reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbki

Mnie Sandra gryzie prawie codziennie tymi swoimi dwoma zębolami a najbardziej boli w ramie ale gryzie też w policzek -to taki jej pocałunek
a potrafi też mocno zacisnąć ząbki przy piciu cycusia oj nie raz podskocze przy tym :happy: . A teraz idą jej cztery górne naraz widać już takie cztery kreseczki na dziąsełkach i dziąsła bardzo spuchnięte aż przekrwione :baffled:

reklama
Sylwia, dobre!:laugh2: :laugh2: :laugh2:
Miki o dziwo nie gryzie, a ma już czym :-) Zdarza mu się jedynie zacisnąć zęby jak sprawdzam palcem, czy jest coś nowego - boli jak fiks!:eek:

Dziewczyny, dajecie dzieciom jakies preparaty z fluorem? Mi pediatra przepisała Zymafluor "bo w Warszawie woda nie zawiera fluoru".
Przyznam że często zapominam Zosi podać bo nie wolno go łaczyc z mlekiem - czyli ze śniadaniem i kolacją (jakoś tam wiaże sie z wapniem czy cos w tym rodzaju) a w ciagu dnia karmi ja niania....

KasiaBS ja podaje z witamina d od razu fluor...Tak mi zapisal pediatra od kiedy Noemi zaczela zabkowac...My podajemy w tabletce taka zawiesine co sie doslownie w 4 sekundy rozpuszcza...

PILNE!!!!!!!!!!!

Czy przy ząbkowaniu zdarzył Wam się, żeby dziecię dostało wysokiej temperatury np. 38,5. Ola właśnie taką ma i nie wiem co się dzieje. Oprócz tego żadnych innych objawów. Miała lekkie rozwolnienie, ale to już przeszło. Dałam jej czopek . Teraz śpi. Trochę się boje, że to nie zęby i że dzisiejszej nocy czeka mnie wizyta w szpitalu. Rany... oby nie:-(

reklama
Z tego co ja slyszalam to na zeby moze byc goraczka...Pewnie to zabki Fredka...Ale jak po czopku nie spadnie i jeszcze rano bedzie wysoka to lepiej skonsultowac to z lekarzem...

Do góry