reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie naszych dzieci

Majka zaczeła jakiś czas temu tupać nogami. Jak sie na cos wkurzy to tupie i krzyczy. Zabawnie to wyglada :-D No i stale wola mama np gdy sie uderzy, czegoś nie moze siegnac, cos chce.

reklama
no to u nas podobnie. jak czegos zabronie to spuszcza glowe, robi groźne oczy i marszczy nos ;p ale nie zwracam na to uwagi i zaraz mu mija i biegnie poszukac czegos innego do brojenia. I fakt mój tez ostatnio zrobil sie przytulaśny. Odkad zaczał chodzic nigdy nie chcial byc tyle na rekach co teraz.

Kasiiula - u mnie na tapecie jest szczotka od czyszczenia kibelka,,,, próbuje podnieść klapę od kibelka, a że ciężka a ona niska to tylko słychać klapanie :-D

U nas też kibelek rządzi, tylko na dole była normalna klapa i ubaw Oli miał po pachy jak podnosił ją i walił jak opadała. Na gorze mąż kupił deskę wolnoopadającą buehehehehehhehe ależ Oli się dziwił jak nie robiła "bach" ;D
oczywiscie zapach ktory miał byc w muszli wisi w lazience bo zawsze był wrzucany.

Naszemu przeszły ataki na kibelek. Kpstke zawsze zabierał a w nim ladowała myszka i moja prostownica plus niekapek

jejku... jak was poczytałam to podwójcie się ucieszyłam ze mam kibelek oddzielny od łazienki i Alik ma tam na razie zakaz wstępu. Dopiero jak zaczniemy nocnikować to zacznie użytkować to pomieszczenie :)

Dziewczyny czy to możliwe, że po antybiotyku dzieci jakieś nadpobudliwe się robią?
Bo Alicja od trzech dni wieczorem tak szaleje że masakra. niby jećzy, chce iść "pływać", ale teraz tylko myłam jej pupę pod prysznicem, nie było kąpieli, żeby nie ryzykować jeszcze większego przeziębienia.
no i po tym prysznicy niby już chce iść spać, ale jak się z nią położę to szaleństwo, skakanie po cyckach, wyłażenie z łóżka. leci do taty, bawi się, jeczy,. znowu sięmkąłdziemy , znowu świruje. W końcu jak już zasypia - ok. 21 to jeszcze przez sen się rzuca i gada i jeczy.
rany... :)))

Macie może pomysły na jakieś zabawy ruchowe na wieczór, p[rzed kąpielą?
Tak żeby dziecko konkretnie zmęczyć. Uprzedzam - chodzi o bardzo wybredne dziecko :)

reklama
Dziewczyny czy to możliwe, że po antybiotyku dzieci jakieś nadpobudliwe się robią?
Bo Alicja od trzech dni wieczorem tak szaleje że masakra. niby jećzy, chce iść "pływać", ale teraz tylko myłam jej pupę pod prysznicem, nie było kąpieli, żeby nie ryzykować jeszcze większego przeziębienia.
no i po tym prysznicy niby już chce iść spać, ale jak się z nią położę to szaleństwo, skakanie po cyckach, wyłażenie z łóżka. leci do taty, bawi się, jeczy,. znowu sięmkąłdziemy , znowu świruje. W końcu jak już zasypia - ok. 21 to jeszcze przez sen się rzuca i gada i jeczy.
rany... :)))

Macie może pomysły na jakieś zabawy ruchowe na wieczór, p[rzed kąpielą?
Tak żeby dziecko konkretnie zmęczyć. Uprzedzam - chodzi o bardzo wybredne dziecko :)

puszczanie muzyki i taniec:) u mnie o dziwo ignas czesto zasypia przy glosnej muzyce;)

Do góry