reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zaczynamy staranka :)

Joweg he he musimy pomyśleć, bo ten nasz to :-)już staruszek

Jane witaj, widzę że luteina działa i wykres też obiecujący:-D

Dziewczyny jak ja wezmę już teraz luteinę bez skoku to bedzie dobrze?? Chyba owulacji jeśli ma być nie zahamuje, jak to jest?? ale się:angry: na to wszstko:-(

reklama
Moj maz ma w kwietniu 31 latek ale on mowi ze poki moze to stary nie jest hihi :-) ogolnie nie czuje sie stary ja moze bardziej bo my baby nawalone w glowie mamy hehe :-)

a bliźniaków jeszcze tyle w swoim życiu nie widziałam co tu :) są ich tysiące

blizniaki ja bym chciala miec moj maz tez mowi ze by chcial :-) moze wtedy bylaby wieksza moblizacja do wyprowadzki od tesciow, bo niestety poki co nie ma na to szan ja bez pracy na zasilku chorobowym z zusu maz pracuje a z jego pensji kredyt na waciki dostaniemy a nie na mieszkanie :-(

co do mojej @ to nie wiem kiedy ma być:eek: bo jakbym nie brała luteiny to by już była właśnie dzisiaj:) ale lutka trochę mi pomaga i ją przegoniła.
Mam nadzieję ze już nie przyjdzie:tak: i że jutro zobaczę w końcu II krechy!!!!!!

joweg my też tak mamy. Ja siedzę w salonie z kompem a m w sypialni i jak nam się nie chce ruszać to sobie wysyłamy wiadomości na fb:-D

ja zawsze marzyłam o bliźniakach ale teraz trochę się tego boję... obowiązków i wydatków najbardziej.

Roza ja to robię tak :)

Zupa strogonof

ok 1 kg łopatki albo szynki
papryki średnie 2 czerwone
ze 4 ogórki kiszone
z pól kg pieczarek
1 op. groszku
1 duża cebula
pół słoiczka koncentratu pomidorowego

kroje na małą kostkę mięsko, smażę pod koniec smażenia wrzucam cubulkę w kostkę , jak sie przyrumieni to wszystko wlewam do dużego garczka i wlewam wode, potem pieaczrki podsmażam i wrzaucam do gara, ogórki i papryka tez w kostkę i do gara, podprawiam vegetą i daje 1 kostkę np rosołową , troszkę majeranku,papryki ostrej i słodkiej, i to mi sie gotuje ok 1,5 godz, i prawie pod koniec wkurzam groszem bo jak wcześniej to moze sie rozpaść :) na koniec koncentrat pomidorowy ok pół słoiczka ja zawsze daje na oko oczywiscie :) podprawić można na koniec tartym serem żółtym aby troszkę zgęstniała ta zupka !!! NO i na oko próbować czy nie za mało słona czy pieprzna :) wychodzi pyyycha :) to są składniki na duży garczek bo jak robię to mój mąż je 3 razy i jeszcze na drugi dzien jemy :)

martaSx-oj zeby nie na @!!!!! a wiesz co moj mazuelk teraz gada , ze juz zapozno zeby byl mlodym tata bo nieldugo bedzie mial 24 hehhe wariat :D dl niego mlodo to do 22 lat hehe
aniabuchowicz-moja mama urodzia mnie jak skonczyla 41 lat :) i w sumie z teog co mi wiadomo to dlugo sie z ojcem nie starali hehe , nom u na stez powiem ci ze masa niemcow nie ma dzieci po 30 dopiero zazcynaja sie starania , jak ide do mnie do kliniki in vitro to dziwnie sie czuje bo jestem u nich najmlodsza pacjentka :) i sie na mnie dzwinie patrza bo wygldam jakbym miala z 15lat hehe , ja wiem ze na naturalne poczecie nie mamy szans a kurcze zawsze jednak jak @ sie spoznia chcoc dzien to mam nadzeije heheh :) a co do blizniakow to zgadnij skad sa :p in vitro kochana wiekszosc :) moze i ja dostane kto wie heheh moze nawet i torjaczki :)
jane- ja siedze w stolowym, maz u siebie w pokoju :) az siara ale niechce mi sie krzyczec do niego albo na komorke mu dzwonie zeby przyszedl :)
bobfrutek-mi tez sie pocichu marza blizniaki :) fjanie by bylo nie boje sie jakos:) a maz wtedy by z dumy chyba pekl hehe , mamy trzy mrozaki to moze akurat udadza nam sie blizniaki :)

Ostatnia edycja:
Jeny ja też jutro testuję :tak: Trzymam kciukasy za Ciebie mam nadzieję że zobaczysz te dwie krechy ;-)
Ilona uwielbiam tą zupkę pychaaaaa jest i polecam naprawdę ;-)

Joweg no ja mam 26 a mąż 29 to już chyba najwyższy czas He he he a moja mama miała 25 lat jak urodziła moją siostę a 36 jak mnie ( ale ja jestem z wpadki) powiedziała mi he he he

Witam się w niedzielne południe.
Ale żeście naprodukowały.Przejrzałam z grubsza,ale jak wzięłam sie za pisanie to pozapominałam :Dhehe
Ja dzisiaj do d**y jakaś jestem.Nic mi sie nie chce. Jest mi niedobrze-zapewne od antybiotyków. Wiktoria na szczęście śpi wiec nie musze sie ruszać z wyrka.Nawet śniadania z lenistwa nie zjadłam.Mąż w kościele wiec tylka mi nie truje :D

reklama
Ilonka az mi slinka pociekła:-D koniecznie wypróbuję.

Jane, Marta trzymam kciuki:-)

Ania witam:-)

Co do bliźniąt, to ja :laugh2:bym nie chciała, wolałabym zmajstrować jedno po drugim

Do góry