reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

wpierwszej ciazy przytylam 8kg, potem schudlam do swojej wagi, no mzoe z kilo mi zostalo, ale pozniej zlamalam noge i nadrobilam troszke, bo pol roku lezenia...ksozmar
teraz narazie stoje w miejscu oby tak pozostalo, moja ginekolog powiedziala ze nawet do 20-tego tygodnia mozna nie rpzytyc nic wiec oby mnie to spotkalo :)
w poprzedniej ciazy o mialam tak maly brzuch ze jak chodzilam do szkoly rodzenia to mysleli ze ja w trzecim miesiacu do szkoly rodzenia przyszlam, kazdy dziwnie sie patrzyl :) a ja bylam w 8mym :)
ja mam problemy z utrzymaniem wagi, dlatego musze naprawde sie pilnowac...

reklama
Witam ja obecnie nie przytylam zawiele ale ale coraz bardziej widac mi brzuszek...
Jestem zaskoczona bo w pierwszej ciazy nic sie nie dzialo az do 4 miesiaca a teraz juz coraz bardziej i szybciej mi wychodzi brzuszek...
Szok!!

ja tez farbowalam w poprzedniej ciazy, robilam balejaz, ale gesty dosc, ani ginekolog, ani lekarz nie mowili o przeciwskazaniach... teraz tez bym poszla ale pewnie w drugim trymestrze...

aaaa co do ZEBOW to swieta racja, NIGDY nie mialam z nimi problemow, a podczas pierwszej ciazy to byl koszmar...mowie wam, no i teraz juz mi pekl jeden, czuje sie i kolejny daje o sobie znac i dziaska takie mam jakeis dziwne...

mnie tak upiększyło na twarzy, ze nie wiem co zrobić :no:

podobno takie ozdoby na twarzy, które są domeną nastolatków to zapowiedź dziewuchy...

oj fajnie by było :)

co do farbowania:
ja sama włosów nie będę farbować ... bo poprostu niechcę, ale wiem, że są specjalne farby, które kobiety w ciąży mogą bez obawów stosować :)

ula - a ja z kolei slyszalam,ze jak pokazuja sie krosty i inne takie to chlopak bedzie:baffled::-Dze jak mama brzydnie ogolnie to na facecika sie zanosi:dry:a osobiscie nie wierze w takie opowiastki;-)

co do zebow to mam juz spustoszenia,a dziasla strasznie mi krwawia:zawstydzona/y:kupilam specjalna paste i szczoteczke i plyn do plukania:baffled:

ula - a ja z kolei slyszalam,ze jak pokazuja sie krosty i inne takie to chlopak bedzie:baffled::-Dze jak mama brzydnie ogolnie to na facecika sie zanosi:dry:a osobiscie nie wierze w takie opowiastki;-)

co do zebow to mam juz spustoszenia,a dziasla strasznie mi krwawia:zawstydzona/y:kupilam specjalna paste i szczoteczke i plyn do plukania:baffled:

hehe a ja słyszałam, że jak mama brzydnie to będzie dziewczynka, która urodę odbiera:tak: ale w sumie nie wiem jak to było ze mna w pierwszej ciąży..chyba tylko raz miałam kryzys płaczu przy lustrze, jak na impreze urodzinową babci w 6 miesiącu nie miałam co włożyć, a teraz ewidentnie nie podobam się sobie w lustrze:baffled: pryszcze, twarz jakaś zmęczona...:no:

a co do zębów..to w ciagu ostatnich dwóch tygodni zrobiły mi się dwie małe dziurki:szok:

mnie tak upiększyło na twarzy, ze nie wiem co zrobić :no:

podobno takie ozdoby na twarzy, które są domeną nastolatków to zapowiedź dziewuchy...

Hmmm, a ja przez dwie poprzednie ciaze chodzilam "piekna i gladka",choc od zawsze mam problemy z cera. A ciaze na prawde pod wzgledem urody mi sluzyly:tak: No i wszystkie babcie, ciocie, kolezanki itp itd mowily mi ze jak tak ladnie wygladam to na pewno na chlopaka sie zanosi, bo dziewczynka przeciez zabiera mamie urode...
Jak w pierwszej i drugiej ciazy obzeralam sie na potege sledziami, kiszonymi ogorami i wszystkim co kwasne i pikantne, to bylo juz wogole potwierdzeniem tego ze dorodny chlopak sie szykuje... No i co - mam dwie dorodne DZIEWCZYNKI :-):-D Wiec teraz jak ktos chcac zyczliwie przewidziec plec moich Groszkow, pyta na co mam smaka lub cos w tym stylu, to w duszy prycham smiechem i odpowiadam ze raz na slodkie raz na kwasne :tak::-D

reklama
a ja dzisiaj odkrylam ze w czesc spodni sie juz nie mieszcze :nerd:, tak w przeciagu paru dni..musze sie wybrac na jakie zakupy chyba, a brzuszek leciutko sie zaokraglil

Do góry