reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaczynam starania...

stamaim83- to bardzo duzo wiedzy jak na poczatek... ja bym radzila wizyte u lekarza rodzinnego badz ginekologa i ich spytala o konkretne badania... na pewno do szczepien bym dolacyla rozyczke,swinke i ospe, poza tym tez badania krwi ukochanej na czynnik Rh i na razie nic wiecej nie przychodzi mi do glowy,ale jak poczytasz troche forum to znajdziesz potrzebne informacje,bo sa...

reklama
Witam ja staram sie o dzieciątko od tego miesiąca wyliczyłam sobie dni płodne i mam nadzieje ze sie uda,ale niewiem kiedy mogę sprawdzic czy to już.Odczuwam pewne objawy ale niewiem czy to faktycznie to czy tylko nerwy.Chodzę do toalety częściej no i mam mdłości ale nie biegam do kibelka. Boli mnie brzuch. czy mogę zrobić już test czy on wykaże mi ciąże?

My próbujemy od maja testu jeszcze nie robiłam, bo planowo @ powinnam dostać ok 1,3 czerwiec. . Na dzień dzisiejszy mam obolałe powiększone piersi ( normalnie balony:szok:) i sterczący brzuch pobolewajacy jak na @. Wszystkie te objawy mogą świdczyć że jestem w ciązy lub że lada dzień dostanę@ Okaże się za parę dni;-). Przy Julce poszło nam szybko praktycznie odrazu ale przy drugim nie musi być tak samo

Cloe - to trzymam kciuki :tak::tak::tak: Może zrobić teścik i Dzień Dziecka okaże się bardzo szczęśliwy??

Ivi byłoby fajnie ale poczekam. Słyszałam że gdy test robi sie zbyt szybko to wynik może wyjść przekłamany , zresztą tak jak bywa na początku starań jestem na tym etapie że jeśli się uda to super:-) ale jeśli nie w tym m-cu to w następnym:tak:
Stamaim 83 zrób badania na toksoplazmozę Sa płatne ale jęśli daj Boże jesteś nosicelką to może być niebezpieczne dla maluszka. Wtedy wystarczy że poda sie odpowiednie leki i po problemie

hmmm czy przekłamany to bym nie powiedziała, natomiast może wyjść negatywny mimo że maluszek jest w brzusiu. W takim razie czekamy razem z Tobą:)

reklama
No to i ja sie dołaczę. Jestem w trakcie pierwszego cyklu "starań nie starań". Bo tak sie delikatnie staramy. jak wyjdzie to super jak nie to tez dobrze, bo to oznacza kolejny miesiąc na regeneracje po poronieniu. Mam 15 miesięczna Nadię i 24.04.07. poroniłam wystarane rodzeństwo dla niej. Więc ten cykl to takie delikatne rozkręcanie sie w temacie, ale nastepny juz ostro do roboty :-)

Do góry