reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

no wiecie, piersi ledwo co przeskoczyły z b na c a ja wczoraj zauważyłam rozstępy, no i sprawdza się u mnie, że żadne kremy nie pomagają
Chciałam kupić sobie stanik do karmienia, ale cena 60-70 zł dla mnie jest za duża, szkoda, że jest taki słaby wybór w tańszych
Kupujecie rozmiar większy niż teraz czy jak, niby nie urosnąś już, czy urosną, u mnie to rośnie z wagą rozmiar pod

reklama
A ja rozstepami na udach, tylku i piersiatkach sie nie przejmowalam, ale jak wczoraj wieczorem zobaczylam poczatek pojawiajacego sie rozstepu na brzuchu to az sie poplakalam :(

Ja dzis kupilam 80FF... pod piersiami troszke mi ciasnawo (ale nie bardzo) a miseczki dopasowane.. to sa dwa opakowania po dwa staniki, wiec na wszelki wypadek jedenego nie odmetkuje, jak urosna cyce.. to mi D wymieni na wieksze miseczki (oby nie.. bo ile mozna..).

w H&M widziałam już dawno staniki do karmienia zestaw biały+czarny za 59.99 zł. Więc cena ok, i jak na początek można spróbować. Żeby kasy niepotrzebnie nie wywalić. A jak się "rozmiar" unormuje to trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiś lepszy.

Ja kupiłam sobie 75C a teraz noszę B taki z Canpola, całkiem niedrogi (do tego 2 Allesy ale to na później). Przy większych piersiach na pewno się nie sprawdzi ale na takie małe super. Miseczki C trochę luźne ale myślę, że jak mleczarnia ruszy będzie w sam raz. Kupię jeszcze 70C bo myślę, że po porodzie będzie trochę lepiej pasował pod.

oo a ja w wątku zakupowym pisalam o staniku a tu taka dyskusja. Mam tez problem z rozmiarem kompletnie nie wiem tak na dobrą sprawę jaki mam teraz cos miedzy b/c i nie wiem jaki kupic stanik na potem :/

Wlasnie najwazniejsze zeby bylo ciasno pod biustem, bo zebra teraz sa troszke rozciagniete i mozemy miec troszke wiecej, ale po porodzie powinno wrocic do rozmoarow sprzed ciazy. A co do miseczek, to kupilam taki rozmiar, ktory pasuje na teraz. Mleko bedzie schodzilo na biezaco wiec piersi nie powinny urosnac za duzo.

reklama
hej, ja w sprawie rozstępów, nie czytałam całego wątku ale chyba jeszcze nie było o fusach z kawy, ja sobie pod prysznicem nakładam na brzuch razem z plynem do kąpieli, potem spłukuje. Oczywiście nie moge powiedziec na 100% że to własnie to pomoglo ale nie mam żadnych rozstępów. Tylko najlepiej brać takie sprasowane wysuszone z ekspresu. Jesli juz bylo to przepraszam ale w szukaniu wyskoczyło ze nie.
Pozdrawiam

Do góry