reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ząbki

reklama
Baśka,
świetny artykuł. Doszłam dzięki niemu do pewnego wniosku: Zosia pociąga za uszka, znajoma powiedziała mi że tak się dzieci zachowują tylko przy trzonowych zębach. A przecież skoro przedni ząbek tak się "rozpiera" to cała szczęka może dawać się we znaki....

Pozdrawiam,
Kasia

Oto Wojtkowe zęby:
na pierwszym zdjęciu widać dwa dolne już całkiem duże, a za nimi małą dwójkę
a na drugim zdjęciu zupełnie malutka, świeżutka dwójka górna

Mamoot niezla dokumentacja - wszystko widac jak na dloni! A swoja droga ze tez Ci sie Wojtus dal tak wytarmosic;-)

No a my wrocilismy z wyjazdu z drugim zebem - a wiec mamy dwie dolne jedynki z lekka ustawione w taki ' dziubek' (Wojtus ma podobnie jak dobrze widze:-)) Fotek dokladnych zebow nie mamy ale nasze dwa to zadna atrakcja przy 4 czy 5 ;-)Mamy za to Julka ze swoja pierwsza szczoteczka i musze powiedziec ze szczoteczka to hicior. Jak wczesniej marudzil przy ubieraniu po kapieli tak teraz tak jest zajety czyszczeniem (czytaj:gryzieniem szczoteczki), ze wszystko mozna z nim robic:-) Zreszta widac na zdjeciu, ze nawet jak dlonie do kamery wyciaga to szczota w buzi siedzi:-)

Mamoot, zeby jak ta lala!! Pieeeekne! :-D Usciskaj swojego zebacza od cioci Ani :-D

Cicha, Julek zagryza szczoteczke tak jak Matis :tak: roznica polega na tym, ze Julek ma czym zagryzac, a Mati szoruje sobie dziasla hehe

Mamoot alees to pieknie zrobila...Wszystko widac jak bym osobiscie w pyszczek Wojciowi zagladnela....:tak::tak::-):-)

Cicha milo ze wrociliscie...Wydaje mi sie ze jeszcze calkiem niedawno Juliena czuprynka nie byla taka bujna...A czczoteczka-superasna i chlopak dzielnie z nia sobie radzi...Super...!!!!!!:-)

Ząbki Wojciaszka na medal - i że on się tak dał :)
U nas szczoteczka też na topie, jak mu zabierach to krzyk - zresztą właśnie teraz o wszystko co mu wyjmuję z ręki jest wielki krzyk.
U nas na zdjęciu Karolek pokazuje ząbki i trochę się mu spsociliśmy - nie dał na nosek to ma czerwone noski na uszkach :) A jak by ktoś miał wątpliwości to ta klata oczywiscie nie należy do mnie ( a w sumie to należy - na podstawi pewnej umowy, ale miałam na myśli że to tatuś a nie ja :) )...a Karol bardzo lubi tarmosić klamki :tak:

:-) Mamoot super dokumentacja, ale będzie mial Wojtuś pamiątkę :-) A Julek jak pięknie sobie kły szoruje i nie wiem czy mi się wydaje że mu się buzia zaokrągliła. A Karolkowi też fajnie ząbki widać i chyba na tym zdjęciu w chuście też się ząbek bieli :-)

reklama
Kochane ciotki - dziękuję pięknie za komplementy, a sfotografować paszczę dałem sobie tak grzecznie specjalnie na Wasze zamówienie (bo normalnie to buczę i pokazuję głównie język) - Wojciaszek

Same widzicie, jak Wojtek chce to pokaże - ale to specjalnie dla Was.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Julek fajnie majstruje szczoteczką. Cicha, ja się śmieję, że te ząbki ustawione w "dzióbek", to Wojtek ma po mnie. Bo ja mam straszne krzywulce.
Baśka, Karolek też ma super ząbki! i te czerwone "uszka"!
Heatherek, Wojciaszek uściskany!:tak:

A propos mycia ząbków: jak już Wojcio ma te zębiszony, o chciałam mu kupić prawdziwą szczoteczkę, ale się zawahałam, bo może któraś z Was coś wie o szczoteczkach. Czy jakieś są lepsze? Albo czy na coś zwrócić uwagę? Czy jest wszystko jedno, byle by była przeznczona dla takich maluchów (np. widziałam Oral-B od 4 do 24 miesiąca życia). Macie rozeznanie?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry