reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaczynamy staranka :)

Joweg he he musimy pomyśleć, bo ten nasz to :-)już staruszek

Jane witaj, widzę że luteina działa i wykres też obiecujący:-D

Dziewczyny jak ja wezmę już teraz luteinę bez skoku to bedzie dobrze?? Chyba owulacji jeśli ma być nie zahamuje, jak to jest?? ale się:angry: na to wszstko:-(

reklama
Moj maz ma w kwietniu 31 latek ale on mowi ze poki moze to stary nie jest hihi :-) ogolnie nie czuje sie stary ja moze bardziej bo my baby nawalone w glowie mamy hehe :-)

a bliźniaków jeszcze tyle w swoim życiu nie widziałam co tu :) są ich tysiące

blizniaki ja bym chciala miec moj maz tez mowi ze by chcial :-) moze wtedy bylaby wieksza moblizacja do wyprowadzki od tesciow, bo niestety poki co nie ma na to szan ja bez pracy na zasilku chorobowym z zusu maz pracuje a z jego pensji kredyt na waciki dostaniemy a nie na mieszkanie :-(

co do mojej @ to nie wiem kiedy ma być:eek: bo jakbym nie brała luteiny to by już była właśnie dzisiaj:) ale lutka trochę mi pomaga i ją przegoniła.
Mam nadzieję ze już nie przyjdzie:tak: i że jutro zobaczę w końcu II krechy!!!!!!

joweg my też tak mamy. Ja siedzę w salonie z kompem a m w sypialni i jak nam się nie chce ruszać to sobie wysyłamy wiadomości na fb:-D

ja zawsze marzyłam o bliźniakach ale teraz trochę się tego boję... obowiązków i wydatków najbardziej.

Roza ja to robię tak :)

Zupa strogonof

ok 1 kg łopatki albo szynki
papryki średnie 2 czerwone
ze 4 ogórki kiszone
z pól kg pieczarek
1 op. groszku
1 duża cebula
pół słoiczka koncentratu pomidorowego

kroje na małą kostkę mięsko, smażę pod koniec smażenia wrzucam cubulkę w kostkę , jak sie przyrumieni to wszystko wlewam do dużego garczka i wlewam wode, potem pieaczrki podsmażam i wrzaucam do gara, ogórki i papryka tez w kostkę i do gara, podprawiam vegetą i daje 1 kostkę np rosołową , troszkę majeranku,papryki ostrej i słodkiej, i to mi sie gotuje ok 1,5 godz, i prawie pod koniec wkurzam groszem bo jak wcześniej to moze sie rozpaść :) na koniec koncentrat pomidorowy ok pół słoiczka ja zawsze daje na oko oczywiscie :) podprawić można na koniec tartym serem żółtym aby troszkę zgęstniała ta zupka !!! NO i na oko próbować czy nie za mało słona czy pieprzna :) wychodzi pyyycha :) to są składniki na duży garczek bo jak robię to mój mąż je 3 razy i jeszcze na drugi dzien jemy :)

martaSx-oj zeby nie na @!!!!! a wiesz co moj mazuelk teraz gada , ze juz zapozno zeby byl mlodym tata bo nieldugo bedzie mial 24 hehhe wariat :D dl niego mlodo to do 22 lat hehe
aniabuchowicz-moja mama urodzia mnie jak skonczyla 41 lat :) i w sumie z teog co mi wiadomo to dlugo sie z ojcem nie starali hehe , nom u na stez powiem ci ze masa niemcow nie ma dzieci po 30 dopiero zazcynaja sie starania , jak ide do mnie do kliniki in vitro to dziwnie sie czuje bo jestem u nich najmlodsza pacjentka :) i sie na mnie dzwinie patrza bo wygldam jakbym miala z 15lat hehe , ja wiem ze na naturalne poczecie nie mamy szans a kurcze zawsze jednak jak @ sie spoznia chcoc dzien to mam nadzeije heheh :) a co do blizniakow to zgadnij skad sa :p in vitro kochana wiekszosc :) moze i ja dostane kto wie heheh moze nawet i torjaczki :)
jane- ja siedze w stolowym, maz u siebie w pokoju :) az siara ale niechce mi sie krzyczec do niego albo na komorke mu dzwonie zeby przyszedl :)
bobfrutek-mi tez sie pocichu marza blizniaki :) fjanie by bylo nie boje sie jakos:) a maz wtedy by z dumy chyba pekl hehe , mamy trzy mrozaki to moze akurat udadza nam sie blizniaki :)

Ostatnia edycja:
Jeny ja też jutro testuję :tak: Trzymam kciukasy za Ciebie mam nadzieję że zobaczysz te dwie krechy ;-)
Ilona uwielbiam tą zupkę pychaaaaa jest i polecam naprawdę ;-)

Joweg no ja mam 26 a mąż 29 to już chyba najwyższy czas He he he a moja mama miała 25 lat jak urodziła moją siostę a 36 jak mnie ( ale ja jestem z wpadki) powiedziała mi he he he

Witam się w niedzielne południe.
Ale żeście naprodukowały.Przejrzałam z grubsza,ale jak wzięłam sie za pisanie to pozapominałam :Dhehe
Ja dzisiaj do d**y jakaś jestem.Nic mi sie nie chce. Jest mi niedobrze-zapewne od antybiotyków. Wiktoria na szczęście śpi wiec nie musze sie ruszać z wyrka.Nawet śniadania z lenistwa nie zjadłam.Mąż w kościele wiec tylka mi nie truje :D

reklama
Ilonka az mi slinka pociekła:-D koniecznie wypróbuję.

Jane, Marta trzymam kciuki:-)

Ania witam:-)

Co do bliźniąt, to ja :laugh2:bym nie chciała, wolałabym zmajstrować jedno po drugim

Do góry