reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zadbane Mamusie :)

marta - ja mam bio-peeling z Oriflame, ważny do 2013 ale niestety wycofany z oferty tak jak mikrodermabrazja, ale na rynku masę innych bio-peelingów znajdziesz.

Jeśli chodzi o kwasy owocowe to możecie przemywać twarz starym winem, albo moczyć chleb w winie i okłady na twarz nim robić albo przecierać cukrem z trzciny cukrowej. Do tego jabłka, żurawina, serwatka.. Tyle tego w naturze macie, że wg mnie szkoda kasę wywalać na gotowe produkty. Poza tym na szkoleniach Ori mówią ostatnio, że kwasy AHA to przeżytek. No i uważać na nie trzeba. Z moich notatek:
Przeciwwskazania do kuracji kwasami owocowymi
- skóra bardzo wrażliwa,
- skłonna do uczuleń, uszkodzonej (skaleczenia, otarcia)
- niektóre choroby skóry, takie jak egzema, łuszczyca trądzik różowaty, opryszczka, grzybica
- acne pustulosa i cystica.

Przy naczynkowej skórze można, chyba że skóra źle reaguje na kwas glikolowy, wtedy należy spróbować kwasów BHA lub PHA (łagodniejsze działanie).

Ważne:
- zbyt duże stężenie kwasów (takie powyżej 4%) uszkadza komórki Langerhansa- odpowiedzialne za immunologię skóry
- byt częste pobudzanie komórek warstwy twórczej naskórka może doprowadzić do przedwczesnego starzenia się skóry
- w czasie kuracji kwasami owocowymi nie można korzystać opalać się na słońcu ani w solarium
-z byt wiele zabiegów przez wiele tygodni powoduje na skórze rumień i opuchliznę

Objawami uszkodzenia skóry przez kwas glikolowy są:
- nadmierne zrogowacenie skóry
- nadmierna pigmentacja
- zablokowanie ujść gruczołów łojowych
- nadwrażliwość na światło
- bardzo silne napięcie skóry

reklama
A ja jeszcze w sprawie tej mikrodermy.
Piszecie, ze to dosyc inwazyjne, ze ostroznie ze sloncem.
A czy bezposrednio "po" wyglada sie kiepsko? Chodzi mi o to, ze rozwazam sobotnie oddanie sie w rece kosmetyczki-to rano, a popoludniu mamy wychodna imprezke. Pisac sie na to, czy bede wygladala jak zombie???

Możecie polecić mi tabletki na włosy? Teraz jak skończyłam karmić, mogę już łykać tabletki, a ciągle w strasznych ilościach wypadają mi włosy. Paznokcie mam raczej mocne, cera nie jest zła, tylko te włosy.
Po Waxie nie mam już siana, włosy są miękkie, błyszczące, ale jednak nie poradził sobie z moim problemem.

A czy bezposrednio "po" wyglada sie kiepsko? Chodzi mi o to, ze rozwazam sobotnie oddanie sie w rece kosmetyczki-to rano, a popoludniu mamy wychodna imprezke. Pisac sie na to, czy bede wygladala jak zombie???

ja tam nie uważam, że taki inwazyjny. Ja sobie zawsze robię serie 3 zabiegie w odstępie co 2-3 tygodnie, ale na jesień/zimę, bo jak zrobiz teraz to przez około 3-4 dni krem z wysokim filtrem musisz stosować. Ja wyglądam ok, leciutko zarużowiona skóra. Ja mam mieszaną cere ze skłonnością do przetłuszczania i efekt jest super. Uważam, że jak dobra kosmetyczka i zabieg dobrze zrobiony bez problemu na impreze można iść.

katik...ja wyglądałam lepiej niż przed...heheheh po mikro, Pani nałożyla mi jeszcze jakiś francuski krem opalający i miałam twarzyczkę gładziutką i opaloną, do tego miałam też robiony makijaż;-)

thx girls
mam nadzieje, ze mnie wcisna na sobote w takim badz razie, i nie bede zalowac.
juz sie doczekac nie moge hehe

Zielona - standardowo polecam masaże ciepłą i zimną wodą, aż skóra zaczerwieniona się zrobi, później smaruj żelem lub kremem na brzuch, peelingi rób 1-2 razy w tygodniu okrężnymi ruchami i pilnuj się by wodę pić 1,5-2l dziennie. Możesz też się w myjkę bambusowa zaopatrzeć - jak chcesz to Ci taką wyślę (pokryjesz tylko koszty wysyłki:-p) Aha, i ja mam patent że żele na brzuch kupuję męskie - zapach mi nie przeszkadza bo się szybko ulotni, a wiem, że faceci mają grubszą skórę, więc zakładam, że żele dla nich są mocniejsze:-D

Katik - u mnie też buzia lekko zaróżowiona, więc w dzień imprezy bym nie robiła, ale tak 2-3 dni przed. Poza tym makijaż działa cuda;-)

reklama
Elvie dzieki za ten patent z zelami meskimi:) w sumie tez moja skora w okolicy "okolopepkowej" nie wyglada tak jakbym sobie zyczyla, moze te zele podzialaja:)

Do góry