reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
A mnie się ciśnie na usta stwierdzenie że zmieniacie futro na zimę... znaczy że bedzie szybko zima :-( ;-)
marta - być może był to Radical, też mi go kiedyś polecano
Lenka śpi, a ja sobie buźkę żelem oczyściłam i nałożyłam maskę .: NoweKosmetyki.PL - Oriflame Royal Velvet Intensywnie rewitalizująca maska
Szkoda, że nie jest już dostępna, bo superaśna i cera po niej boska. W następnym katalogu ulepszoną serię Royal Velvet właśnie będzie promować Monica Bellucci !! Może z czasem i moja ukochana maska wróci więc do katalogu:-)
UWAGA!! Gdyby któraś z tych, które nie są w Oriflame chciała kremy Royal Velvet za darmo przetestować to piszcie mi adresy na privie a wyślę Wam próbki. Konsultantki próbki dostaną do zakupów, mogą też sobie zakupić po 2zł/szt. (kody w cenniku);-)
Lenka śpi, a ja sobie buźkę żelem oczyściłam i nałożyłam maskę .: NoweKosmetyki.PL - Oriflame Royal Velvet Intensywnie rewitalizująca maska
Szkoda, że nie jest już dostępna, bo superaśna i cera po niej boska. W następnym katalogu ulepszoną serię Royal Velvet właśnie będzie promować Monica Bellucci !! Może z czasem i moja ukochana maska wróci więc do katalogu:-)
UWAGA!! Gdyby któraś z tych, które nie są w Oriflame chciała kremy Royal Velvet za darmo przetestować to piszcie mi adresy na privie a wyślę Wam próbki. Konsultantki próbki dostaną do zakupów, mogą też sobie zakupić po 2zł/szt. (kody w cenniku);-)
1. jesień idzie..znowu zaczęły wypadać mi masowo włosy - jak tak dalej będzie to będę łysa.
2. może to być wina hormonów..
3. włosy są osłabione po lecie po kąpielach słonecznych..
4. osłabienie organizmu i za mało snu sprawia, że pozbywa się on owłosienia
5. macie źle dobrane produkty do pielęgnacji włosów, czyli szampon i odżywkę
6. łojotokowa skóra głowy, pozapychane mieszki włosowe - nie pozwalają włosom oddychać i włosy obumierają - warto wtedy robić peeling do włosów
Co możecie zrobić:
1. Delikatnie je szczotkować, ale nie szczotkami tylko grzebieniem o szeroko rozstawionych ząbkach (masaż głowy)
2. Nie ściskać za mocno gumkami, lepsze są klamry do włosów
3. Jak najczęściej pozwalać by włosy same po myciu wyschły (prostownice i suszarki to dla nich wróg)
4. Po myciu delikatnie włosy osuszać a nie mocno wycierać ręcznikiem
5. Dietę wzbogacić o produkty zawierające dużo produktów, które mają cynk, magnez, żelazo, witaminy z grupy B i PP, biotynę, witaminy A, C, E i siarkę, czyli jeść należy żółtka jajek, kapustę, kalafior, brukselkę, cebulę i czosnek. Na zdrowie włosów i naszej skóry równie dobrze działają kwasy omega-3 (są w rybach i orzechach). Pamiętajcie też o białku bo jest budulcem nowych włosów. Aby włosy były zdrowe potrzebują nawilżenia. Warto zainwestować w preparaty zawierające duże ilości głównych budulców włosów czyli aminokwasów siarkowych (metionina, cysteina). Powinny też zawierać cynk, miedź i żelazo. Warto zatem udać się po wspomagacze do apteki;-)
6. Myć włosy letnią wodą a spłukiwać możliwie jak najchłodniejszą.
Ze szkolenia kosmetycznego zapamiętałam też dwie ważne rzeczy:
Szampon dobieramy do skóry głowy a odżywkę do rodzaju włosów !!
Przy nadmiernym wypadaniu warto zbadać tarczycę i wykonać ogólne badanie krwi.
Tu macie fajny film z przepisami na domowe zabiegi, w tym peeling do włosów i wiele innych:
Jak dbać o włosy domowymi sposobami - peeling włosów - Kobieta.Spryciarze.pl
Osobiście polecam odżywkę WAX (do kupienia w aptece), maonka chyba też o niej kiedyś pisała. Włosy po niej zdecydowanie mniej wypadają, chociaż jest trochę upierdliwa w stosowaniu i aby były efekty trzeba ją stosować regularnie!!
Aby sobie poprawić nastrój wybieram się do fryzjera 13 października na 13.00
Wykupiłam na grouponie kupon na regenerację, cięcie i modelowanie lub prostowanie za 49zł w Willi Parkowej.
Dopłacę za farbowanie i mam nadzieję, że uda mi się wreszcie uzyskać taki kolor włosów o jakim marzę, specjalnie ich przy tym nie niszcząc.
Poprzednim razem w salonie matrix zamiast mi zrobić kolor jaśniejszy od mojego i w chłodnym odcieniu - zrobiono mi ciemniejszy i po 3 myciach widoczna była już ruda poświata Teraz postawiłam na farby goldwell - macie jakieś opinie o nich?
Tutaj jest paleta:
Paleta kolorów Goldwell Topchic/colorance
Moje wymarzone kolorki to: 6NP z i 7N z Topchic Triflective Naturals
W ogóle zaskoczyła mnie obsługa, bo chwilę po zarezerwowaniu terminu zadzwoniła do mnie fryzjerka, która będzie te cuda na moich włosach robić, dopytała o mój naturalny kolor i o to co dokładnie bym chciała uzyskać, o długość, kondycję włosów itp.
Wykupiłam na grouponie kupon na regenerację, cięcie i modelowanie lub prostowanie za 49zł w Willi Parkowej.
Dopłacę za farbowanie i mam nadzieję, że uda mi się wreszcie uzyskać taki kolor włosów o jakim marzę, specjalnie ich przy tym nie niszcząc.
Poprzednim razem w salonie matrix zamiast mi zrobić kolor jaśniejszy od mojego i w chłodnym odcieniu - zrobiono mi ciemniejszy i po 3 myciach widoczna była już ruda poświata Teraz postawiłam na farby goldwell - macie jakieś opinie o nich?
Tutaj jest paleta:
Paleta kolorów Goldwell Topchic/colorance
Moje wymarzone kolorki to: 6NP z i 7N z Topchic Triflective Naturals
W ogóle zaskoczyła mnie obsługa, bo chwilę po zarezerwowaniu terminu zadzwoniła do mnie fryzjerka, która będzie te cuda na moich włosach robić, dopytała o mój naturalny kolor i o to co dokładnie bym chciała uzyskać, o długość, kondycję włosów itp.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Ja na gruponie dzisiaj wykupiłam 2 kupony na buty zimowe dla dzieci w Darbucie! Kupon po 19 zł wartość 80 zł jak buty bedą droższe to dopłąta różnicy... już sie cieszę!!
reklama
dziewczyny a z tym grouponem to jak to jest dokladnie? chodzi mi o podzial na miasta-Ilawy nie ma, ale Olsztyn jest...to ja moge sobie taki kupon zaklepac? i co trzeba zrobic-w sensie wydrukowac czy co? bo ja to ciemna jestem w tym temacie
Podziel się: