reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ząbki

reklama
ja sprawdziłam własnie w mojej ksiazeczce jak miałam 6,5 mies to też miałam 4 ząbki i narazie na nie nie narzekam nigdy ,nie ne bolą

Dziewczyny, mozliwe że tak wcześnie bolą!!! W lutowym "mam dziecko" jest fajny artykuł o tym, wieczorem wkleję bo mąż zabrał aparat fotograficzny do pracy.

Ja też się postaram o jakieś fotki - ale to niełatwa sprawa sfotografować taką paszczę z ząbkami. I to żeby się nie ruszała - nie lubię robić zdjęć z fleszem, a poza tym dzieciaczki nie mają odruchu zwężania źrenic przy ostrym świetle. A same wiemy dobrze, jak flesz "daje" po oczach.

Przepisowo czy nie ważne że w miare szybko bo im później wychodzą tym jest to bardziej bolesne tak twierdzi mój dentysta stomatolog dzieciecy u którego sie leczę:-)

Ja ząbków nie wklejam bo u nas cały czas dwa a widać je prawie na każdym uśmiechniętym zdjęciu Karolka i już widziałyście :)
Ale to fajny artykulik o zębach, na początku drugiej strony właśnie jest wyjaśnione dlaczego boli wcześniej - jak się zaczyna ząbkowanie a nie w samym momencie przebijania się przez dziasło

No chyba że specjalna galeria zębaczy powstanie to też coś dołączymy :)

A i w tym artykule faktycznie piszą że lepiej jak później ząbkujemy dla zdrowia zębów - z tym że podobno nie przekłada sie to na zęby stałe

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry