katik...ja mialam mikrodermabrazje i byłam bardzo zadowolona, skore miałam taką delikatna i gladką...ale......ja mam cere z poblemami, mieszaną z tendecja do tłustej więc mi nie straszne zluszczanie, przesuszanie itd. Wyadej mi sie ,że wszystko zalezy od cery. Ja wlasnie tez chce się wybrac do kosmetyczki i mam zamiar wlasnie ponownie mikroderme zrobic:-)
reklama
Katik
...jestem mamą...
Wronka, no ja chyba teraz tez juz mam cere, ktora mozna zakwalifikowac jako: z problemami. Do tego Dukan mi sprawe pogorszyl, bo mam ciagle jakies syfki.
No i w sumie ta kosmetyczka sie mojej twarzy przygladala przed "diagnoza" wiec pewnie kwalifikuje sie na ta mikrodermabrazje. Tyle, ze sama nie wiem co i jak, dlatego pytam, czy to faktycznie taki cud malina,jak ona zachwalala, czy poprostu drogi interes, a nie warty ceny.
Marta, mi tez mowila wlasnie, ze kilka zabiegow trzeba zrobic.
No i w sumie ta kosmetyczka sie mojej twarzy przygladala przed "diagnoza" wiec pewnie kwalifikuje sie na ta mikrodermabrazje. Tyle, ze sama nie wiem co i jak, dlatego pytam, czy to faktycznie taki cud malina,jak ona zachwalala, czy poprostu drogi interes, a nie warty ceny.
Marta, mi tez mowila wlasnie, ze kilka zabiegow trzeba zrobic.
Katik ja również polecam ci mikrodermabrazję. Możesz zrobić serię zabiegów w odstępie 2-3 tyg raz w roku lub robić regularnie co 2-3 miesiące.
Ja obecnie robię sobie zabiegi kwasami owocowymi w domu i również bardzo polecam, wiadomo samemu trzeba robić ostrożnie,ale mam fajny zestaw z Clareny i seria kosztowała mnie ok 80zł a u kosmetyczki zapłaciłabym ok 300zł.
Ja obecnie robię sobie zabiegi kwasami owocowymi w domu i również bardzo polecam, wiadomo samemu trzeba robić ostrożnie,ale mam fajny zestaw z Clareny i seria kosztowała mnie ok 80zł a u kosmetyczki zapłaciłabym ok 300zł.
Katik - mikrodermabrazja złuszcza do ósmej warstwy naskórka, więc będzie idealna jeśli masz przebarwienia, jakieś wgłębienia po syfkach itp. Jeśli masz delikatną skórę to odradzam. No i jeśli macie słonko to już na mikro u Ciebie za późno, bo jak jej używasz to mordki na słonko wystawiac nie można, solarium odpada, może te Wasze koleżanki tego nie przestrzegały i dlatego miały problemy. Generalnie na jesienno-zimowy sezon mikrodermabrazja jest wskazana. Byłam kiedyś na szkoleniu jak Oriflame wprowadzało mikrodermabrazję do katalogu - zeszła w 5 dni, bo cenę miała zaskakująco niską i się chyba wszystkie polskie kosmetyczki obkupiły No i nie wiem, dlaczego ale ją dość szybko wycofali z oferty.
Polecam za to bio-peeling, sama jestem w trakcie 28-dniowej kuracji. Mój składa się z 2 kosmetyków - emulsję nakładam na noc, a serum regenerujące na dzień. Używam od tygodnia i już widzę efekty
Polecam za to bio-peeling, sama jestem w trakcie 28-dniowej kuracji. Mój składa się z 2 kosmetyków - emulsję nakładam na noc, a serum regenerujące na dzień. Używam od tygodnia i już widzę efekty
Katik ja również polecam ci mikrodermabrazję. Możesz zrobić serię zabiegów w odstępie 2-3 tyg raz w roku lub robić regularnie co 2-3 miesiące.
kittek no własnie daj znać co to za zestwa... mnie też by się przydało odświeżenie, a na kosmetyczkę mnie nie stać
Dziewczyny ja polecam kwasy Clarena, jedna ampułka wystarczy na około 9-12 zabiegów czyli teraz 5 i na jesień 5.
CLARENA KWASY OWOCOWE AHA 35% pH 2.5 + GRATIS (1528672777) - Aukcje internetowe Allegro
Do tego można kupić neutralizator kwasów, ja miałam z clareny taki (wystarcza na ponad 50 zabiegów,czyli można zrobić zabieg sobie, siostrze czy mamie)
Kwasy AHA wpływają na:
można też znaleźć tańsze np taki,ale ja bym chyba wzięła z Clareny
NEUTRALIZATOR kwasow ~glikolowy migdalowy AHA BHA (1527868329) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko jak pisze Elvie po tych zabiegach nie można się opalać przez jakieś 3-4tygodnie. Ja kończę dziś i może przed świętami raz pójdę na solarium,ale się jeszcze podpytam kosmetyczki.
Zabiegi na tych kwasach robią często kosmetyczki. Clarena to dobra firma. Cały zestaw jest drogi,ale i tak wychodzi taniej niż u kosmetyczki.
No i maska nawilżająca po kwasach też jest potrzebna (może być z innej firmy)
http://allegro.pl/duzy-zestaw-do-zabiegu-z-kwasami-kwasy-clarena-i1532945159.html
CLARENA KWASY OWOCOWE AHA 35% pH 2.5 + GRATIS (1528672777) - Aukcje internetowe Allegro
Do tego można kupić neutralizator kwasów, ja miałam z clareny taki (wystarcza na ponad 50 zabiegów,czyli można zrobić zabieg sobie, siostrze czy mamie)
Kwasy AHA wpływają na:
- rozjaśnienie przebarwień, skóra nabiera delikatności, blasku i jędrności,
- przyspieszenie podziałów komórkowych – co w rezultacie powoduje wygładzenie zmarszczek, blizn i opóźnienie procesu starzenia się skóry,
- zwiększenie skuteczności przenikania składników preparatów pielęgnacyjnych, skóra po aplikacji kwasów lepiej absorbuje składniki aktywne zawarte w kremach,
- znaczne zmniejszenie grubości warstwy rogowej, w konsekwencji czego skóra staje się wygładzona, odzyskuje ładny koloryt,
- odblokowują pory, zapobiegając w ten sposób tworzeniu się stanów zapalnych, wykazują działanie antybakteryjne,
- wzrost spoistości warstwy rogowej,
- wzmocnienie struktury kolagenu oraz zwiększenie papilarnego kolagenu skóry
- zwiększenie uwodnienia w wyniku wzrostu stężenia glikozoaminoglikanów czyli w widoczny sposób zwiększają nawilżenie naskórka
Neutralizujący preparat o komfortowej, ułatwiający aplikację żelowej konsystencji, która
umożliwia natychmiastowe przerwanie działanie każdego rodzaju kwasów AHA i kwasu
pirogronowego, na całej lub dowolnie wybranej części twarzy i ciała. Stworzony na bazie
zoptymalizowanej mieszaniny gliceryny i węglanu wapnia przywraca zasadowy odczyn
naskórka, długotrwale łagodzi podrażnienia i całkowicie wycisza skórę gwarantując
bezpieczeństwo zabiegu oraz właściwą regenerację.
umożliwia natychmiastowe przerwanie działanie każdego rodzaju kwasów AHA i kwasu
pirogronowego, na całej lub dowolnie wybranej części twarzy i ciała. Stworzony na bazie
zoptymalizowanej mieszaniny gliceryny i węglanu wapnia przywraca zasadowy odczyn
naskórka, długotrwale łagodzi podrażnienia i całkowicie wycisza skórę gwarantując
bezpieczeństwo zabiegu oraz właściwą regenerację.
można też znaleźć tańsze np taki,ale ja bym chyba wzięła z Clareny
NEUTRALIZATOR kwasow ~glikolowy migdalowy AHA BHA (1527868329) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko jak pisze Elvie po tych zabiegach nie można się opalać przez jakieś 3-4tygodnie. Ja kończę dziś i może przed świętami raz pójdę na solarium,ale się jeszcze podpytam kosmetyczki.
Zabiegi na tych kwasach robią często kosmetyczki. Clarena to dobra firma. Cały zestaw jest drogi,ale i tak wychodzi taniej niż u kosmetyczki.
No i maska nawilżająca po kwasach też jest potrzebna (może być z innej firmy)
http://allegro.pl/duzy-zestaw-do-zabiegu-z-kwasami-kwasy-clarena-i1532945159.html
Ostatnia edycja:
megam
Fanka BB :)
Polecam mikroabrazje. Skóra moja wyglądała naprawdę kiepsko i była strasznie przesuszona. Po tym zabiegu trzeba smarować twarz i dekolt jak najczęściej bo skóra wszystko strasznie szybko wypija. Faktycznie jest różnica. Też słyszałam, że lepiej kilka zabiegów zrobić bo efekty lepsze a potem to raz na kilka miesięcy.
Kici69 - polecam poszukać na gruponie albo na takich portalach tam są kupony zniżkowe i bardzo często właśnie na mikro. Cena jest wtedy o wiele niższa np. 79 zł zamiast 200-300 zł.
Kici69 - polecam poszukać na gruponie albo na takich portalach tam są kupony zniżkowe i bardzo często właśnie na mikro. Cena jest wtedy o wiele niższa np. 79 zł zamiast 200-300 zł.
reklama
Podziel się: