agrafka80
Fanka BB :)
Fajny program ostatnio oglądałam, gdzie siostra musiała opiekować się bratem, tzn rodzice niechcący na nią to zwalali i tego niezauważali. Bardzo łatwo ten moment przegapić, kiedy za bardzo obarczamy dzieci.
To jest własnie ciekawe. My z moim mężem mamy podobne przemyślenia jeśli chodzi o pomaganie młodszemu rodzeństwo. On ma siostrę młodszą o 3 lata, ja o 5 i obydwoje musieliśmy młodszym wiecznie pomagać w lekcjach, w matematyce, informatyce, angielskim.
I strasznie mnie to wkurzało, bo dlaczego coś nad czym ja wylewałam łzy żeby zrozumieć, męczyłam się trudziłam ostatacznie prposiłam o pomoc rodziców - teraz nagle mam wyłożyć kawa na ławę siostrze i to kosztem swojego czasu.
Dla siostry bylam okropną nauczycielką mimo, ze obce osoby w kolejce stały do mnie po korki z matmy
Uważam że w tn sposób rodzice mogą na pewnien czas naprawdę pogorszyć stosunki między rodzeństwem, zniszczyć jakieś partnerskie relacje miedzy dziećmi bo ustawiają je w relacji nauczyciel uczeń. Ja teraz obiecuję sobie, ze tak robić nie będę, a jak bedzie - czas pokaże