reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbana i piękna mama

ja niestety straciłam 2 kg w ciągu 10 tyg. Te wymioty i mdłości dają mi nieźle do wiwatu....:baffled:
chciałabym mieć już zachcianki :) apetyt i choć trochę zacząć tyć !
może nie wiem co mówię, bo to moja pierwsza ciąża :-) ale naprawde już mam dosyć komplementów typu "chudzielec" i uwag "ale schudłaś" i oczywiście dość odwiedzin w łazience bleee:baffled:!!!!

pozdrawiam,

reklama
a ja bym chciala miec malutki brzuszek:)
mam nieuregulowana sytuacje w pracy i jaknajdluzej nie moze byc nic widac zebym dostala umowe o prace...
ale przytylam juz jakies 2kg, a to dopiero 11\13 tydzien...:baffled:
ale cokolwiek by sie nie dzialo bedzie okej:-)

ta ktora mam teraz to jeszcze jakie 2, 5 m-ca ale nie wiem czy nie bede musiala zmienic bo koles nie wszytskim daje umowy o prace...a jak daje to na okres kilku miesiecy...
a druga opcja to okolice lutego...
caly mentik powstal dlatego ze wczesniej nie potrzebowalam pracy na umowe i pracowalam jako przedstawiciel w terenie na umowe o dzielo, i w polowie wrzesnia zaczelasz szukac innej pracy

Ja w pierwszej ciąży miałam taksamo, pracowałam do końca czwartego miesiąca i nikt sie nie zorjętował a jak podpisałam umowe, poszłam na zwolnienie lekarskie bo już było ciężko pozatym miałam podejżenie skracającej sie szyjki macicy.

nie wiem czemu nie chca dawac umowy o prace...boja sie czego czy jak...dzisiaj wpadl szef do biura i przez ok 2 godz sie darl ze robimy nie tak wszystko i pokazywal nam jak to robic...jak lubie idiotow ktorzy nigdy w zyciu nie dzwonili do klienta i mowia mi jak mam to robic zeby bylo skutecznie:wściekła/y:
juz za sam fakt znoszenia jego krzykow powinien dawac umowe o prace :happy2:

ale np w zabce mozna dostac umowe o prace na czas nieokreslony na samym wstepie...

Dziewczynki ja schudłam jak na razie 1 kg ale to przez kompletny brak apetytu może z czasem zaczne coś jeść narazie to ochote mam tylko na owoce

ta ktora mam teraz to jeszcze jakie 2, 5 m-ca ale nie wiem czy nie bede musiala zmienic bo koles nie wszytskim daje umowy o prace...a jak daje to na okres kilku miesiecy...
a druga opcja to okolice lutego...
caly mentik powstal dlatego ze wczesniej nie potrzebowalam pracy na umowe i pracowalam jako przedstawiciel w terenie na umowe o dzielo, i w polowie wrzesnia zaczelasz szukac innej pracy
Ale teraz masz umowe-zlecenie czy umowe o prace?
Ja jak na razie chyba nie przytyłam. Chociaż nie wiem ile ważyłam przed ciążą, ale tydzień temu i 3 tygodnie temu jak mnie ważyła położna to miałam wage taką samą. Tylko ja się strasznie modlę, żeby za dużo nie przytyć, bo ja i tak dość duża już jestem... A brzuszek i tak mam zaokrąglony... Jak zawsze!

dziewczyny nie ma co przejmować się aż tak wagą..naprawdę bywa różnie, ja w pierwszej ciąży przytyłam 23,8 kg a schudłam w 3 miesiace 28:tak:a ile razy słyszałam, jaka to ja będe gruba po ciąży, jak będę tyle jeść...teraz słyszę...jaka chuda jestem :szok: przed pierwszą ciązą nosiłam rozmiar 38-40, po porodzie 34-36..nie ma więc zasady:)

reklama
Pewnie tak. Najważniesze, żeby dzidziuś zdrowy był. Tylko, że ja i tak nosze rozmiar 42 i chciałabym przynajmniej wrócić do niego po porodzie...

Do góry