reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

martaSx- ja bylam panowana, bo mama miala pierwszego meza z nim moja siostre i brata ale ich ojciec mlodo umarl , i potem mama wyszal za maz za mojego ojca ( jest 7 lat mlodszy od mamy):) i ojciec nie mial dziecka z moprzedniego malzestwa i moja babcia mnie chciala zeby jej syneczek Zbysiu mial dzeicko heheh no i jestem :) choc moj ojciec do ojcostwa wogole sie nie nadaje heheh nie dojrzaj jeszcze :)
roza- jak bedziemy miec tylko jednego dzidziusia to zaraz chce nastpenego odrazu, niechce czekac :) ile trzeba odczekac po cesarce na nastepna ciaze? czy to obojetne ?

reklama
Ja jak bym miała jeszcze bliźnięta to chyba do wariatkowa bym trafila. Wolałabym jedno.No ale jesli wyjdzie no coż :D hehe.Tym bardziej ze Wiktoria jest małym rozrabiakom.

Roza ja robie stogonofa inaczej:
Porcja na 4 osoby
0.5 kg piersi z kurczaka
0.5 kg pieczarek
5 duzych ogorkow kiszonych
3-4 cebule
koncentrant pomidorowy
smietana 30%

piers pokroic w male kawalki taka kostke posmazyc na patelni do zarumieninia wrzucic do gara na tej samej nie umytej patelni smazyc pieczarki pokrojone w kawalki, po usmazeniu do gara, ogorki kiszone obrac ze skorki i pokroic w takie male paski taki prostokat kawaki, podsmazyc je na tej samej patelni i skropic magą az sie zarumienia zrobia sie takie zlote i do gadra, cebule tez podmazyc i do gara. na patelni tej samej nie mytej od poczatku wlac koncentat i smietane 30% i zrobi sie taki sosik koloru lososiowego i do gara. gar ze wszystkim wstawic na gaz podgotowac to wszystko razem przyprawic do smaku. i tyle :-) u mnie sie tym zajadaja ja osobiscie za strogonofem nie przepadam .

Joweg może cię teraz zaskoczę masz racje że dużo ich z in vitro ale tutaj naprawdę i bez tego jest ich masa mamy tak zmodyfikowaną żywność kochanie pędzoną na hormonach co by szybciej rosła i są tego efekty może i mnie się uda :) byłabym szczęsliwa :tak:

moj maz caly czas sie cieszy ze bedziemy miec trojaczki :) bo teraz musimy wziasc wszystkie trzy bo sa razem zamrozone , i mam tylko nadzieje ze wzsytskie sie pieknie rozmroza :) i zabiore je w lipcu do domku , do mojeog brzuszka :)

aniabuchowicz- i tego ci zycze :) fajnie by bylo :) dwojka by mnie satsfakcjonowala ale troje to bym juz napewno nie dala rady heheh :)

z in vitro jest duzo blizniakow i trojaczkow :-) joweg moze i Tobie sie przytrafia? ja poki co chcialabym jedno ale wredota sie zbliza wiec kolejne testowanie czeka mnie w kwietniu dopiero :-(

dziewczynki a teraz z innej beczki wiem że mnie skrytykujecie ale muszę się z wami podzielić tym i potrzebuje wsparcia :)
robię edit więc czekajcie na info

a mianowicie jestem cholerną palaczką :( buuu bardzo chcę rzucić !!!!!!!!!!! ale nie daje rady !!!!! kurde nie wiem co zrobić wmawiam sobie że jak zobaczę II kreski to rzucę od razu ale ja chciałabym już!!!!!!!!!!!!! boje się plasterków i tym podobnych kiedyś mi to pomogło ale może to zdrowsze niż papierochy co myślicie??

Ostatnia edycja:
bobofrutek- moze czekasz na mnie ? co ?:) wiem ze ejst duzo ostatnio tez mialam dwa zarodki ale niestety zaden nie zostal ze mna :( a teraz biore 3 :) jak sie dobrze wszytskie rozmroza :) i dlaczego kolejne testowanie w kwietniu a nie w marcu co ?:)

reklama
Joweg słyszałam że około 2 lat trzeba poczekać:-) też chciałam jednopo drugim. Ale z Mają byłam na drugim roku studiów, bez pracy i odłożyliśmy. Teraz mimo tego że w dalszym ciągu trudna jest się zdecydować żałujemy ze za ciosem nie poszliśmy, byliśmy też młodsi...

Bobo to będę robić strogonof na dwa sposoby:-)

Ostatnia edycja:
Do góry