reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Mamusie :)

Kiedyś robiłam pazurki, ale żelem i z doświadczenia Ci powiem, że nie warto na allegro kupować, bo tam masz owszem tanio, a za dobry produkt trzeba zapłacić i moje żele kupowałam w sklepach internetowych. Akrylem nie pracowałam, ale zawsze warto na forach poczytać.

własnie sobie poczytałam i wychodzi na to , że lepiej samodzielnie sobie cos skompletować, poszperac na allegro, lub tańszym kosztem - przesyłki, pójść do churtowni kosmetycznej i kupić co trzeba. tym bardziej ze ja juz mam przyrzady , prócz preparatów.
mam nadzieje ze cos se potworze, bo jak nie to pozostanie mi dalej utrzymywać kosmetyczki heheh
a u nas ceny za akryl są rozne: od 50 - do 100zł.

reklama
Na spalone siano tylko cement do włosów kerastase:
KERASTASE CEMENT TERMICZNY 125ml (1816607504) - Aukcje internetowe Allegro
Jest świetny, już po pierwszej aplikacji włosów nie poznasz i nie trzeba go spłukiwać. Poza tym jest mega wydajny, bo ja na swoje dość długie włosy nakładam ilość odpowiadająca orzechowi laskowemu. Warto zainwestować i na 100% będziesz zadowolona!

Apteczny Wax na wypadanie bardziej, ale też fajny tylko masa zachodu z nim, bo trzeba nakładać na umyte, osuszone włosy, później trzymać w cieple 30minut i spłukać i tak najlepiej 2 razy w tygodniu.

Nie nigdy nie osuszałam włosów zawsze nakładałam go siedząc w wannie i też było ok

Elvie ja stosowałam wax jak mi wypadały włosy po karmieniu i nie osuszałam, bo było napisane, że na mokre więc zachodu z tym nie ma wcale jak dla mnie. nakładasz latasz po chałupie z ręcznikiem na głowie, albo siedzisz w kąpieli i tyle. Jednak wax strasznie mi włosy zaczął przetłuszczać ale pomógł i to bardzo.

akaata - a ja mam wrażenie, że jak nałożysz odżywkę i zawiniesz włosy w ręcznik to ręcznik ją wchłonie a nie włosy, więc myję, osuszam ręcznikiem, aby woda z nich nie ciekła, nakładam wax, na to reklamówkę foliową jednorazowa i dopiero ręcznik. Fakt, to bardzo skuteczna odżywka jeśli używa się jej systematycznie.

dziewczyny bylam dzis u fryzjera, u mojej kumpeli, i tak patrze na nia i jakas ladniejsza mi sie wydawala, i pytam sie jej o co chodzi, a ona mi po paru zgadywankach mowi ze ma rzesy przedluzane i zageszczone, kurde jak super to wyglada! zabieg trwa kolo 2-2.5 godz kazda rzesa pojedynczo przedluzana, chyba tez to zrobie, slyszalyscie o tym? ja robilam kiedys ale sztuczne rzesy...co trzymaly sie tylko pare dni...

Justa moja sąsiadka w gabinecie u siebie to robi jak jest ładnie zrobione to wygląda fenomenalnie wręcz .
Wady są tylko dwie bardzo osłabia rzęsy , i potem się człowiek od tego uzależnia , bo jak się raz zrobi to potem jak się zdejmie to człowiek szoku doznaje i robi ponownie - to słowa tej dziewczyny bo ja nie robiłam . U nas to kosztuje od 170 zł do góry . zalezy jakie rzęsy i jaki klej do nich .
Wystarcza na jakieś 4-6 tyg w zależności od tego jak Twoje naturalne będą wypadać

jak jest ładnie zrobione to wygląda fenomenalnie wręcz .
Wady są tylko dwie bardzo osłabia rzęsy , i potem się człowiek od tego uzależnia , bo jak się raz zrobi to potem jak się zdejmie to człowiek szoku doznaje i robi ponownie
Popieram!

Z resztą któraś z Kwietniówek już ten temat poruszała i miała zdaje się robić. Przyznać się, która to bo nie pamiętam:zawstydzona/y: Kamisia??

reklama
Do góry