reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

reklama
Ja też dzień w dzień się masuję szorstką gąbką,a później nakładam krem na rozstępy i co?? i nic nie pomaga,bo jak się pojawiły tak są i widzę ich coraz więcej na brzuszku,pod pępkiem i na plecach na wysokości nerek!!! wierzę w to,że po porodzie jak się wezmę porządnie za siebie to znikną... ;/ Jedyny plus jaki zauważyłam to zmniejszył mi sie cellulit dzięki tym wszystkim masażom :)

Jola1205-gratuluję samozaparcia...ja sobie pozwalam na szybki spacer.....i czasem ćwiczę oddychanie...ale rozciągania nigdy nie lubiłam.natomiast po porodzie mam tyle planów....hohoho ;-))))))

ja w szkole rodzenia chodzę na ćwiczenia 2 x w tygodniu i tam się rozciągam, poza tym też ćwiczę oddychanie kilka razy dziennie i mięśnie Kegla :)

Powiedzcie po porodzie krem na rozstępy na brzuch to od razu można? A na piersi? Kiedy i zwykły czy na rozstepy bo przy karmieniu to niewiem

Co do cwiczeń to oddychanie - codziennie, mięśnie kręgla jakoś rzadziej choć od dawna mam z tym problem, hehe ostatnio to kołyczę się na czworakach żeby MAŁA się przekulgała :)))

Trusia- po co krem na rozstępy po porodzie? Ja kupuję jakiś poporodowy. Chyba, że pojawiły Ci się rozstępy i chcesz je likwidować.

Po SN można od razu a przy CC trzeba na ranę uważać, ale stosować można.

Może dobrze przez jakiś czas po porodzie smarować się jeszcze kremem przeciw rozstępom.Często przy znacznej redukcji wagi pojawiają się rozstępy,więc po porodzie też może się tak zdarzyć.Ja mam zamiar używać jeszcze kremów przeciw rozstępom przez ok.3 tygodnie po porodzie,a potem w zależności od stanu skóry może coś regenerującego czy ujędrniającego.

Ja kupilam juz specjalne kremy wlasnie do smarowania brzuszka i reszty po porodzie, jeden z Biodermy i malo do ciala z Ziajki, na obu pisza ze mozna stosowac od pierwszych dni po porodzie. Pomagaja pozbyc sie rozstepow, ujedrniaja i uelastyczniaja skora oraz zapobiegaja wiotczeniu.

Poza tym wczoraj zaczelam masaz krocza...mam nadzieje ze uda sie uniknac takiej masakry jak u ixi!

reklama
A ja do tej pory nie narzekałam na nadmiar rozstępów (tzn. tych które pojawiły się w ciąży, bo miałam już parę przez wcześniejsze gwałtowne schudnięcie) a ostatnio pojawiło się cholerstwo - ale tylko w jednym miejscu. Z lewej strony brzucha, tzn. dokładnie na lewym boku. Mam wrażenie - może to głupie - że to przez ten mus leżenia właśnie w takiej pozycji. Gdzie indziej nie ma a tam czerwona pajęczynka... Oj, nie lubię, nie lubię. Też mam wielkie plany na "po porodzie" - chciałabym jak najszybciej zacząć chodzić na basen - wiem, że to na mnie dobrze działa, a jest co zrzucać i czego się pozbywać...

Do góry