reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

tusz do rzęs
do tej pory miałam od lat jeden niezawodny: Max Factor, 2000 Calorie Curved Brush - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ale koniecznie ten curved brush bo dramatic look ma prostą szczoteczkę, tusz ten obłędnie pogrubia, wydłuża i podkręca rzęsy, jestem wielką fanką
ostatnio w zestawie "dwa w jednym" dostałam Max Factor, Masterpiece (Tusz pogrubiający) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) i też jest ekstra, ze względu na to, że rewelacyjnie rozczesuje rzęsy, a ja mam częsty problem ze sklejaniem się rzęs
kiedyś zaryzykowałam i spróbowałam nowy Loreal Million Lashes, ten który reklamuje Eva Longoria, ale jak dla mnie szału nie ma, właśnie przez to, że rzęsy się zlepiają

reklama
A ja chcialam sie pochwalic ze od prawie 3tygodni lykam Belisse Cera i jestem bardzo zadowolona z rezultatow:)
Do tego uzywam kremu do cery tradzikowej Pharmaceris i toniku z Oriflame i naprawdę widze roznice:)

A ja chcialam sie pochwalic ze od prawie 3tygodni lykam Belisse Cera i jestem bardzo zadowolona z rezultatow:)
serio?
A na co ona jest??? W sensie jakie ma dzialanie...

Moja cera cos wola o pomste do nieba ostatnio... chyba na ta mikroderme faktycznie sie wybiore, bo marudze juz o tym tyle czasu i stale mi szkoda 50 fuli...

Moja cera ostatnio doprowadza mnie do łez. Mam krostki rozsypane po całej twarzy, myślę,że to przez moje szaleństwa z czekoladą.
Zawsze miałam cerę z problemami,ale od jakiegoś czasu posypała mi się totalnie.
Jak pisałam na głównym do dermatologa się nie dostałam (jeszcze spróbuję) ,ale biorę doustnie Belissę i Lactocer Zn, stosuję serię z Pharmaceris i jestem umówiona na serię zabiegów mikrodemabrazji,ale dopiero na wrzesień bo teraz liczę jeszcze na słońce.
Kupiłam karnet w promocji 200zł za 4 zabiegi.

Kurcze jak widzę jakie fajne oferty są na grouponie w dużych miastach to wkurzam się,że u jest jedna oferta dziennie i generalnie na jedzenie.
Mam vouchery z naszego lokalnego sweetdeala na hybrydowy manicure i paznokietki u stóp za 35zł jeden zabieg zamiast 70zł.
Kupiłam też vouchera na saunę na włosy, strzyżenie i modelowanie za 35zł. Fajna sprawa z tymi zakupami grupowymi, czemu ja tego wcześniej nie odkryłam.

A jeszcze jedno:
nie wiem jak u was,ale u nas w Douglasie przy zakupie kosmetyków kolorowych za min 70zł jest w prezencie makijaż z poradami dotyczącymi doboru odcieni. Tak jest podobno przez cały rok. Idę więc jutro na makijaż i poproszę o polecenie jakiegoś dobrego podkładu.

Spisałam się na FB z dawno nie widzianą koleżanką i mile mnie zaskoczył fakt,że jest ona mistrzynią Polski w wizażu. Pięknie makijaże robi:
Pytania do Oli Bucholc – mistrzyni makijażu

Dziewczyna jest kilka lat młodsza ode mnie i odniosła niesamowity sukces, mieszkałyśmy razem przez kilka lat jak nasi mężowie grali w Białymstoku.

Pytałam Olę o naprawdę dobry podkład. Poleciła mi Bobbi Brown albo Mak,ale u nas są one niedostępne....

Ostatnia edycja:
Moja cera też bardzo nieciekawa, prawdopodobnie we wrześniu będę miała szanse na multiprofesjonalne doradztwo w tym temacie, zobaczymy co to da.
Ja hybrydowy bardzo polecam, teraz mam czerwone pazurki, chciałam fiolet, ale nie mieli w tym kolorze opi.
W Katowicach w Douglasie są co chwila makijaże z różnych firm, tylko zwykle w godzinach 10-17, tak 2 razy w miesiącu zdarza się, że do 18, więc jeszcze nie udało mi się umówić.

Katik- Belissa ma takie tabsy o różnym działaniu Sun, cera, Włosy i paznokcie i co tam tylko chcesz, moim zdaniem działają :-)
Kittek- ostatnio czytałam, że problemy z cerą nie wynikają tylko z tego co jesz, ale np. z zaburzeń gospodarki hormonalnej (mnie 'sypie' przed @), więc dermatolog by się przydał, ginekolog również, mam kupelę, która miała ciągły cyrk ze skórą, do momentu kiedy ją gin nie uświadomił, że może mieć problemy hormonalne, przepisał pigułkę (nietety nie pamiętam już jaką, bo temat był niejako obok mnie) i przeszło od razu :-) ... już kiedyś tu było, że gin to lekarz od wszytskiego ;-)
Oczyszczenie może przynieść fajny efekt, ale problem może wrócić, bo nie usunie źródła problemu, tylko skutek :-(

Katik - a nie ma u Ciebie odpowiednika naszego gruponu? Tam stale jakieś oferty są duuuuużo taniej.
Jest groupon, ale kurcze nie sprawdzam co dzien, i mozliwe ze cos takiego przegapilam, ale jak zagladam to jeszcze na mikroderme nie widzialam znizek, stale tylko pazury, zeby, fryzjer, hotele, wakacje i inne takie......

Musze przejrzec oferte tej belissy.
Od 2 tygodni lykam juz capivit hydro control, i centrum, bo znow wlosy mi garsciami wychodza....

reklama
Jest groupon, ale kurcze nie sprawdzam co dzien, i mozliwe ze cos takiego przegapilam, ale jak zagladam to jeszcze na mikroderme nie widzialam znizek, stale tylko pazury, zeby, fryzjer, hotele, wakacje i inne takie......

Musze przejrzec oferte tej belissy.
Od 2 tygodni lykam juz capivit hydro control, i centrum, bo znow wlosy mi garsciami wychodza....

capivit hydro -super sprawa.Po dłuższym zażywaniu widać efekty.
Kittek- współczuje problemów ze skórą. Ja koszmar przechodziąm kilka lat temu. W okolicach brody miałąm takie mega wypryski- tyle że one były pod skórą, a wyglądały jak spulchniona kasza- okropnie. Jak nałożyłam podkłąd wyglądało jeszcze gorzej. Chodziłąm do kosmetyczki, robiłam mikrodermabrazje, peelingi kawitacyjne itp- pomagało na chwilę. Wyciskałam, smarowałam pastą do zębów- po podobno miała zasuszyć i nic. Pomógł dopiero któyś tam dermatolog, który przepisał maśc robioną w aptece za 5 PLN. Do dziś mam spokój- zostało niestety kilka przebarwień od ciskania. Odpukać mam ładną cerę , ale to pewnie też zasługa tabsów anty

Do góry