reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
ja sprawdziłam własnie w mojej ksiazeczce jak miałam 6,5 mies to też miałam 4 ząbki i narazie na nie nie narzekam nigdy ,nie ne bolą

Dziewczyny, mozliwe że tak wcześnie bolą!!! W lutowym "mam dziecko" jest fajny artykuł o tym, wieczorem wkleję bo mąż zabrał aparat fotograficzny do pracy.

Ja też się postaram o jakieś fotki - ale to niełatwa sprawa sfotografować taką paszczę z ząbkami. I to żeby się nie ruszała - nie lubię robić zdjęć z fleszem, a poza tym dzieciaczki nie mają odruchu zwężania źrenic przy ostrym świetle. A same wiemy dobrze, jak flesz "daje" po oczach.

Przepisowo czy nie ważne że w miare szybko bo im później wychodzą tym jest to bardziej bolesne tak twierdzi mój dentysta stomatolog dzieciecy u którego sie leczę:-)

Ja ząbków nie wklejam bo u nas cały czas dwa a widać je prawie na każdym uśmiechniętym zdjęciu Karolka i już widziałyście :)
Ale to fajny artykulik o zębach, na początku drugiej strony właśnie jest wyjaśnione dlaczego boli wcześniej - jak się zaczyna ząbkowanie a nie w samym momencie przebijania się przez dziasło

No chyba że specjalna galeria zębaczy powstanie to też coś dołączymy :)

A i w tym artykule faktycznie piszą że lepiej jak później ząbkujemy dla zdrowia zębów - z tym że podobno nie przekłada sie to na zęby stałe

reklama
Do góry