reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Hejj dziewczyny! Co tam u Was? Jak tam Wasze starania? Ja zaczynam od marca, czyli od jutra..... ;)
POzdrawiam Życzę powodzenia!!!!

reklama
Cześć kobietki, jak już pisałam, ja też startuję w czerwcu . Jednak co z tych planów wyjdzie tego nie wie nikt, bo mija już prawie 10tyg. kiedy straciłam ciążę, a tu ani widu ani słychu po @... W piątek idę do lekarza po tabletki na wywołanie no i może coś się w końcu ruszy. Ach, my kobiety mamy te problemy... :) Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco, Barbara.

Hej :)

Tiramisu zazdroszczę Ci :) My chcemy pojechać jeszcze na wakacje i dopierp :)

Barbara - mam nadzieję, że bedzie dobrze i @ szybko zawita - czekamy na info

Skąd jesteście. My z Krakowa.
Robicie jakies badania przed rozpoczeciem starań. Ja robiłam sobie testy czy przechodziłam różyczkę (przechodziłam, więc się nie szczepię), jestem w trakcie szczepien na żółtaczkę typu A i B. To chyba tyle. Od kwietnia zamierzam brać kwas foliowy.

cześć Idalka, ja za kilka dni kończę 33 lata. Mam 9-letniego synka Błażeja, no i już czas najwyższy na kolejne potomstwo ! :) Pozdrawiam, Barbara.

Basiu, synek będzie pomocny przy drugim maluszku :)

Dziewczyny pomozcie prosze.....

Zalamalam sie jeszcze bardziej...Co ja mam zrobic.?? :( Od miesiaca biore Norprolac na zbicie prolaktyny no i po owulacji ( przynajmniej mam nadzieje ze wystepuje u mnie) biore luteine. Napisalam przedwczoraj ze dolaczam do marcowych staran bo dostalam @. Ale to nie jeste to. Poprostu plamilam a wczoraj sie skonczylo przestalam zupelnie . Dzis znowu plamie. A bole jak przy miesiaczce. Co ja mam myslec????? Tlumaczylam sobie ze nie ma fasolki po lutowych staraniach ale przynajmniej Norprolac zaczal dzialac i dostalam @ o czasie- w termnie i ze w marcu sie napewno uda.. A teraz juz nie wiem;-((((. Jak mam sobie policzyc marcowa owulacje ???????????????????? i co to w ogole jest to plamnienie z przerwami????
Prosze napiszcie cokolwiek bo zalamalam sie strasznie...Ryczec mi sie chce..

Aha Majeczka! Dziś pocieszała mnie koleżanka w pracy, że na początku ciąży też miała plaminia, brzuch bolał ją jak przy @ i nie miała żadnej nawrażliwości piersi. Mówiła, że w ogóle czuła się normalnie jak by miała dostać @, a okazało się że jest w ciąży. A testy też często są zawodne. Trzymaj się.

Cześć Dziewczyny , jeśli chodzi o moje przygotowania, to już teraz przyjmuję witaminy, co do kwasu foliowego to już sama nie wiem- przyjmowałam go przed moją ostatnią ciążą i przez pierwsze trzy miesiące, a efekt był taki jaki był (już wcześniej o tym pisałam ). A co do badań, to wlaśnie dziś robiłam wyniki na tarczycę ( jej nadczynność ma ścisły związek z obumarciem ciąży i poronieniem ), jutro je odbieram ; no i przed planowanym zajściem w ciążę zrobię sobie badanie na toksoplazmozę, bo mam w domu kotka.

reklama
Witam wszystkich starających . Ja z mężem również zaczeliśmy starania o dzidziusia -drugiego ,bo mamy już śliczna dziewczynke . Teraz marzy nam się chłopczyk-ale najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy.Starania zaczeliśmy pod koniec lutego,mam nadzieje że  wszystko będzie o.k i nie będziemy musieli długo czekać. Starania zaczeliśmy przed miesiączką ,bo to podobno  metoda aby począć chłopca -jeśli ktoś ma jakieś ciekawe informacje na temat zaplanowania płci dzidziusia to  jestem zainteresowana.Pozdrawiam i życze sukcesów z "fasolkami."

Do góry