reklama
Beacisko - ja podaję Małej Delicol, Sab simplex.Rewelacji nie ma, ale poprawa jakaś na pewno. Chciałam Ci tylko, że wczoraj poradziłam się pediatry (ordynator oddziału, więc doświadczenie na pewno ma...a przynajmniej warto w to wierzyć), powiedział mi, że kupa ze śluzem u dziecka karmionego piersią jest jak najbardziej NORMALNA. Podkreślił słowo nromalna... WIęc pozostaje czekać. Wierzę Ci, że się martwisz, rozumiem.
Dzieki noel- to mnie pocieszyłas
A ja jeszcze Wam się pochwalę że chyba znalazłam coś co pomogło INFACOL stosowałam wczesniej wszystkie preparaty z simetikonem i nic a infacol pomógł po 1 dni- bączki odchodzą łatwo i juz go nie wybudzają ze snu- no qpa 2-3 razy dziennie a nie raz na 3 dni
A ja jeszcze Wam się pochwalę że chyba znalazłam coś co pomogło INFACOL stosowałam wczesniej wszystkie preparaty z simetikonem i nic a infacol pomógł po 1 dni- bączki odchodzą łatwo i juz go nie wybudzają ze snu- no qpa 2-3 razy dziennie a nie raz na 3 dni
hej dziewczyny! debridat generalnie jest tylko środkiem wspomagającym a nie leczniczym, reguluje motorykę jelit i wiadomo, że nie na każdego bobasa zadziała, ponieważ nie zawsze problem leży właśnie w zastoju.. z kolkami to niestety jest tak, że trzeba to przetrwać i już, starając się w tym czasie jak najbardziej ulżyć maluchowi...
ja24
Zaangażowana w BB
ja podaje córci espumisan i kolek już nie ma ale niestety kupki są żadko-co 2-3 dni?! martwi mnie to ale może ona tak juz ma?! karmie piersia ale dokarmiam sztucznym-Nan 1....ale mam problem mała dostała jakiejs wysypki na policzkach i do tego koło uszek ma chropowata skóre? wiecie może co to może być ? zmieniłam mleko z enfamil 0 lac na Nan może to to?
Mi Pani Dr powiedziała, że Debridad nalezy stosowac tylko w ostateczności, z uwagi na to, że jedno z dzieci, któremu zleciła Debridad na kolkę dostało nieciekawych objawów ze strony układu krążeniowego, trafiło do szpitala. Oczywiście zdarza sie to rzadko, ale..
Stosowałam Debridat od 6 tego tygodnia życia do końca 3ciego miesiąca. Początkowo było to 3 razy dziennie mała łyżeczka, potem dwa razy dziennie a pod koniec raz. Efekty były po tygodniu, kolka zniknęła i nie wróciła po odstawieniu:-)
witam!
po naszych przejściach... opisane w wątku https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...y-u-4-tyg-niemowlaka-pomocy-45643/index2.html , Pani pediatra zaleciła Delicol przed każdym karmieniem po 8 kropli. Stosuje go od wczoraj, ale już mam efekt, oby nie zapeszać. Maja jest spokojna , sama zasypia. U mnie kosztuje 21 zl .
po naszych przejściach... opisane w wątku https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...y-u-4-tyg-niemowlaka-pomocy-45643/index2.html , Pani pediatra zaleciła Delicol przed każdym karmieniem po 8 kropli. Stosuje go od wczoraj, ale już mam efekt, oby nie zapeszać. Maja jest spokojna , sama zasypia. U mnie kosztuje 21 zl .
reklama