kotecek16 mi sie tez wydaje, ze to kolki... Jesli miwszkasz w irlandii, to kup sobie infacol dawany przed jedzeniem, lub dentinox colic drops, ja ich uzywalam do 3 m-ca dodawany do jedzenia... Bardzo polecam...
Co do glownego pytania, to moja mala tez tak robi... Wydaje dziwne odglosy, jakby charczala, napina przy tym miesnie (szczegolnie nozki), i tez duzo sie napina... Ja sie tym nie przejmowalam, bo wydaje mi sie, ze to normalne i nie ma powodow do obaw... Ale moze sie myle... Mi sie wydawalo, ze mala robi sie po prostu silniejsza, i z dnia na dzien zdaje sobie sprawe, ze moze zrobic duzo wiecej rzeczy...
Hej Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Mamy Dentinox i to właśnie jej dajemy. Rzeczywiście trochę jakby pomaga ale nie całkowicie. Dawalibyśmy też herbatkę z kopru włoskiego Hipp,ale Mała nie chce pić z butelki (tatuś jest wielce zawiedziony, bo też chciał karmić ). No i teraz nie wiem, czy próbować jej dawać tą herbatkę z butli, czy lepiej jej nie uczyć, bo moze poźniej nie chcieć pić z piersi? Karmię piersią. Trudne dylematy młodej, niedoświadczonej matki na obczyźnie...