reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
Baśka,
świetny artykuł. Doszłam dzięki niemu do pewnego wniosku: Zosia pociąga za uszka, znajoma powiedziała mi że tak się dzieci zachowują tylko przy trzonowych zębach. A przecież skoro przedni ząbek tak się "rozpiera" to cała szczęka może dawać się we znaki....

Pozdrawiam,
Kasia

Oto Wojtkowe zęby:
na pierwszym zdjęciu widać dwa dolne już całkiem duże, a za nimi małą dwójkę
a na drugim zdjęciu zupełnie malutka, świeżutka dwójka górna

Mamoot niezla dokumentacja - wszystko widac jak na dloni! A swoja droga ze tez Ci sie Wojtus dal tak wytarmosic;-)

No a my wrocilismy z wyjazdu z drugim zebem - a wiec mamy dwie dolne jedynki z lekka ustawione w taki ' dziubek' (Wojtus ma podobnie jak dobrze widze:-)) Fotek dokladnych zebow nie mamy ale nasze dwa to zadna atrakcja przy 4 czy 5 ;-)Mamy za to Julka ze swoja pierwsza szczoteczka i musze powiedziec ze szczoteczka to hicior. Jak wczesniej marudzil przy ubieraniu po kapieli tak teraz tak jest zajety czyszczeniem (czytaj:gryzieniem szczoteczki), ze wszystko mozna z nim robic:-) Zreszta widac na zdjeciu, ze nawet jak dlonie do kamery wyciaga to szczota w buzi siedzi:-)

Mamoot, zeby jak ta lala!! Pieeeekne! :-D Usciskaj swojego zebacza od cioci Ani :-D

Cicha, Julek zagryza szczoteczke tak jak Matis :tak: roznica polega na tym, ze Julek ma czym zagryzac, a Mati szoruje sobie dziasla hehe

Mamoot alees to pieknie zrobila...Wszystko widac jak bym osobiscie w pyszczek Wojciowi zagladnela....:tak::tak::-):-)

Cicha milo ze wrociliscie...Wydaje mi sie ze jeszcze calkiem niedawno Juliena czuprynka nie byla taka bujna...A czczoteczka-superasna i chlopak dzielnie z nia sobie radzi...Super...!!!!!!:-)

Ząbki Wojciaszka na medal - i że on się tak dał :)
U nas szczoteczka też na topie, jak mu zabierach to krzyk - zresztą właśnie teraz o wszystko co mu wyjmuję z ręki jest wielki krzyk.
U nas na zdjęciu Karolek pokazuje ząbki i trochę się mu spsociliśmy - nie dał na nosek to ma czerwone noski na uszkach :) A jak by ktoś miał wątpliwości to ta klata oczywiscie nie należy do mnie ( a w sumie to należy - na podstawi pewnej umowy, ale miałam na myśli że to tatuś a nie ja :) )...a Karol bardzo lubi tarmosić klamki :tak:

:-) Mamoot super dokumentacja, ale będzie mial Wojtuś pamiątkę :-) A Julek jak pięknie sobie kły szoruje i nie wiem czy mi się wydaje że mu się buzia zaokrągliła. A Karolkowi też fajnie ząbki widać i chyba na tym zdjęciu w chuście też się ząbek bieli :-)

reklama
Kochane ciotki - dziękuję pięknie za komplementy, a sfotografować paszczę dałem sobie tak grzecznie specjalnie na Wasze zamówienie (bo normalnie to buczę i pokazuję głównie język) - Wojciaszek

Same widzicie, jak Wojtek chce to pokaże - ale to specjalnie dla Was.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Julek fajnie majstruje szczoteczką. Cicha, ja się śmieję, że te ząbki ustawione w "dzióbek", to Wojtek ma po mnie. Bo ja mam straszne krzywulce.
Baśka, Karolek też ma super ząbki! i te czerwone "uszka"!
Heatherek, Wojciaszek uściskany!:tak:

A propos mycia ząbków: jak już Wojcio ma te zębiszony, o chciałam mu kupić prawdziwą szczoteczkę, ale się zawahałam, bo może któraś z Was coś wie o szczoteczkach. Czy jakieś są lepsze? Albo czy na coś zwrócić uwagę? Czy jest wszystko jedno, byle by była przeznczona dla takich maluchów (np. widziałam Oral-B od 4 do 24 miesiąca życia). Macie rozeznanie?

Do góry