reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

reklama
ja dzisiaj stwierdziłam że chyba odpuszczę sobie stawanie na wadze bo tylko się niepotrzebnie denerwuję:baffled: zaczynam popadać w jakąś paranoję:sorry: niby sobie tłumaczę a jestem w ciąży....a zrzucę jak urodzę ale jakoś sama siebie oszukuję..
wiadomo że najważniejsze jest to że maleńka rośnie i to właśnie dla niej niczego sobie ostatnio nie odmawiam:sorry:
U mnie tak jak u Ciebie paula7 - 7kg:eek:

Dziewczyny!!! Głowy do góry,poprzednio gdy byłam w ciąży przytyłam 7 kg moje dwie koleżanki po 15-20 .Po porodzie one błyskawicznie zrzuciły zbędne kilogrami ja za to w tempie błyskawicy nadrabiałami :no: w efekcie jo-jo ale w drugą strone:crazy:

Ja wczoraj wyszłam ze szpitala z OCP i z 7 kg na plusie zrobiło się 5 kg, ale miałam głodówkę potem dietę. Podejrzewam, że w domku nadrobię, chociaż apetyt mi na razie zmalał.

U mnie waga długo stała w miejscu, teraz w przeciągu miesiąca przytyłam 3 kg:zawstydzona/y:jak wcześniej nie miałam takiego apetytu, i jadłam bo wiedziałam że muszę, teraz zjadłabym konia z kopytami. Musze zacząć ograniczać słodycze, bo jeszcze 16 tyg zostało i w takim tepie to z 20kg mnie przybędzie:no:

no ...mnie na ostatniej wizycie w środe stuknęło 69 kg... czyli od początku ciązy 6 na plusie. Nie wiem czy to dużo czy mało,ale najważniejsze ,że w jeansy swoje się cały czas mieszczę bez problemu więc większośc to pewnie brzucho :) no i przyznam ,ze "boczków" dostałam ale ogólnie nie zauważam dużej różnicy

Ja używałam w czasie ciąży kostek myjących dove. Bardzo nawilżają skórę i przydawały się zwłaszcza na napięty brzuszek już później.

reklama
Moje drogie Chudzinki, mowi do Was Big Mama ;-) ja mam chyba najwiecej na plusie bo az 9kg!! Z 53 zrobilo sie 62 - ale nie wiem czemu widac tylko po brzuchu i piersiach.. Chodze w tych samych jeansach ktore kupilam w 3 m-cu i troszke ciasniejsze sie zrobily, nie powiem, ale nie widze zebym byla grubsza gdzies znacznie :confused: Ech jesli wierzyc stanowisku ze najwiecej tyje sie w 5-6m-cu, to mamy to za soba. Marze by udalo mi sie zmiescic w 12kg.. Moja mama przybrala 14 ale bardzo szybko zrzucila wiec tez fajnie :tak: moze po niej odziedziczylam ta umiejetnosc ;-)

Do góry