reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Cieszę się że do nas dołączyłaś. Życzę szybkiego zafasolkowania! I oczywiście śliczniutkiego chłopczyka!!!!!!! ;) ;) ;) ;) ;)

reklama
Cześć!!!

Również się do Was przyłączam i do Waszych starań marcowych :laugh: Po lutowych staraniach na zbyt wiele nie liczę tak więc w marcu biorę się do roboty, z mężem rzecz jasna ;) W końcu musi mi się udać, nie? A już od jakiegoś czasu się staram :( Teraz wierzę, że nam wszystkim się uda- zaczerpnęłam dziś jakieś dobre i pozytywne fluidy i od dziś myślę pozytywnie. Koniec z zamartwianiem!!! A tak w ogóle mam na imię Kasia, mam 25 lat i jestem z Gliwic. A Wy? Napiszcie coś o sobie.
Pozdrawiam Was ciepło i trzymam za nas wszystkie kciuki. Będzie dobrze :laugh:
Kasia

Witam serdecznie! Kłania się imienniczka. Mam 29 lat i mieszkam w Mikołowie.
Pozdrawiam serdecznie i  trzymam kciuki za nasze wspólne marcowe starania.........

Cześć!!!

Tiramisu - Kasiu, to nawet mieszkamy blisko siebie :D
Dziewczyny, zbliża sie wiosna, a ja mam nadzieję, że wraz z nią zbliża się też czas, kiedy będziemy mieć maluszki w brzuszkach. Już od dosyć dawna staramy i na razie nie widać efektu, ale teraz wiem, że będzie inaczej- musi być dobrze. Zmieniłam swoje nastawienie, staram się nie myśleć tylko o tym, dzięki Bogu zajęć mi nie brakuje, tylko czasem tak bardzo mi pusto w domu... Ale wierzę, że za jakiś czas wszystkie usłyszymy dziecięcy płacz, a potem tupot maleńkich nóżek. Będzie dobrze! Fajnie, że jesteście, miło dzielić z Kimś oczekiwanie .
Pozdrawiam ciepło :laugh:
Kasia

Zasytanawiam się nad toksoplazmozą - nie wiem czy robić badania. Nie mam kota ale moj dwuletni synek bawil sie i zapewne bedzie bawil w piasku.

pozdrawiam :)

Idalko, badanie na toksoplazmozę warto zrobić ( IgG , IgM ), tą chorobą można się zarazić jedząc niedogotowane, niedosmażone mięso ( ktore jest oczywiście zarażone ), jak również bawiąc się w piasku do którego robily to i owo koty. Zasada jest jedna: zawsze trzeba myć bardzo dokladnie ręce. To tak króciutko na temat tej choroby. Pozdrawiam , Barbara.

Cześć!!!
Basiu- STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!! STO LAT!!!

Tiramisu, moja imienniczko, na co dzień jestem nauczycielką, uczę języka polskiego w szkole zasadniczej. Oprócz tego studiuję na podyplomówce, tak więc na co dzień praca, w weekendy studia- brak czasu na wszystko, na szczęście na smutki też. Specjalnie wzięłam na siebie tyle, żeby mniej myśleć o wszystkim. A Ty czym się zajmujesz?

Dziewczyny, mam pytanie, może Wam się wydać trochę dziwne, ale... po czym się poznaje, że jest się w ciąży? Tzn., chodzi mi o pierwsze objawy. W zeszłym miesiącu pomyliłam je z dolegliwościami przedmiesiączkowymi :mad: i niestety zamiast dzidziusia była wstrętna @ :mad: :mad: :mad: Nie liczę na zbyt wiele po staraniach lutowych, ale to chyba z przyzwyczajenia, bo w sumie czemu nie? Przytulanko było w dni płodne, więc może??? ??? ??? ??? Wcześniej leczyłam policystyczność jajników, ale teraz powinno być już wszystko dobrze. To mój 18 dzień cyklu, ostatni był 26-dniowy. Kiedy powinnam coś odczuwać, gdyby ewentualnie się udało? Wiem, że pewnie niepotrzebnie znowu robię sobie nadzieje, ale... same wiecie jak często my się łudzimy... Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam gorąco :laugh:
Kasia

Basiu, zapewne lekarz nie da skierowania, prawda? Będę musiała robić prywatnie. Napisz jakie zagrozenie dla płodu ma ta choroba.

Chyba zostałyśmy tylko we dwie :)

reklama
Do góry