reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

no wiecie, piersi ledwo co przeskoczyły z b na c a ja wczoraj zauważyłam rozstępy, no i sprawdza się u mnie, że żadne kremy nie pomagają
Chciałam kupić sobie stanik do karmienia, ale cena 60-70 zł dla mnie jest za duża, szkoda, że jest taki słaby wybór w tańszych
Kupujecie rozmiar większy niż teraz czy jak, niby nie urosnąś już, czy urosną, u mnie to rośnie z wagą rozmiar pod

reklama
A ja rozstepami na udach, tylku i piersiatkach sie nie przejmowalam, ale jak wczoraj wieczorem zobaczylam poczatek pojawiajacego sie rozstepu na brzuchu to az sie poplakalam :(

Ja dzis kupilam 80FF... pod piersiami troszke mi ciasnawo (ale nie bardzo) a miseczki dopasowane.. to sa dwa opakowania po dwa staniki, wiec na wszelki wypadek jedenego nie odmetkuje, jak urosna cyce.. to mi D wymieni na wieksze miseczki (oby nie.. bo ile mozna..).

w H&M widziałam już dawno staniki do karmienia zestaw biały+czarny za 59.99 zł. Więc cena ok, i jak na początek można spróbować. Żeby kasy niepotrzebnie nie wywalić. A jak się "rozmiar" unormuje to trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiś lepszy.

Ja kupiłam sobie 75C a teraz noszę B taki z Canpola, całkiem niedrogi (do tego 2 Allesy ale to na później). Przy większych piersiach na pewno się nie sprawdzi ale na takie małe super. Miseczki C trochę luźne ale myślę, że jak mleczarnia ruszy będzie w sam raz. Kupię jeszcze 70C bo myślę, że po porodzie będzie trochę lepiej pasował pod.

oo a ja w wątku zakupowym pisalam o staniku a tu taka dyskusja. Mam tez problem z rozmiarem kompletnie nie wiem tak na dobrą sprawę jaki mam teraz cos miedzy b/c i nie wiem jaki kupic stanik na potem :/

Wlasnie najwazniejsze zeby bylo ciasno pod biustem, bo zebra teraz sa troszke rozciagniete i mozemy miec troszke wiecej, ale po porodzie powinno wrocic do rozmoarow sprzed ciazy. A co do miseczek, to kupilam taki rozmiar, ktory pasuje na teraz. Mleko bedzie schodzilo na biezaco wiec piersi nie powinny urosnac za duzo.

reklama
hej, ja w sprawie rozstępów, nie czytałam całego wątku ale chyba jeszcze nie było o fusach z kawy, ja sobie pod prysznicem nakładam na brzuch razem z plynem do kąpieli, potem spłukuje. Oczywiście nie moge powiedziec na 100% że to własnie to pomoglo ale nie mam żadnych rozstępów. Tylko najlepiej brać takie sprasowane wysuszone z ekspresu. Jesli juz bylo to przepraszam ale w szukaniu wyskoczyło ze nie.
Pozdrawiam

Do góry