reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zaczynamy staranka :)

wzielam tabletki i przejdzie ale wkurza mnie juz to czekanie na @ no ale dzis lub jutro juz bedzie franca jedna wiiec spoko dam rade :-)
ktos mial dzis testowac? chyba aga? kochana daj znac jaki wynik
ejjj dziewczyny Withney Huston nie zyje. szok

reklama
witam:)
u nas też dalej mroźno ale ja się nigdzie nie ruszam więc jakoś to przeżyję:-p

powiem wam że co do mężów to różnie bywa. U mnie to mój m mnie namawiał na dziecko!! Co prawda jest starszy o dwa lata a zawsze chciał być młodym tatą ale już się to raczej nie uda. Po ślubie postanowiliśmy sobie, że urodzę przed jego 30 i gdyby nam się udało za pierwszym razem jak zaczęliśmy staranka to by się udało... ale teraz nie ma szans bo urodziny ma w czerwcu.
On bardzo to też przezywa, a w tym cyklu to chyba bardziej niż ja. Pierwsze co zrobi jak otworzy oczy to pyta jaka temperatura?? Cały czas mój wykres sprawdza i analizuje... mówię wam strasznie się tym jara:tak:

a co do sexu to mamy tak jak Lorelain cały czas tylko myśleliśmy o dniach płodnych i czy się uda a nie o przyjemności i skutek był wręcz odwrotny. Szczerze powiem, że teraz to odpoczywamy po tym okresie bobosexsowym;-)

a co do kasy to u nas też tak średnio choć nie najgorzej. Niby mamy swoje mieszkanie i oboje pracujemy ale kredyt trzeba spłacać przez następne 30 lat:-( zobaczymy jak będzie z dzieckiem, bo to są zawsze wydatki nie do przewidzenia. Chciałabym mieć dwójkę ale zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać. I dlatego ciesze się z tego awansu bo zawsze jakaś dodatkowa kasa wpadnie:tak:

no tez czytałam o niej ale cóż sława i pieniądze często tak działają na ludzi on miała problem z narkotykami:( szkoda

losiczka72- to podziwiam cie kochana :) a u nas ja gotuje wyjotkowo w weekendy tak to maz caly tydzien , rosolek sie juz gotuje :) i mysle co na drugie , bo moj maz niestety nie jada miesa :) wiec mam problem co by tu zrobic :)
aniabuchowicz-ja na poc zatku strasznie balam sie wpadki , mialam jakas obsesje normalnie hehe , ej to wy juz tak dlugo sie staracie ,moze warto isc do lekarza ?
roza-proponuje wam zainwestowac w drugi komputer :) i bedziecie miec z glowy :D ale powiem ci ze ja teraz zaluje torche ze mamy dwa leptopy i kompa , nie dosc ze tyle pradu bo maz uzywa i kompa i leptopa i jeszcze w sumie nie mamy czasu dla siebie przez to , jak mielismy tylko kompa to nie bylo problemu on niegral ja nie potrzebowalam kompa i siedzielismy razem a teraz to na gg piszemy czasami hehe
bobofrutek- ja zycze Ci zebys nie dostala tej wrednej @ !!!!!
jane- moj tez chce byc mlodmy tata i w sumie chcial juz nim zostac gdy mial 21 lat jak sie poznalismy ale niestety choroba meza zrobila nam psikusa i jest nieplodny , mamy zamrozone plemniczki a to juz nie takie latwe ,terza zalujemy ze wczesniej sie nie postaralsimy mielibysmy juz fajnie odchowanego dzieciaczka , a ta obsejsa zzostane mlodym tata trwa heheh

Ostatnia edycja:
jeny mój mąż ma w sierpniu 29 lat i też chciałam żeby był młodym tatą ale on mówi że czuje sie na 18 i weź tu z takim gadaj :/
a mnie cycki coraz bardziej bolą.... aj ... mam nadzieję że nie na @

Ostatnia edycja:
jane tempke masz sliczna :-) obiecujaca :-) kiedy masz termin @?
roza ja tez mysle ze przedawkowala bo ona lubila sobie walnac cos zawsze

Joweg tak na prawdę staramy się 2gi cykl z tym że w poprzednim miesiącu nie trafiliśmy w owu bo się spóźniła 5 dni tak że wiesz nie jest źle ale i tak się martwie :(
Ja mam już 35 lat mój mężuś 37 wiek robi swoje ale tutaj w UK to norma kobiety dopiero w tym wieku decydują się na dzieci a dzieciaczków jest tu massaaaaaa mówie wam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry