reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

współczuję... :( nam pomogła woda koperkowa "Gripe water" i popieram dziewczyny - nie za dużo leków, a już na pewno nie na raz.
podobno trzeba jeden lek tydzień stosować, żeby rzeczywiście sprawdzić czy działa ( w tym czasie oczywiście nic innego)

reklama
U nas kolki odeszly wraz z piciem bebilonu pepti...bebilon comfort ktory jest mlekiem dobrym na kolki zbytnio też nie pomagał...natomiast bebilon pepti uczynił cuda...kupki sie unormowaly, kolki odeszły..i dziecko spokojniej śpi.... bebilon Pepti jednak jest preparatem mlekozastępczym przepisanym przez lekarza (na recepte) dla dzieci nietolerujących bialka mleka krowiego..Synek ma podejrzenie skazy bialkowej dlatego go pije..i jest ok

Aha, lekarka mnie uczulała na herbatke z kopru włoskiego..podobno działa odwrotnie...wzmaga wzdęcia i bóle brzuszka u dziecka. Lepiej dziecku dawać rumiankową..;-)
Druga sprawa-jak synek mial kolki na poczatku -kładlam go na plecki i robilam mu nozkami rowerek...bardzo pomagało..przestawal płakać od razu
Nam nie pomagaly żadne kropelki typu Sab Simplex itd..cuda na kiju robiliśmy i nic nie pomagało praktycznie, tylko ten rowerek..no i pepti ...

Ostatnia edycja:
w prawdzie u mojej Hani kolki były już dośc czasu temu ale trwały dość długo bo prawie do piątego miesiąca :( wiem że może nie pocieszyłam ale też czekałam aż to minie ale pomagały kropelki kupione w internecie lub w Niemczech "saab simplex" (nie pamiętam jak dokładnie się to pisze) tylko trzeba to stosować przed każdym karmieniem żeby działało więc troche poszło mi tych buteleczek poza tym to kupiłyśmy termofor dla dzieci i na brzusio pomagał :) ważne jest żeby odbijać po jedzonku potrzymać pionowo do odbicia chociaż czasem to może trwać wiecznośc to noszenie ale czego się nie robi żeby dziecko się nie męczyło :D ale kolki mijają... pozdrawiam

U nas skonczylo sie rowno z trzema miesiacami, a co do lekow ktorych uzywalam, to pomogl nam dentinox dodawany do jedzenia, mozesz tez sprobowac gripe water...

Nie, napisalam dobrze dentinox ;-):-), natomiast moze sie pomylilam, nie wiem czy w Polsce dostaniecie, tutaj z serii dentinox mozna kupic zel na zabki, kropelki na kolki, a nawet szampon na ciemieniuszke... Bardzo sobie chwale i pomyslalam, ze jesli zel na zabki jest to moze inne produkty tez w sprzedazy w Polsce... :tak:

reklama
u nas sab simlex nie pomagal - pomaga tylko infacol, ale wyrazny efekt widac bylo po 3 dniach stosowania i trzeba go stosowac przed KAZDYM posilkiem tylko wtedy jest skuteczny :0) teraz mamy spokoj i jakby nie to samo dziecko :0)

Do góry