reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zabobony , przesądy i wrózenie płci z kształtu brzucha

To ia ja spróbuję a co tam :) Z tabelek wyszło tak samo zobaczymy co powie Natanella.
Moja data urodzin wrzesien 1986 . Data poczęcia maj 2009
Pozdrawiam

reklama
hehe a mi z testu wychodzi 48%na chłopca i 52%na dziewczynke, hmm mam nadzieje ze usg w sierpniu wyjawi mi tą tajemnice kogo nosze w brzuszku...a co do samopoczucia to poza pierwszym trymestrem czuje sie dobrze.

Witam :)
Chciałam się zapytać już mamy czy to prawda,że w ciąży płeć dziecka można odkryć samemu po zachciankach? Słyszałam, że jak ma się ochotę na ostre i kwaśne to będzie chłopczyk a jak na słodkie to dziewczynka.. Nie wiem czy to prawda... A jak było z wami? :-) Ja mam ciągle ochotę na ogórki, śledzie i pieczarki...;-) A ponadto moim wielkim pragnieniem jest mieć chłopca choć przypuszczam, że los zrobi mi psikus i będzie dziewczynka... :-p

To są przesądy i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Tak samo jak kształt brzuszka, czy uroda mamy i inne tego typu przesądy.
Ja w ciąy nie mam żadnych zachcianek.
Jem zarówno słodkie jak i kwaśne, mam okrąglutki brzuszek wyglądam kwitnąco......a będę miała córkę.;-)
Takie rzeczy traktujcie z przymróżeniem oka;-)

ja jak bylam w ciazy, to na poczatku bralo mnie na owoce (szczegolnie arbuz i mandarynki) :-):-D a wlasnie moze od 5-6 miesiaca zaczelam jesc nic tylko typowo slodkie rzeczy... Moja slaboscia byly lody czekoladowe!!! Nie dziwne teraz, ze w ciazy przytylam ponad 30 kilo!!!! Urodzilam dziewczynke... A i co jeszcze slyszalam, i na kazdego jak patrze to sie sprawdza- ze jak masz brzuch "wysoko" to bedzie dziewczynka, a "nisko" to chlopczyk...:-D:-D:-D Gratulacje!!!

Ostatnio mnie sąsiadka na klatce dorwała stwierdzając, że jak brzuch szybko rośnie to na bank będzie chłopak. A ja się uśmiecham, bo będzie co ma być, a te wszystkie odnośniki mają się jak piernik do wiatraka.

U mnie jeszcze po brzuszku nie ma co patrzeć, bo jest w 4 miesiącu ale brzuszka zero... :( Jeszcze trochę i ginekolog mi powie co będzie... :) Nadal mam nadzieję,że chłopiec... ;)

reklama
Z tymi zachciankami to faktycznie chyba przesąd ... ja od początku mam ochote i na kwasno i na słodko.... i chyba bardziej na słodko a ma byc syn.. tak wiec to raczej trzeba traktowac z przymrużeniem oka ... zreszta czy to ważne co bedzie ??? najwazniejsze aby było zdrowe i prawidłowo sie rozwijało !!!!! :-) I chyba każda przyszła mama sie ze mna zgodzi :-)
pozdrawiam :*:-D

Do góry