reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

Dzieki za odpowiedz ja stasznie ciekawa sie ostatno zrobilam bo w poprzedniej ciazy nie kochalismy sie caly cykl i wyszla Jagódka ciekawe jak bedzie tym razem a usg dopiero za jakies 2 tyg hehhe

reklama
Co do plci to niewiadomo, ja bym sie nie sugerowala tym jakie masz zachcianki, ksztalt brzuszka ani nic takiego, poczekaj do USG to sie przekonasz :)
Co do samopoczucia, ja do 14 tygodnia czulam sie fatalnie, bylam wiecznie zmeczona, na zapach jakeigokolwiek gotowanego jedzenia robilo mi sie niedobrze, emocje w strzepach. Teraz czuje sie swietnie :) Wszystko minie.
Pozdrawiam :)

nie wiem, czy zauwazylyscie, ale tu nie zaglada juz autorka tego tematu......chyba nie ma co liczyc na odp.

Ja w pierwszym trymestrze caly czas spalam. W drugim zrobilam sie troszke bardziej aktywna ale mialam straszne humorki - bylam nie do zniesienia - teraz mija 31 tydzien i wkoncu "znormalnialam" ale zrobilam sie strasznie rozkojarzona - eh zawsze cos :-)
Co do zachcianek - to od poczatku ciazy szalalam na punkcie czekolady - do dzis jak rano oczka otworze to musze zjesc czekolade, bo inaczej wpadam w histerie - a wiecie co bedzie ??? Chlopczyk !! :tak:
Moj lekarz powiedzial, ze to wlasnie na chlopca je sie slodkie, bo "chlopcy lubia slodycz" :) a tak z medycznego punktu widzenia - mam niedokrwistosc a w czekoladzie jest zelazo i stad te zachcianki :laugh2:

Od początku ciąży czułam że będzie chłopczyk i się nie myliłam :) nawet nie miałam imienia dla dziewczynki..a dla chłopaka to od razu..od początku mówiłam do brzusia ON :tak:

Witajcie, ja od początku ciąży nastawiłam się na chłopca, tak poprostu czułam, nie brałam innej opcji pod uwagę. Fakt że od początku ciąży jadłam sledzie i ogórki, i tylko to mi smakowało słodyczy nie ruszam nawet teraz na końcówce jestem w 33 tyg ciązy, Myśle że wiele mam wie czuje co tam w sobie nosi.:-)

Ostatnia edycja:
Witam:) Ja od samego momentu czułam że będzie to dziewczynka i mój Tomek tak samo hehe W sumie zawsze chciałam pierwszego chłopca ale jakoś tak to przeczucie było silniejsze:p Jak na razie ciąże znoszę dobrze: nie miałam mdłości, nie wymiotowałam i całymi dniami na nogach. Nic mnie nie boli no oprócz tego że coraz częściej po pracy nogi mnie bolą:p Jak na razie też nie miałam żadnych specjalnych skłonności co do jedzenia - jem to co zawsze wiec nie wiem skąd od samego początku ta pewność ze będzie dziewczynka. No ale jak na razie pani doktor potwierdziła przepuszczenia ale wiadomo z tym może być później różnie:p

reklama
;-);-)
Ja w pierwszym trymestrze caly czas spalam. W drugim zrobilam sie troszke bardziej aktywna ale mialam straszne humorki - bylam nie do zniesienia - teraz mija 31 tydzien i wkoncu "znormalnialam" ale zrobilam sie strasznie rozkojarzona - eh zawsze cos :-)
Co do zachcianek - to od poczatku ciazy szalalam na punkcie czekolady - do dzis jak rano oczka otworze to musze zjesc czekolade, bo inaczej wpadam w histerie - a wiecie co bedzie ??? Chlopczyk !! :tak:
Moj lekarz powiedzial, ze to wlasnie na chlopca je sie slodkie, bo "chlopcy lubia slodycz" :) a tak z medycznego punktu widzenia - mam niedokrwistosc a w czekoladzie jest zelazo i stad te zachcianki :laugh2:
Ja w prost NIE CIERPIE czekolady od kad jestem w ciazy z tego co mowisz wynika ze moze jednak bede miala upragniona dziewczynke:-pmam nadzieje ze tak bedzie! Poza tym brzuch mam duzy jak na 12 tydz az sie ze mnie smieja znajomi cera sie popsula i mam zle humorki:tak:pdobno jak sie brzydnie bedzie dziewczynka bo zabiera urode:happy2:

Do góry