reklama
sheeppy
lutowa '07 majowa '09 :D
też słyszałam o tym brzuchu, że w 2giej ciąży od razu rośnie, ale wg mnie to bzdura, mój jak narazie płaskiA ja przytyłam 17kg teraz już 3kg przybyły ale to raczej wynik porzucenia djety. To prawda że w drugiej ciąży szybciej rośnie brzuch i jest większy?
sheeppy
później to zależy od ilości wód płodowych w sumie, nie od wielkości bobaskaMój niby zaczoł rosnąć ale jestem ciekawa czy duża rużnica będzie w 8,9mc w poruwnaniu z poprzednią ciążą. Pewnie to sprawa indywidualna i nie ma reguły.
moja mama mi opowiadała, że w pierwszej ciaży z moim bratem miała ogromny brzuch i cały czas myślała, że ma bliźniaki [wtedy nie było usg ] a okazało się że miała problem z nerkami i było dużo wód płodowych
Wiem że to zależy od wód tylko nie wiem od czego zależy ich ilość. Moja bratowa w pierszej ciąży miała b.mały brzuch a w pozostałych to normalnie nie mogłam oderwać od niej oczu, nigdy nie widziałam tak wielkiego brzucha a cała reszta chuda wyglądała... dziwnie
sheeppy
na pewno od pracy nerek, a od czego jeszcze to nie wiem, ale pewnie jest dużo czynników;-)Wiem że to zależy od wód tylko nie wiem od czego zależy ich ilość. Moja bratowa w pierszej ciąży miała b.mały brzuch a w pozostałych to normalnie nie mogłam oderwać od niej oczu, nigdy nie widziałam tak wielkiego brzucha a cała reszta chuda wyglądała... dziwnie
mi się wydaje że miałam mało ale w sumie ile to nie wiem, bo mi nie odeszły
jak dziewczynom na porodówce odchodziły to też miały różnie, albo wielkie kałuże albo małe plamki jakby popuściły siusiu
iwona100na
Majowa Mamusia
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 17kg, ale wróciłam do swojej wagi
Teraz jestem w 8tyg. i przytyłam jak na razie 1,5kg, a brzuszek się już zaokrągla :-)
Ja i mąż już go widzimy - fajnie
Teraz jestem w 8tyg. i przytyłam jak na razie 1,5kg, a brzuszek się już zaokrągla :-)
Ja i mąż już go widzimy - fajnie
Ja w pierwszej ciazy przytylam prawie 20 kilo... Nikiego urodzilam w lutym a do wakacji prawie wszystko spadlo...
Teraz na poczatku schudlam do 47... ale juz dzis widac ze 8 tydzien dal siwe znaki i przybylo 1.5 kilo...zobaczymy co dalej...:-):-):-)
Teraz na poczatku schudlam do 47... ale juz dzis widac ze 8 tydzien dal siwe znaki i przybylo 1.5 kilo...zobaczymy co dalej...:-):-):-)
reklama
Jak już mowa o wadze...
W pierwszej ciąży przytyłam 35 kilo. 20 jakoś szybko poszło, a reszta to wynik pracy i samozaparcia. Właściwie dopiero w te wakacje udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży. A teraz mam 1,5 kilograma więcej i brzuszek się zaokrągla. Ciekawe jaki będę miała wynik końcowy. Chciałabym maksymalnie 15 kilo, ale jak będzie - zobaczymy
W pierwszej ciąży przytyłam 35 kilo. 20 jakoś szybko poszło, a reszta to wynik pracy i samozaparcia. Właściwie dopiero w te wakacje udało mi się wrócić do wagi sprzed ciąży. A teraz mam 1,5 kilograma więcej i brzuszek się zaokrągla. Ciekawe jaki będę miała wynik końcowy. Chciałabym maksymalnie 15 kilo, ale jak będzie - zobaczymy
Podziel się: