reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaczynam starania...

Cieszę się że do nas dołączyłaś. Życzę szybkiego zafasolkowania! I oczywiście śliczniutkiego chłopczyka!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;)

reklama
Cześć!!!

Również się do Was przyłączam i do Waszych starań marcowych :laugh: Po lutowych staraniach na zbyt wiele nie liczę tak więc w marcu biorę się do roboty, z mężem rzecz jasna ;) W końcu musi mi się udać, nie? A już od jakiegoś czasu się staram :( Teraz wierzę, że nam wszystkim się uda- zaczerpnęłam dziś jakieś dobre i pozytywne fluidy i od dziś myślę pozytywnie. Koniec z zamartwianiem!!! A tak w ogóle mam na imię Kasia, mam 25 lat i jestem z Gliwic. A Wy? Napiszcie coś o sobie.
Pozdrawiam Was ciepło i trzymam za nas wszystkie kciuki. Będzie dobrze :laugh:
Kasia

Witam serdecznie! Kłania się imienniczka. Mam 29 lat i mieszkam w Mikołowie.
Pozdrawiam serdecznie i  trzymam kciuki za nasze wspólne marcowe starania.........

Cześć!!!

Tiramisu - Kasiu, to nawet mieszkamy blisko siebie :D
Dziewczyny, zbliża sie wiosna, a ja mam nadzieję, że wraz z nią zbliża się też czas, kiedy będziemy mieć maluszki w brzuszkach. Już od dosyć dawna staramy i na razie nie widać efektu, ale teraz wiem, że będzie inaczej- musi być dobrze. Zmieniłam swoje nastawienie, staram się nie myśleć tylko o tym, dzięki Bogu zajęć mi nie brakuje, tylko czasem tak bardzo mi pusto w domu... Ale wierzę, że za jakiś czas wszystkie usłyszymy dziecięcy płacz, a potem tupot maleńkich nóżek. Będzie dobrze! Fajnie, że jesteście, miło dzielić z Kimś oczekiwanie .
Pozdrawiam ciepło :laugh:
Kasia

Zasytanawiam się nad toksoplazmozą - nie wiem czy robić badania. Nie mam kota ale moj dwuletni synek bawil sie i zapewne bedzie bawil w piasku.

pozdrawiam :)

Idalko, badanie na toksoplazmozę warto zrobić ( IgG , IgM ), tą chorobą można się zarazić jedząc niedogotowane, niedosmażone mięso ( ktore jest oczywiście zarażone ), jak również bawiąc się w piasku do którego robily to i owo koty. Zasada jest jedna: zawsze trzeba myć bardzo dokladnie ręce. To tak króciutko na temat tej choroby. Pozdrawiam , Barbara.

Cześć!!!
Basiu- STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!!

Tiramisu, moja imienniczko, na co dzień jestem nauczycielką, uczę języka polskiego w szkole zasadniczej. Oprócz tego studiuję na podyplomówce, tak więc na co dzień praca, w weekendy studia- brak czasu na wszystko, na szczęście na smutki też. Specjalnie wzięłam na siebie tyle, żeby mniej myśleć o wszystkim. A Ty czym się zajmujesz?

Dziewczyny, mam pytanie, może Wam się wydać trochę dziwne, ale... po czym się poznaje, że jest się w ciąży? Tzn., chodzi mi o pierwsze objawy. W zeszłym miesiącu pomyliłam je z dolegliwościami przedmiesiączkowymi :mad: i niestety zamiast dzidziusia była wstrętna @ :mad: :mad: :mad: Nie liczę na zbyt wiele po staraniach lutowych, ale to chyba z przyzwyczajenia, bo w sumie czemu nie? Przytulanko było w dni płodne, więc może??? ??? ??? ??? Wcześniej leczyłam policystyczność jajników, ale teraz powinno być już wszystko dobrze. To mój 18 dzień cyklu, ostatni był 26-dniowy. Kiedy powinnam coś odczuwać, gdyby ewentualnie się udało? Wiem, że pewnie niepotrzebnie znowu robię sobie nadzieje, ale... same wiecie jak często my się łudzimy... Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam gorąco :laugh:
Kasia

Basiu, zapewne lekarz nie da skierowania, prawda? Będę musiała robić prywatnie. Napisz jakie zagrozenie dla płodu ma ta choroba.

Chyba zostałyśmy tylko we dwie :)

reklama
Do góry