reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

reklama
Agrafka - psycholog może dojdzie dlaczego Ala tak się zachowuje... szybciej niż my .. może jesteś dla niej za bardzo uległa i próbuje wymusić zainteresowanie swoją osobą przez złe zachowanie??

Agrafka - psycholog może dojdzie dlaczego Ala tak się zachowuje... szybciej niż my .. może jesteś dla niej za bardzo uległa i próbuje wymusić zainteresowanie swoją osobą przez złe zachowanie??

może.. chociaz moja uległość polega tylko na dawaniu cycka - jak jest niedobra to zawsze cycka zabieram, albo mówię ze czegoś nie wolno, łapię za rękę, a jak się wścieka i pręży to kładę na podłodze i zostawiam.

no ale racja, nie ma co gdybać.. najpierw muszę załatwić przeniesienie do innego pediatry i tam zapytam co lekarka o tym mysli.

Agrafka odstaw ja od piersi, ona jest już dużą dziewczyna, pewnie bedzie sie zlościc przez jakis czas a pozniej jej minie. Z tego co piszesz ona traktuje cie jak dawce jedzenia a powinna troche inaczej. Wiem ze latwo tak pisac jak kogos cos nie dotyczy, wiem ze bedzie tez to trudne, ale ratuj sie poki Alicja jest jeszcze mala, bo co bedzie za pół roku?? rok?? Trzymam kciuki ;-)

agrafka - i ja uważam, że warto przejść się do psychologa. Skoro niepokoi Cię zachowanie Ali, warto je skonsultować u specjalisty. Bo im wczesniej zaczniesz prawidłowo modelować jej zachowania, tym szybciej zaczniesz cieszyć się spokojniejszym dzieckiem!!
Też uważam, że odstawienie od piersi ułatwiłoby sprawę, ale ne chcę się wymądrzać, bo sama ciągle karmię. ;-) no ale ja z Gajką nie mam takich problemów..

Ala coś już mówi? jak się komunikuje z Wami?

agrafka - i ja uważam, że warto przejść się do psychologa. Skoro niepokoi Cię zachowanie Ali, warto je skonsultować u specjalisty. Bo im wczesniej zaczniesz prawidłowo modelować jej zachowania, tym szybciej zaczniesz cieszyć się spokojniejszym dzieckiem!!
Też uważam, że odstawienie od piersi ułatwiłoby sprawę, ale ne chcę się wymądrzać, bo sama ciągle karmię. ;-) no ale ja z Gajką nie mam takich problemów..

Ala coś już mówi? jak się komunikuje z Wami?

Mówi mama, tata, mniam-mniam, oczywiście cici i pokazuje gdzie chce iść - "tam". Na pytanie gdzie coś jest, mówi "tam" i pokazuje gdzie.
Naśladuje zwierzęta: kaczkę, kurę, psa, kota, krowę, naśladuje dźwięk samochodu, odkurzacza, pralki - tzn. to jest ten sam dźwięk wg niej czyli warczenie, buczenie :)
Generalnie wydaje mi się ze bardzo dużo rozumie i jest dość bystra, naśladuje różne domowe czynności nawet takie skomplikowane: np. otwieranie kluczem szafek.

Tylko te jej emocje.. od urodzenia była terrorystą, ale teraz to już staje się przerażające. Macie rację, wybiorę się do psychologa.

Agrafka - dziecko wie na ile może sobie pozwolić i u kogo... ;-) bardzo dobrze te nasze cholerniki rozszyfrowują komu mogą wejść na głowę, a kto sobie na to nie pozwoli... to tak na marginesie terroryzowania ...

a czemu myślisz że do tego psychologa to tak szybko ?
Agrafka żeby te terrorystyczne zachowania się nie utrwalały , albo wręcz żeby się nie rozwijały!!!! niedługo nauczy się innych mało rozwojowych zachowań. Sama zauważyłaś, ze zaczyna pluć na siebie , ale to ,ze opluje innych to kwestia czasu. Czas w tym wypadku działa na Wasza niekorzyść. Nie jestem specjalistą psychologiem ani znawca psychologii rozwojowej tak małych dzieci , ale nie czekałabym

Agrafka żeby te terrorystyczne zachowania się nie utrwalały , albo wręcz żeby się nie rozwijały!!!! niedługo nauczy się innych mało rozwojowych zachowań. Sama zauważyłaś, ze zaczyna pluć na siebie , ale to ,ze opluje innych to kwestia czasu. Czas w tym wypadku działa na Wasza niekorzyść. Nie jestem specjalistą psychologiem ani znawca psychologii rozwojowej tak małych dzieci , ale nie czekałabym

napisałam już maila z pytaniem o cenę i krótkim opisem o co chodzi do tej przychodni którą anawawka kiedyś na tym wątku podała.

reklama
Do góry