reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Mamusie :)

katik...ja mialam mikrodermabrazje i byłam bardzo zadowolona, skore miałam taką delikatna i gladką...ale......ja mam cere z poblemami, mieszaną z tendecja do tłustej więc mi nie straszne zluszczanie, przesuszanie itd. Wyadej mi sie ,że wszystko zalezy od cery. Ja wlasnie tez chce się wybrac do kosmetyczki i mam zamiar wlasnie ponownie mikroderme zrobic:-)

reklama
Wronka, no ja chyba teraz tez juz mam cere, ktora mozna zakwalifikowac jako: z problemami. Do tego Dukan mi sprawe pogorszyl, bo mam ciagle jakies syfki.
No i w sumie ta kosmetyczka sie mojej twarzy przygladala przed "diagnoza" wiec pewnie kwalifikuje sie na ta mikrodermabrazje. Tyle, ze sama nie wiem co i jak, dlatego pytam, czy to faktycznie taki cud malina,jak ona zachwalala, czy poprostu drogi interes, a nie warty ceny.

Marta, mi tez mowila wlasnie, ze kilka zabiegow trzeba zrobic.

Katik ja również polecam ci mikrodermabrazję. Możesz zrobić serię zabiegów w odstępie 2-3 tyg raz w roku lub robić regularnie co 2-3 miesiące.
Ja obecnie robię sobie zabiegi kwasami owocowymi w domu i również bardzo polecam, wiadomo samemu trzeba robić ostrożnie,ale mam fajny zestaw z Clareny i seria kosztowała mnie ok 80zł a u kosmetyczki zapłaciłabym ok 300zł.

Katik - mikrodermabrazja złuszcza do ósmej warstwy naskórka, więc będzie idealna jeśli masz przebarwienia, jakieś wgłębienia po syfkach itp. Jeśli masz delikatną skórę to odradzam. No i jeśli macie słonko to już na mikro u Ciebie za późno, bo jak jej używasz to mordki na słonko wystawiac nie można, solarium odpada, może te Wasze koleżanki tego nie przestrzegały i dlatego miały problemy. Generalnie na jesienno-zimowy sezon mikrodermabrazja jest wskazana. Byłam kiedyś na szkoleniu jak Oriflame wprowadzało mikrodermabrazję do katalogu - zeszła w 5 dni, bo cenę miała zaskakująco niską i się chyba wszystkie polskie kosmetyczki obkupiły:-D No i nie wiem, dlaczego ale ją dość szybko wycofali z oferty.

Polecam za to bio-peeling, sama jestem w trakcie 28-dniowej kuracji. Mój składa się z 2 kosmetyków - emulsję nakładam na noc, a serum regenerujące na dzień. Używam od tygodnia i już widzę efekty:tak:

Katik ja również polecam ci mikrodermabrazję. Możesz zrobić serię zabiegów w odstępie 2-3 tyg raz w roku lub robić regularnie co 2-3 miesiące.
Ja obecnie robię sobie zabiegi kwasami owocowymi w domu i również bardzo polecam, wiadomo samemu trzeba robić ostrożnie,ale mam fajny zestaw z Clareny i seria kosztowała mnie ok 80zł a u kosmetyczki zapłaciłabym ok 300zł.

kittek no własnie daj znać co to za zestwa... mnie też by się przydało odświeżenie, a na kosmetyczkę mnie nie stać :eek:

elvie a co to za bio-peeling? moze i ja bym sie skusila bo chyba czas by bylo cos zrobic ze soba...na kosmetyczke ani kasy ani mozliwosci opchniecia malej nie mam zbytnio...

Dziewczyny ja polecam kwasy Clarena, jedna ampułka wystarczy na około 9-12 zabiegów czyli teraz 5 i na jesień 5.
CLARENA KWASY OWOCOWE AHA 35% pH 2.5 + GRATIS (1528672777) - Aukcje internetowe Allegro

Do tego można kupić neutralizator kwasów, ja miałam z clareny taki (wystarcza na ponad 50 zabiegów,czyli można zrobić zabieg sobie, siostrze czy mamie)

Kwasy AHA wpływają na:
  • rozjaśnienie przebarwień, skóra nabiera delikatności, blasku i jędrności,
  • przyspieszenie podziałów komórkowych – co w rezultacie powoduje wygładzenie zmarszczek, blizn i opóźnienie procesu starzenia się skóry,
  • zwiększenie skuteczności przenikania składników preparatów pielęgnacyjnych, skóra po aplikacji kwasów lepiej absorbuje składniki aktywne zawarte w kremach,
  • znaczne zmniejszenie grubości warstwy rogowej, w konsekwencji czego skóra staje się wygładzona, odzyskuje ładny koloryt,
  • odblokowują pory, zapobiegając w ten sposób tworzeniu się stanów zapalnych, wykazują działanie antybakteryjne,
  • wzrost spoistości warstwy rogowej,
  • wzmocnienie struktury kolagenu oraz zwiększenie papilarnego kolagenu skóry
  • zwiększenie uwodnienia w wyniku wzrostu stężenia glikozoaminoglikanów czyli w widoczny sposób zwiększają nawilżenie naskórka
CLARENA Neutralizator kwasów 250 ml PROFESIONALNY (1523819899) - Aukcje internetowe Allegro

Neutralizujący preparat o komfortowej, ułatwiający aplikację żelowej konsystencji, która
umożliwia natychmiastowe przerwanie działanie każdego rodzaju kwasów AHA i kwasu
pirogronowego, na całej lub dowolnie wybranej części twarzy i ciała. Stworzony na bazie
zoptymalizowanej mieszaniny gliceryny i węglanu wapnia przywraca zasadowy odczyn
naskórka, długotrwale łagodzi podrażnienia i całkowicie wycisza skórę gwarantując
bezpieczeństwo zabiegu oraz właściwą regenerację.

można też znaleźć tańsze np taki,ale ja bym chyba wzięła z Clareny
NEUTRALIZATOR kwasow ~glikolowy migdalowy AHA BHA (1527868329) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko jak pisze Elvie po tych zabiegach nie można się opalać przez jakieś 3-4tygodnie. Ja kończę dziś i może przed świętami raz pójdę na solarium,ale się jeszcze podpytam kosmetyczki.

Zabiegi na tych kwasach robią często kosmetyczki. Clarena to dobra firma. Cały zestaw jest drogi,ale i tak wychodzi taniej niż u kosmetyczki.
No i maska nawilżająca po kwasach też jest potrzebna (może być z innej firmy)
http://allegro.pl/duzy-zestaw-do-zabiegu-z-kwasami-kwasy-clarena-i1532945159.html

Ostatnia edycja:
Polecam mikroabrazje. Skóra moja wyglądała naprawdę kiepsko i była strasznie przesuszona. Po tym zabiegu trzeba smarować twarz i dekolt jak najczęściej bo skóra wszystko strasznie szybko wypija. Faktycznie jest różnica. Też słyszałam, że lepiej kilka zabiegów zrobić bo efekty lepsze a potem to raz na kilka miesięcy.

Kici69 - polecam poszukać na gruponie albo na takich portalach tam są kupony zniżkowe i bardzo często właśnie na mikro. Cena jest wtedy o wiele niższa np. 79 zł zamiast 200-300 zł.

reklama
Ja tam lubie się wyrwac do kosmetyczki :-) to dla mnie taka odskocznia i przyjemność, zaś w domu stosuję domowe maseczki, peelingi... takie babcine!

Do góry