reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

To że spodnie w kilka dni potrafią się drastycznie "skurczyć":-D to ja zrozumiem! No ale ja mam z kolei taki problem, że kosmicznie rosną mi ... cycki:nerd:! No bo jak to wytłumaczyć: kupiłam sobie biustonosz, super mi w nim było wygodnie, nawet "zapasowy" luz w nim miałam. Byłam go kupić w czwartek (2 tyg temu). W sobotę chcąc niechcąc musiałam czym prędzej biec po następny, bo tamten dziwnym trafem się skurczył! Kupiłam więc następny o rozmiar większy i po kilku dniach znowu to samo:szok: Wychodzi na to że w przeciągu 2-3 tygodni moje mleczarnie powiększyły sie z rozmiaru A na rozmiar D:szok::szok::szok: A to dopiero półmetek!Jeszcze 19 tygodni przedemną-czy ktoś wie jaki jest największy rozmiar miseczek? Bo obawiam się że zanim dojdzie do rozwiązania będę zmuszona do zakupienia dwóch namiotów z Tropikami i do połączenia ich w jeden wielki cycnik!!!:-D:szok::no:

reklama
Ja na razie bez zmian. a nawet kilogram do tyłu, ale to z powodu małego zatrucia czy infekcji.muszę zachować lekką dietę i szczerze móiąc jeść mi się nie chce. najlepiej mi wchodza kanapki z dżememem.
poza tymi kilkoma dniami najlepiej się czuję w trakcie jedzenia - przed i po niedoooooobrze.... :-(
nie pozostaje nic innego jak wydłużać czas posiłków :-) hihi

stanelam przed lustrem i sie skutecznie przyjrzalam sobie i wyszlo ze zrobilo sie juz 1,5 mnie:sorry2: cos czuje ze nie tylko w nowe spodnie musze zainwestowac ale w pare innych rzeczy...

mi przybylo prawie 2 kg
Brzusio nie miesci sie w jeansy tylko musialam zakupic spodnie dresowe dla mamus.
mialam fajna kurtke a teraz jest tak opieta i z profilu jak sie patrzy to mam taki 5 miesieczny brzusio. (zawsze miala kilka kg wiecej)

no i mierze sie co tydz - 1,5 i od ostatniego 2 cm przybylo w brzusiu

ja własnie sie zwazylam no i od poczatku nudności i zygowatosci 2 kg mniej, kiedy ja cos zjem normalnego ;-( znowu zamiast jak w ciazy to bede wygladac jak te dzieci z afryki wychudzone z wydetymi głodowymi brzuchami

Jesli chodzi o piersi to tragedia - niedługo będę jak pamela hihihi
Ale kupiłam sobie świetny staniczek, który serdecznie polecam
TRIUMPH rosnący MAMABEL
Jest na prawdę świetny :-)

opis: model "rosnący" całkowicie miękki bez fiszbin wykonany z miękkiego i przyjemnego w dotyku materiału. Miseczki formowane termicznie, bez użycia szwów dają pełne poczucie komfortu. Specjalny krój zapewnia wygodne i pewne trzymanie piersi. Ramiączka, poszerzane na ramionach, układają się miękko na ciele, nie wrzynając się. Trójstopniowa regulacja obwodu z tyłu. Największą zaletą biustonosza jest to, że podczas ciąży wraz ze wzrostem biustu rośnie biustonosz o jeden rozmiar w obwodzie i o jeden rozmiar w miseczkach ( biustonosz wykonany jest z ODDYCHAJĄCEJ BEZSZWOWEJ mikrofibry ze streczem więc się rozciąga - ROŚNIE !!!!!!!!!! i nie podrażnia piersi ) Biustonosz łatwy w pielęgnacji, można prać w temperaturze do 60 stopni C.

Kosztuje ok 60zł - jestem z niego bardzo zadowolona :-)

:-) Fajnie!!! Ja niestety tez nie mieszcze sie w swoje stare staniki nie dziwne mialam rozmiar tylko A teraz juz pelne B mam nadzieje ze jeszcze sie powieksza szkoda jedynie ze juz po karmieniu nie zostana takie jak wczesniej:no::no::no:

Pamiętajcie również o smarowaniu piersi. Mi po pierwszej ciąży zostały straszne rozstępy i jak piersi wróciły do swoich małych rozmiarów to średnio wyglądały:baffled:. Teraz znowu są okrąglutkie i już staram się aby nie przybyło na nich rozstępów:tak:.

reklama
No ja jestem w 13 tc i brzusio mam już taki okraglutki:tak: Moja przyjaciółka miala mniejszy w 5 mies ciazy:tak:Ale jak narazie tylko wchodzi w brzusio i cycki:tak: Moja bratowa jest prawie w 5 miesiącu i tez ma mniejszy brzuszek:tak: HIHI moje dz:tak:iecko chyba będzie małym olbrzymem:tak:

Do góry