reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

moje kochanie też chciał ale zawsze było to "ale"
trzeba wierzyć ze się uda :( tylko to czekanie jest przerażające i to czytanie ciągle i wynajdowanie sobie chorób :no::no::no:

reklama
Ja już nawet próbowałam podejść go psychologicznie np. że będzie dobrym tatą, autorytetem, że będzie chodził z synkiem czy córcią na spacer itp.... i w końcu go przekonałam bo zrodził się ale czuje w głębi że się boi, bo ja po macierzyńskim nie wrócę do mojej obecnej pracy tylko będę szukała czegoś innego i boi się że nie znajdę pracy :/ a dzidziom zajmie sie moja mama więc nie jest źle...

Ania musimy się powstrzymywać przed robieniem takich rzeczy - szukanie, czytanie, porównywanie. Doskonale wiemy że to nic nie da i każda z nas jest inna - tylko czemu tak ciężko to zrobić?:sorry: ja za każdym razem sobie to obiecuję i co? zawsze mnie coś podkusi:-D

Ilonka podziel się przepisem, na strogonof, chciałabym kiedyś zrobić ale jokoś boję się ze niedobry przepis wynajdę:tak:

Marta wszystkich argumentów trzeba użyć, aby osiągnąć cel:laugh2:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny jestem :) niedawno wstalam a moj mezulek wstal chyba lewa noga i caly czas sie mnei cos czepia :d wygonilam go na komputer zeby se pogral to sieuspokoi hehhe :) :-)

co do bycia tatusiami to kurcze moj maz musial mnie uswiadamiac ze to ja bede dobra matka i zte damy se rade bo mialam jakies leki :) bo to ze on bedzie swietnym ojcem to on sam o tym wie hehehe :) wiec u nas dziecko ty byla meza bardziej inicjatywa bo chcial a z czasem i ja zapragnelam miec dziecko :)

w sumie ja sie martwie o to czy bedziemy miec kase i wogole ,dlatego musimy czekac do lipca az dostane umowe na stale zeby placili mi chorobowe i ewentualny macierzynski , bo po ciazy nie planuje juz wrocic do pracy , akurat tak nam zeszloby z czasem ze maz juz skonczy studia i pojdzie do pracy wiec mysle ze nie bedzie juz koniecznosci zebym musiala isc :) chce sie claa poswiecic dzieciom i ich wychowaniu i chce isc na studia :) a potem jak dzieciaczki podrosna to pojde na pol etatu do pracy moze :) zoabczymy co nam zycie przyniesie :)

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
Czuje sie jak z krzyza zdjeta, cala naoc do du...py :-( bolaly mnie krzyze i lewa strona jajnik bolal masakra.... boli mnie brzuch ogolnie zle sie czuje i juz na 100% @ jutro jak nie dzis bedzie. wzielam tablety i siedze i czekam az przejdzie :-( widzialam ze rozmawialyscie o mezach i ich podejsciu do staranek. otoz moj to sam chcial i on jest w sumie tak nastawiony bojowo hehe bo mi sie czasem nie chce mam chwile zwatpienia a on zawsze mnie wspiera i dziala hehe. tyle ze ja nie potrzebuje czesto az tak seksu a podczas staranek jest on czesty i to mnie juz po jakims czasie meczy, no ale trzeba sie zmoblilizowac do dzialania bo jesli maz chce to trzeba korzystac hihi :-)

boobofrutek -czesc kochana , no i nasi mezowie mysle ze maja podobe podjecie moj tez bojowo nastawiony !!!!

A ja powiem wam ze moj Szymonek bardzo mnie wymeczyl jako niemowlak . Nic tylko cyc po 6 razy w nocy ani smoczka ani butelki masakra normalnie (zreszta do dzisiaj na mnie wisi ) ale pragnac kolejnego dziecka ani przez moment sie nie zawachalam . Jestem swiadoma ze wszystko spadnie na mnie 3 dzieci , w domu zawsze jest glosno do tego szyje w domu. Juz mysle o lezaczku ze bedzie male patrzylo jak mama szura :-) maz caly dzien w pracy ale takie zycie trzeba byc silnym nie poddawac sie bo dla mnie dzieci to najpiekniejszy cud na swiecie.

Roza no faktycznie cos nie tak z ta twoja owulka :-(

A dzisiaj obiadek rabi maz :-p oczywiscie mieso i to duzooooo ale nawet fajnie bo na miesko mam ochote :-p:-p:-p

heh a kogo staranka nie męczą ;-)
każdego bo to inny rodzaj seksu :rofl2::rofl2::rofl2:dlatego najlepsza jest wpadka ale jakoś się nie udało przez tyle lat i z tąd moje obawy bo nigdy się nie zabezpieczaliśmy mówiliśmy ze jak będzie to będzie i co 6 lat w sumie i nic

reklama
Mój mąż zwiał na rybki, a ja mogę spokojnie posiedzieć z wami, bo zawsze jest wojna o :-Dkompa

Bobofrutek nie ciekawie masz oby bóle zelżały:tak:

Losiczka daj spokój,już mnie to wnerwia, chociaż poprzedni cykl też w tym czasie była:tak: zawsze coś.
Dojrzewam do decyzji aby znowu u gina się pojawić, ale ona mówi że wszystko gra i cykl do 35 dni jest ok ehhh

Maja też dała nam popalić, ale szybko się o tym zapomina:-)

Ostatnia edycja:
Do góry