reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Ja najbardziej czego nie lubie kupowac to buty -_- Mam 39,5 i malo gdzie teraz polowki robia. Przewaznie prosze w sklepie 39 i sa za ciasne, 40 i sa za luzne. Ciagle wiec kombinuje z wkladkami. Czesto jednak szlag mnie trafia. Przejde cale miasto. Znajde dwie pary ktore mi sie bardzo podobaja i oba albo za ciasne, albo za szerokie.

Butow zawsze mam malo i jestem chora jak musze jakies kupic :-p

Jestem w szoku ze mozna miec nr buta 33... strasznie male stopy jak dla mnie o_O No ale przy moich 171 cm wzrostu 33 chyba by komicznie wygladalo....

reklama
Dziewuszki czy wy tez macie takie problemy z cerą? Ja z Julką miałam ale tak jak mnie teraz wypryszczyło to nigdy nie miałam :( Mam krotski wszędzie, na dekolcie tez :-( O podkładzie czy chociażby pudrze sypkim mogę zapomnieć - po godzinie mam całą twarz czerwoną i robi mi się skorupa. Chyba zacznę używać jakiś kosmetyków dla nastolatek :(

Za to paznokcie mam piękne, takich długich naturalnych to jeszcze nie miałam wiec dbam o nie jak tylko potrafię no i włosy tez mi aż tak bardzo nie wychodzą jak przy Juli.. no cóż, nie można mieć wszystkiego podobno :/

Dziewuszki czy wy tez macie takie problemy z cerą? Ja z Julką miałam ale tak jak mnie teraz wypryszczyło to nigdy nie miałam :( Mam krotski wszędzie, na dekolcie tez :-( O podkładzie czy chociażby pudrze sypkim mogę zapomnieć - po godzinie mam całą twarz czerwoną i robi mi się skorupa. Chyba zacznę używać jakiś kosmetyków dla nastolatek :(

Za to paznokcie mam piękne, takich długich naturalnych to jeszcze nie miałam wiec dbam o nie jak tylko potrafię no i włosy tez mi aż tak bardzo nie wychodzą jak przy Juli.. no cóż, nie można mieć wszystkiego podobno :/
mam dokładnie tak samo, co prawda wysypało mnie tylko na buzi ale jest tragedia, małe bolące syfki jeden przy drugim. Z kolei wkońcu mogę pięknie pomalować paznokcie są wprost cudowne:-):-):-) i włosy mi w ogóle przestały wypadać a tak to wyciągałam garściami. Żadnych witamin nie biorę.

Ja mam cudne paznokcie, rosna szybko, nie lamia sie. Piekne i dlugie. Wlosy za to mi sie pogorszyly - ciagle sie przetluszczaja - juz chyba powinnam je myc z 2 razy dziennie normalnie... cera za to nie przyjmuje kremow i kosmetykow, bo piecze i robi sie czerwona, jak tylko cos naloze na nia. Na szczescie krostki nie wychodza - ale ruszac jej nie mozna :) Teraz zaczelam brac witaminki - moze sie polepszy troche :)

u mnie podobnie z paznokciami- są super długie i ładne, nie łamią się ani nic takiego,

witamin tez nie biorę jeszcze, własciwie to niewiem od kiedy brac??? z Zosią brałam odrazu bo lekarz mi kazał, a teraz nic, jem codziennie owoce, warzywa, czasami sobie brokułki ugotuje i marchewkę na kolację, ale niewiem czy to nie za mało??

ja z paznokciami mam tak samo ale za to cera to katastrofa, takich krostek jeszcze nigdy nie mialam:wściekła/y:a wlosy szybko sie przetluszczaja i matowieja jakos
co do witamin to biore od poczatku bo lekarz mi kazal a do tego jem ciagle warzywa i owoce

a ja witamin nie jem bo mój żołądek je odrzucał. mam tylko nadzieję, że na dzidzię to źle nie wpłynie. jem owoce, warzywa, gotowane mięsko itd. a cera strasznie mi się pogorszyła. ale tylko na twarzy.

O tak włosy to tragedia i do tego mi wypadają :-( O przetłuszczaniu się nie wspomnę! Rosna też o 80% wolniej niz kiedyś. Zawsze musiałam golić nogi codziennie a teraz co 4 dni - ale to akurat biorę na plus:-)

Zrobiłam sobie prezent i kupiłam sportowy stanik - wiecie po co?? Do spania:happy: Mój ogroooomny biust mi po prostu przeszkadza... aż nie wierzę, że aż tak mi biust potrafił urosnąć... a musze ratować go przed grawitacją :laugh2:

reklama
Zawsze musiałam golić nogi codziennie a teraz co 4 dni - ale to akurat biorę na plus:-)

A powiadają, że na chłopaka włosy rosną szybciej i są grubsze - te na nogach oczywiście. Niby przez większe stężenie testosteronu...ale ja mam to samo - jedno golenie na tydzień spokojnie wystarcza:happy:

Do góry