reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

a w którtym tygodniu jesteś??
szczerze dla mnie nie ważne co będzie...
ja będę cieszyła się i z chłopca i z dziewczy nki..
ale i tak czuję że będzie chłopiec:tak:
nie patrzę na przesądy bo jem kwaśne i słodkie , raz boli mnie głowa raz nie...
więc trudno to u mnie stwierdzić....
zobaczymy za jakiś czas :-)

reklama
ja nawet nie wiedziałam że trzeba brać:eek: to moja 1ciąża więc chyba rozumiesz...
wię zaraz lecę do apteki.... mam nadziweję że u nas będzie,...
Kwas foliowy jest bardzo ważny w pierwszych trzech miesiącach życia dziecka, kiedy tworzą się wszystkie narządy. Kwas foliowy jest potrzebny do zamknięcia cewy nerwowej. Czytaliśmy z mężem o tym przed planowaniem, więc mój M sam mnie wysłała do apteki:-):-):-). Też nie wiedział, że to takie ważne. Podobno organizm sam nie daje rady wytworzyć tyle tego kwasu ile daje potrzeba, chociaż można próbować jeść np. brukselkę:-) i jeszcze jakieś warzywa, ale teraz nie pamiętam jakie. Świetnie Cię rozumiem- moja też jest pierwsza:-):-):-)

boże ja się teraz boję że zaczęłam brać to za późno....:-(
mój D dzisiaj po to mi poszedł do apteki i kupił :-)więc 1 tabletkę już wzięłam...
chyba muszę pożyczyuć od koleanki książkę o dzieciach... może coś wyczyta ciekawego....

Dziękuję że mi o tym powiedziałaś....aha tam na ulotce mam naqpisane że bierze się to do 12 tygodnia a później od 14 żelazo.... więc mam się tak zalecać??

Spokojnie, wszystko na pewno będzie dobrze:-), nasze dzidziusie są silne i dadzą radę. Ja też jeszcze dużo:-):-):-) się uczę. I pewnie przez całe życie będę. Zrób tak jak zalecają. Głowa do góry

no właśnie... hehe będziemy się musiały dużo nauczyć...
no i chyba damy radę.....
trochę podpytałam bratowej i wiem już więcej :-)
wkońcu ma już i chłopca i dziewczynkę.... więc nie mam się o co martwić..
mówiła żebym zracała uwagę na inne leki bo jeśli ciś już zawiera kwas foliowy to żebym nie brała w tym czasie samego kwasu... i wyczytałam w moich tabletkach że zawierają więc narazie nie będę go brać....
a później znów zacznę.... ona sama dopiero miała przepisany kwas w 6 tygodniu ciąży..... :tak:
czyli spokojna moja głowa :-p
heh chyba trzeba będzie pisać w innej rubryce może otworzymy jakąś ??;-)

Ja dowiedziałam się o płci wczoraj. W 17 tygodniu ciąży. Będzie synek:tak: Jeśli chodzi o objawy przepowiadające płeć to u mnie sie potwierdziły, ale sądzę że nie powinno się na nich tak bardzo opierać. Nie miałam mdłości, zbrzydły mi słodycze, a polubiłam mięsko i warzywa. Poza tym od początku miałam taka maminą intuicję że to będzie chłopaczek.:tak:;-);-)
Jednak tak jak mówię naprawdę różnie bywa. Moja mama będąc ze mną w ciąży tez nie miała mdłości a mimo to urodziłam się ja. ;-)

reklama
no to świetnie....:-) gratuluję synka.....
ja czuję że też będzie synek choć moje pierwsze słowa to były " no to będziemy mieć córcię"
ale wiem jak się czuję ... jak wyglądam i zachowuję... więc według przesądów i intuicji będzie synek:tak:

Do góry