reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

diagnoze dotyczaca napiecia miesniowego moze postawic lekarz - najlepiej neurolog - robi specjalne badanie i na jego podstawie ocenia czy dziecko ma problemy z napieciem czy nie... radze isc do lekarza - chociazby pediatry a jesli on nie znajdzie przyczyny tego prezenia to ja osobiscie poszlabym do neurologa

powodzenia ;-)

reklama
Nie wiemy dokładnie jak wygląda to o czym piszesz, ale mój synek też coś takiego robi. Tylko że wg mnie to są takie wygłupy. Też cały się spina, prostuje nóżki, zaciska pięści i wydaje przy tym różne stęki i robi się cały czerwony... Ale robi to też sprowokowany tzn powtarza za mną albo oczekuje, że ja będę za nim powtarzać i jest zadowolony:-) Podobnie jak stale "kaszle" tj. udaje, że kaszle... Może to tylko taka zabawa?

Musisz sama zaobserwować, a jeśli coś cię rzeczywiście niepokoi, to skonsultuj z lekarzem.

Kochane mamuśki, moja mała 2-tygodniowa córeczka też tak robi! Myślę, że chyba boli ją brzuszek, moze zjadłam coś cieżkostrawnego, lub zbyt ostrego...???

Na dodatek jak śpi, to najpierw cichutko pokwili a później wydaje te straszne dzwięki, napina się, rzuca nóżkami, brzuszek ma wtedy twardy, jak mi się wydaje, a później znów śpi chwilkę i od nowa. Tak jakby miała jakieś skurcze, czy co? Od dziś jem tylko lekkostrawne rzeczy, może pomoże.

Może Wasz skarby też tak miały i macie jakąś radę? Przykro patrzeć jak sie taka malizna męczy :( A może jest źle odbita? Jaki macie patent na odbijanie?

kotecek16 mi sie wydaje ze mala ma poprostu kolki u mnie tez tak bylo . jesli sie to powtarza a nic takiego niejadlas to raczej kolka polecam krople niemieckie ale to roznie bywa jednym pomagaja drugim nie.

kotecek16 mi sie wydaje ze mala ma poprostu kolki u mnie tez tak bylo . jesli sie to powtarza a nic takiego niejadlas to raczej kolka polecam krople niemieckie ale to roznie bywa jednym pomagaja drugim nie.

O rany, a gdzieja tu dostane krople niemieckie w Irlandii? Wciąż mam nadzieję, że to nie kolka :confused: Przy kolce dziecko chyba bardziej płacze?

Kochane mamuśki, moja mała 2-tygodniowa córeczka też tak robi! Myślę, że chyba boli ją brzuszek, moze zjadłam coś cieżkostrawnego, lub zbyt ostrego...???

Na dodatek jak śpi, to najpierw cichutko pokwili a później wydaje te straszne dzwięki, napina się, rzuca nóżkami, brzuszek ma wtedy twardy, jak mi się wydaje, a później znów śpi chwilkę i od nowa. Tak jakby miała jakieś skurcze, czy co? Od dziś jem tylko lekkostrawne rzeczy, może pomoże.

Może Wasz skarby też tak miały i macie jakąś radę? Przykro patrzeć jak sie taka malizna męczy :( A może jest źle odbita? Jaki macie patent na odbijanie?

to że kwili to normalne i chichota przez sen też.ma po prostu w brzuszku bączki które jej zalegają.dajesz do picia koper włoski??ja dodatkowo dawałam mojej małej anyż raz na kilka dni.to też jest na bączki.
a ja na odbijanie mam taki patent.robie tak zwaną windę.po jedzonku 3razy podnoszę ją do góry, nie za osrto;-)oczywiście i po chwili sobie beka.można też rolować brzuszkiem.to znaczy położyć na ramie dzidzie brzuszkiem(główka sobie zwisa)i raz w górę i w dół ale Ty musisz z tym uważać bo Twoja niunia nie jest jeszcze taka sztywna.u mnie to działa

a te kropelki niemieckie to możesz zamówić na e-Bay.kosztują 45zł.warto mieć tam założone konto.prześlą Ci na pewno i do Irlandii.SAB SIMPLEX się nazywają.

Ja jak Wikuś był malutki to kładłam go na brzuszek na odbijanie jak mu się nie mogło odbić i wtedy mu zawsze poszło :happy: tylko trzeba pilnować jak leży na brzuszku żeby się nie udusiło.Ta tzw. śmierć łóżeczkowa.

reklama
kotecek16 mi sie tez wydaje, ze to kolki... Jesli miwszkasz w irlandii, to kup sobie infacol dawany przed jedzeniem, lub dentinox colic drops, ja ich uzywalam do 3 m-ca dodawany do jedzenia... Bardzo polecam...
Co do glownego pytania, to moja mala tez tak robi... Wydaje dziwne odglosy, jakby charczala, napina przy tym miesnie (szczegolnie nozki), i tez duzo sie napina... Ja sie tym nie przejmowalam, bo wydaje mi sie, ze to normalne i nie ma powodow do obaw... Ale moze sie myle... Mi sie wydawalo, ze mala robi sie po prostu silniejsza, i z dnia na dzien zdaje sobie sprawe, ze moze zrobic duzo wiecej rzeczy...

Do góry