reklama
M
Marzena80
Gość
Justyna daj znać czy mąż jest pojętnym uczniem!
Ja obawiam się, że mój może nie zdążyć nawet na koniec porodu - chyba, że Mała urodzi się w terminie lub po, bo wówczas planuje urlop. A jeśli zacznie się wcześniej to niestety muszę radzić sobie sama.
Co do smarowania to ja używam naprzemiennie mleczka i oliwki na rozstępy z Rossmanna. I jak na razie się sprawdzają, a zaznaczam, że mam tendencje. Jedyne rozstępy to te, których nabawiłam się pare lat temu. Nowych nie ma i oby tak pozostało.
Ja obawiam się, że mój może nie zdążyć nawet na koniec porodu - chyba, że Mała urodzi się w terminie lub po, bo wówczas planuje urlop. A jeśli zacznie się wcześniej to niestety muszę radzić sobie sama.
Co do smarowania to ja używam naprzemiennie mleczka i oliwki na rozstępy z Rossmanna. I jak na razie się sprawdzają, a zaznaczam, że mam tendencje. Jedyne rozstępy to te, których nabawiłam się pare lat temu. Nowych nie ma i oby tak pozostało.
tsarina
MamaPower!
To ja Was pociesze, zaczynałam z 82 kg, na poczatku schudłam prawie 4kg, potem przytyłam i obecnie waga wskazuje już 86kg. Martwie sie tylko, żeby do 100 nie dobić, bo tego moja kobieca duma już nie przeżyje...
i no dzięki temu, że mam dużo kg ponad norme (z i bez ciąży) mojego brzuszka nawet nie widać
nie ma się czym martwić, jak przytyjecie to i zrzucicie!
i no dzięki temu, że mam dużo kg ponad norme (z i bez ciąży) mojego brzuszka nawet nie widać
nie ma się czym martwić, jak przytyjecie to i zrzucicie!
dzięki za słowa otuchy tsarina poprostu nie przyzwyczajona jestem do tak szybkiego przybierania na wadze do grudnia tak sie cieszyłam - waga prawie stała w miejscu, ale jak ruszyło po 01.12 to się nadziwić nie mogę.. ;-)
Ja idę od początku ciąży jak burza. W pierwszych 4 miesiącach przytyłam 8 kg. Żadnych mdłości ani złego samopoczucia. Teraz zaczynam 6 m-c i jakby przybytku było nieco mniej, bo przez ostatnie 2 m-ce tylko 2 kilo. Ale w sumie od początku ciąży to już 10 kg. Po ciązy będę się martwiła co z tymi kilogramami zrobić, ale raczej szybciutko zrzucę. Pozdrawiam przyszłe mamy
O
Oleńka27
Gość
ja przytyła ok 5 kg a jestem w 22tc i cały czas mi sie wydaje ze mam mały brzuszek i mam schizy!!!!:-(
moj M pracuje w nocy wiec tez sie troszke boje bo jak cos sie zacznie to bede sama z synkiem w domu... ale mowil ze jak juz cos bedzie sie dzialo to mam dzwonic i zaraz bedzie w domu... tylko on jedzie ponad 1.5 godziny obym tylko wytrzymala...
katarzynak83
Majowe mamy'09
O rety, a myślałam że tylko ja mam problemy z depilacją... nie chodzi mi tu o wygodę ale zauważyłam że od jakiegoś czau moja skóra w ogóle nie toleruje tego zabiegu... mimo, że używam balsamów i żeli po goleniu wszytko mnie piecze, swędzi i szczypie! Koszmar! Nie wiem co robic bo czuje sie głupio chodząc `zarośnieta`... Chyba kupie w tym tygodniu krem do depilacji i zobacze czy da rade... Co do wosku to czytałam w gazecie, że w ciąży jest niewskazany...
Kurcze, nad goleniem do porodu jeszcze sie nie zastanawiałam, ale może faktycznie trzeba meza poprosić... troche mi niezręcznie
Kurcze, nad goleniem do porodu jeszcze sie nie zastanawiałam, ale może faktycznie trzeba meza poprosić... troche mi niezręcznie
Kochana, pociesze Cie że ja mam juz F i też boje sie co bedzie po porodzie Staniki do karmienia maja rozmiary do D lub ew E... Jak juz znalazłam jakiś w większym rozmiarze to jego cena zwalała mnie z nóg (ok 200zł )witam, przeczytałam Wasze posty i stanełam dzis krytycznie przed lustrem. I pojawiły się włoski na brzuchy, i już powoli widze różnego rodzaju pekniete naczynka (pajączki) na brzuchu i udach. Z piersiami kłopotu nie mam, jeśli nie liczyć, że już mam miseczke e, a co to będzie przy karmieniu? Zaczynam się trochę obawiać, co to będzie dalej...
Kaatharina
Majowe mamy'09
Hehe to Was z tym woskiem zaskoczyłam :-) sama jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało, ale nawet jeśli się zdecyduję, to przecież chwila - i po bólu
reklama
elus77
lipiec 97 maj 09
Ja na razie 24 tydzien i 8 na plusie w poprzedniej ciazy przytylam 16 kilo ale bylam wtedy szczuplejsza jesli to ma znaczenie ale pewnie ma...a w nastepny dzien po porodzie wazylam 11 kilogramow mniej:--(
Teraz chcialabym sie zmiescic w 20 ale pewnie marzenie" scietej glowy"
Teraz chcialabym sie zmiescic w 20 ale pewnie marzenie" scietej glowy"
Podziel się: