reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

Dużo warzyw i orzechów :-) ryb, chleba razowego, kasz i innych takich, wlosy wypadają, jak organizm jest oslabiony, na jesień niestety normalne, więc trzeba dobrze jeść.

reklama
marta - być może był to Radical, też mi go kiedyś polecano:tak:

Lenka śpi, a ja sobie buźkę żelem oczyściłam i nałożyłam maskę .: NoweKosmetyki.PL - Oriflame Royal Velvet Intensywnie rewitalizująca maska
Szkoda, że nie jest już dostępna, bo superaśna i cera po niej boska. W następnym katalogu ulepszoną serię Royal Velvet właśnie będzie promować Monica Bellucci !! Może z czasem i moja ukochana maska wróci więc do katalogu:-)

UWAGA!! Gdyby któraś z tych, które nie są w Oriflame chciała kremy Royal Velvet za darmo przetestować to piszcie mi adresy na privie a wyślę Wam próbki. Konsultantki próbki dostaną do zakupów, mogą też sobie zakupić po 2zł/szt. (kody w cenniku);-)

znowu zaczęły wypadać mi masowo włosy - jak tak dalej będzie to będę łysa.
:(
1. jesień idzie..
2. może to być wina hormonów..
3. włosy są osłabione po lecie po kąpielach słonecznych..
4. osłabienie organizmu i za mało snu sprawia, że pozbywa się on owłosienia
5. macie źle dobrane produkty do pielęgnacji włosów, czyli szampon i odżywkę
6. łojotokowa skóra głowy, pozapychane mieszki włosowe - nie pozwalają włosom oddychać i włosy obumierają - warto wtedy robić peeling do włosów

Co możecie zrobić:
1. Delikatnie je szczotkować, ale nie szczotkami tylko grzebieniem o szeroko rozstawionych ząbkach (masaż głowy)
2. Nie ściskać za mocno gumkami, lepsze są klamry do włosów
3. Jak najczęściej pozwalać by włosy same po myciu wyschły (prostownice i suszarki to dla nich wróg)
4. Po myciu delikatnie włosy osuszać a nie mocno wycierać ręcznikiem
5. Dietę wzbogacić o produkty zawierające dużo produktów, które mają cynk, magnez, żelazo, witaminy z grupy B i PP, biotynę, witaminy A, C, E i siarkę, czyli jeść należy żółtka jajek, kapustę, kalafior, brukselkę, cebulę i czosnek. Na zdrowie włosów i naszej skóry równie dobrze działają kwasy omega-3 (są w rybach i orzechach). Pamiętajcie też o białku bo jest budulcem nowych włosów. Aby włosy były zdrowe potrzebują nawilżenia. Warto zainwestować w preparaty zawierające duże ilości głównych budulców włosów czyli aminokwasów siarkowych (metionina, cysteina). Powinny też zawierać cynk, miedź i żelazo. Warto zatem udać się po wspomagacze do apteki;-)
6. Myć włosy letnią wodą a spłukiwać możliwie jak najchłodniejszą.

Ze szkolenia kosmetycznego zapamiętałam też dwie ważne rzeczy:
Szampon dobieramy do skóry głowy a odżywkę do rodzaju włosów !!
Przy nadmiernym wypadaniu warto zbadać tarczycę i wykonać ogólne badanie krwi.

Tu macie fajny film z przepisami na domowe zabiegi, w tym peeling do włosów i wiele innych:
Jak dbać o włosy domowymi sposobami - peeling włosów - Kobieta.Spryciarze.pl

Osobiście polecam odżywkę WAX (do kupienia w aptece), maonka chyba też o niej kiedyś pisała. Włosy po niej zdecydowanie mniej wypadają, chociaż jest trochę upierdliwa w stosowaniu i aby były efekty trzeba ją stosować regularnie!!

Aby sobie poprawić nastrój wybieram się do fryzjera 13 października na 13.00:-D
Wykupiłam na grouponie kupon na regenerację, cięcie i modelowanie lub prostowanie za 49zł w Willi Parkowej.
Dopłacę za farbowanie i mam nadzieję, że uda mi się wreszcie uzyskać taki kolor włosów o jakim marzę, specjalnie ich przy tym nie niszcząc.
Poprzednim razem w salonie matrix zamiast mi zrobić kolor jaśniejszy od mojego i w chłodnym odcieniu - zrobiono mi ciemniejszy i po 3 myciach widoczna była już ruda poświata:wściekła/y: Teraz postawiłam na farby goldwell - macie jakieś opinie o nich?
Tutaj jest paleta:
Paleta kolorów Goldwell Topchic/colorance

Moje wymarzone kolorki to: 6NP z i 7N z Topchic Triflective Naturals

W ogóle zaskoczyła mnie obsługa, bo chwilę po zarezerwowaniu terminu zadzwoniła do mnie fryzjerka, która będzie te cuda na moich włosach robić, dopytała o mój naturalny kolor i o to co dokładnie bym chciała uzyskać, o długość, kondycję włosów itp.

Ja na gruponie dzisiaj wykupiłam 2 kupony na buty zimowe dla dzieci w Darbucie! Kupon po 19 zł wartość 80 zł jak buty bedą droższe to dopłąta różnicy... już sie cieszę!!

reklama
dziewczyny a z tym grouponem to jak to jest dokladnie? chodzi mi o podzial na miasta-Ilawy nie ma, ale Olsztyn jest...to ja moge sobie taki kupon zaklepac? i co trzeba zrobic-w sensie wydrukowac czy co? bo ja to ciemna jestem w tym temacie :(

Do góry