reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

My spimy w bodziaku z długim, piżamką z długimi rękawkami i nogawkami, lub pajacykach. Przykryci jestesmy kocykiem cieniutkim do łapki, i troszkę grubszym aczkowiek tez cienkim-nie mylic z takimi grubszymi kocykami dla dzieci. Jednakże często kocyki są pod pleckami lub brzuszkiem, kiedy sie budzę zawsze muszę przykrywać Olinka.
Mieszkamy w domku i dlatego tutaj jest inne powietrze i ciepłota niż w bloku. Czasami mamy 18-19 stopni nad ranem a tak to 20-21 poza tym skosy dają chłód, bo to w koncu zaraz jest dach.

reklama
Marcel śpi w pajacach lub kaftaniku i spiochach. Pod to bodziak - zależy długi albo krótki rekaw. Młody sie wierci wiec wiem ze piżamki dwuczesciowe byłyby pozwijane, a Marcel nie preferuje zadnego okrycia ;/

Moja spi w pajacu albo pizamkach, bez body i skarpet, przykryta do polowy swoja kolderka z lozeczka albo nasza jak spi miedzy nami. W nocy tez musze poprawiac, bo sie strasznie wierci i jak spi w lozeczku to sie co i rusz odkrywa.

Alicja śpi w body z długim i na to śpiochy z kaftanikiem albo pajac. Przykrywam ją kocykiem bo kołder nienawidzi, jak z nami śpi to próbuję ją kołdrą przykrywac ale jak tylko się zbudzi i coś krępuje jej nogi to jest histeria. W sypialni mamy ok 22 st.

Goniak ma body i spodnie od pidżamy... przykrywamy ją dwoma kocykami, bo jak jeden zrzuci to choć drugi ma, a czasem skubana żadnego nie ma.... temperatura waha się od 19 do 21... staramy się by było chłodniej...;-)

Dziewczyny, Alutka mnie czasem naprawdę przeraża swoim zachowaniem.

Coraz częściej ma napady wściekłości, drze się jak opętana, tylko brakuje żeby zaczęła tarzać się po podłodze. A co najgorsze - pluje !! Nie na mnie oczywiscie, bo tego jeszcze nie odkryła i nie umie (jkeszcze..), ale na siebie.

No masakra, co za potworny dzidek....

A mówiłaś o tych zachowaniach lekarzowi?

Miała robione badanie słuchu? Może nie rozumie co do niej mówisz?

Miała robione, słuch ma dobry.
Dziunka, widzę że wierzysz w dobrą duszyczkę mojej Alutki :). Ona doskonale rozumie co do niej mówię, tylko jakimś dziwnym trafem gdy mówię "ała boli", "nie rób tego" to np. szczypie i drapie mnie jeszcze bardziej.
To jest po prostu wścieklak taki, że szok.

Ale tak podle zachowuje się tylko w stosunku do mnie, w żłobku Panie nie mają z nią żadnych problemów. Zaczynam wierzyć, ze to ma jakiś związek z cyckiem... Bo ona prawie nigdy się do mnie nie przytuli o tak o tylko przychodzi po cycka.

Martolinka, myślę o tym psychologu, ale ostatnio inne choroby były i jakoś o tym zapomniałam...

Lekarzowi jeszcze nie mówiłam, bo przy okazji zapalenia płuc akurat nie to było najważniejsze. A lekarkę od dzieci zdrowych właśnie zmieniam...

reklama
Agrafka ja myślę, że faktycznie może mieć to związek z cycem. I chyba pomoże tu tylko drastyczne odstawienie... Najlepiej jednak skonsultuj sie z TWoja pediatra i do psychologa dzieviecego koniecznie!!!! i to w miare szybko

Do góry