reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaczynam starania...

Opis działania:

Progesteron w preparacie Luteina jest syntetycznie otrzymywanym naturalnym hormonem ciałka żółtego jajnika. Progesteron w warunkach fizjologicznych wytwarzany jest w jajnikach, korze nadnerczy, ośrodkowym układzie nerwowym oraz przez łożysko w okresie ciąży. Progesteron umożliwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Znosi samoistną czynność skurczową macicy. Działając synergistycznie z estradiolem przygotowuje gruczoł mlekowy do laktacji.

Wskazania:

Zaburzenia miesiączkowania, bolesne miesiączkowanie, niewydolność ciałka żółtego, cykle bezowulacyjne, zapłodnienie in vitro, poronienia nawykowe i zagrażające, zespół napięcia przedmiesiączkowego, hormonalna terapia zastępcza.

Już wiem:)tez cos znalazłam..w skrótowcu:)

reklama
Dziewczynki-czy odczuwacie w jakiś sposób owulację? Wiecie kiedy macie? ja powinnam mieć za pare dni- a tu śluz akurat. I nie wiem...

Wydawalo mi sie ze owulacje mialam przedwczoraj klucie i mokro sluz rociagliwy tylo ze koloru mlecznego a nie przezroczysty ale tem . tego nie potwierdza tym bardziej ze przez 2 dni bylam przeziebiona (bol gardla i podwyzszona tem ) , ale zazwyczaj w czasie owulacij czuje ze jest przynajmniej tak mi sie wydaje  ;)

No, a ja miałam kłucie dwa dni temu, a dopiero dzisiaj mam śluzik, więc już sama nie wiem...
Ale chyba dopiero teraz bo i chętkę mam na mojego mężusia- hihi, ale muszę poczekać jak wróci wieczorkiem...

Uff..juz sie przestraszylam jak zaczelam czytac o tej luteinie i sie zastanwialam co ma oko do poczecia dzidziusia hihihi.....

Izabelka ja jak mam owulację to boli mnie lewy jajnik tak jak przy miesiączce. Najśmieszniejsze jest to, że jest to wcześniej niż widać na moim suwaczku na dole. ;D Jak wam wcześniej pisałam, nie przykładaliśmy się jeszcze do "pracy" nad dzidzią, ale zamierzamy zacząć w maju - zobaczymy co z tego wyniknie :D :D.

Pozdrawiam :laugh:

My myslimy zaczac w czerwcu..a co do owulacji..
niedawno(w czwartek) byłam u gin..opisuywał co i jak widac na usg..no i..widzialam dwa pecherzyki powietrza po lewej str..Gin stwierdził, ze za dwa trzy dni-lewa strona będzie gotowa ;D..no, ale jeszcze kilka miesiecy poczeka.. :p

Dziewczynki,
moja owulacja wg monitoringu wypada 2-3 dni przed tą wyliczoną wg cyklu. dziwne to wszystko i skomplikowane i czemu takie trudne? przecież my tak bardzo chcemy mieć fasoleczki...
Pozdrawiam Was, trzymajcie się cieplutko

14dc. boli mnie brzuch jak na @ i cycy tez-mam nadzieje że to zbliżająca sie owulacja ,choć na teście słabiutko.Moja znajoma robila testy ow. i wkurzała sie ,ze brak ow. a tu proszę dzidzia w brzuszku-ja tez tak chce.Dziewczyny czy przy owulacji mozna plamić???? ::) ::)

reklama
Kurczę, a wiecie że ja nie zwróciłam jakoś uwagi czy mam jakieś objawy podczas owulacji....

No jede to na pewno -śluzik, tego nie idzie nie zauważyć haha...Wydaje mi się, że czasami mi się zdarza delikatny ból w brzuchu jak na @, ale chyba nie zawsze bo bym dobrze to zapamiętała chyba co??

Muszę zwrócić tym razem uwagę :D

Do góry