sensie wydrukowac czy co? bo ja to ciemna jestem w tym temacie :(
marta - rejestrujesz się i codziennie dostajesz oferty na maila. Jak Ci się jakaś spodoba to kupujesz,od razu płacisz i mailem otrzymujesz kupon groupon i szczegóły oferty. Później już dzwonisz i się umawiasz:-)

Aby sobie poprawić nastrój wybieram się do fryzjera 13 października na 13.00:-D
Wykupiłam na grouponie kupon na regenerację, cięcie i modelowanie lub prostowanie za 49zł w Willi Parkowej.
Dopłacę za farbowanie i mam nadzieję, że uda mi się wreszcie uzyskać taki kolor włosów o jakim marzę, specjalnie ich przy tym nie niszcząc.
Poprzednim razem w salonie matrix zamiast mi zrobić kolor jaśniejszy od mojego i w chłodnym odcieniu - zrobiono mi ciemniejszy i po 3 myciach widoczna była już ruda poświata:wściekła/y: Teraz postawiłam na farby goldwell - macie jakieś opinie o nich?
Tutaj jest paleta:
Paleta kolorów Goldwell Topchic/colorance

Moje wymarzone kolorki to: 6NP z i 7N z Topchic Triflective Naturals

W ogóle zaskoczyła mnie obsługa, bo chwilę po zarezerwowaniu terminu zadzwoniła do mnie fryzjerka, która będzie te cuda na moich włosach robić, dopytała o mój naturalny kolor i o to co dokładnie bym chciała uzyskać, o długość, kondycję włosów itp.

Elvie te farby są o niebo lepsze od loreala :)
od wielu lat robię nimi włosy z małą przerwą kiedy to się tu wprowadziłam i metodą prób i błędów szukałam fryzjera . a teraz znalazłam ( już i dwa razy dziewczyna robiła ) i własnie ma też te farby co moja fryzjerka z wawy i znowu jestem bardzo zadowolona :)
Chciaż ja robię blondy nie wiem jak jest z ciemnymi ale mam nadzieję że tak samo .

Na wypadanie włosów polecam maseczkę z drożdży żółtka , i czegos tam jeszcze ( jak coś spytam tesciową )
jej włosy garściami wychodziły a odkąd taką sobie nakłada to już ma lepiej - no i tania w wykonaniu

Przepis na maseczkę poproszę. Zdecydowałam, że podjadę tam gdzie mnie mają farbować, zapytam tej przypisanej mi fryzjerki co ma zamiar mi na łeb nakładać i sama sobie farbę na allegro kupię, bo wyniesie mnie to 4 razy taniej:-D Sprytna kumpela mi dziś tak podpowiedziała;-) Nawet namiar do sprzedawcy tych farb już mam:-)

ja też smigam do fryzjera - jeszcze sie nie umowiłam - ale zakupiłam goupon na dekoloryzację, koloryzjację i regenerację - więc w efekcie będę RUDA.
Moje naturalne włosy mam tak ciemne, że rudy mi nie wychodzi, a jak zrobia mi dekoloryzację to bedzie ok

Nata- jesli nadal 'wychodza' Ci wlosy, to uwazaj z dekoloryzacja, bo to zabieg, ktory dosc wyniszcza :-( czasem nawet porzadne odzywienie wlosow niewiele pomaga :-( kiedys tak robilam sobie blond i potem byla masakra, mialam strasznie suche wlosy (choc ja z natury i tak mam ten problem) i strasznie mi wypadaly, to samo mowily wszystkie moje kumpele po zabiegu dekoloryzacji. Pisze, zebys wiedziala, bo w rudym moze byc Ci ladnie:-D

wlasnie mialam to samo napisac o dekoloryzacji. kolezanka sobie zafundowala - miala rudy, chciala blond. owszem, wyszedl blond, ale wlosy miala jak sznurki od snopowiązałki:szok: wiec ja nigdy bym sobie tego nie zafundowala.

reklama
elvie nie wiem jak na tym wyjdziesz bo te farby u nich są w takich wielkich tubach i zeby uzyskac kolor do danych włosów to poytrafią mieszać ich kilka . a samo farbowanie nie jest chyba aż tak mega drogie żebyś nie mogła sobie zaszaleć .

Maseczka do włosów : moja teściowa robi z dwóch żółtek i połowy drożdży , do tego daje pare kropel wit A . może też dodać wodę , naftę kosmetyczną ( jakieś 4 zł w aptece ) ew troszke oliwy z oliwek jak ktoś ma suche

Do góry