Irma, nie wiem, czy Iza ma to samo, ale Wojciaszkowi przy dziąsłach też ząbki robią się żółtawe. Pani dentystka powiedziała, ze to początki kamienia i że trzeba dawać do jedzenia twarde pokarmy: skórkę od chleba, marchewkę, jabłko i przecierać ząbki gazą nawinięta na palec. No ale to wszystko jako dodatek do mycia ząbków.
reklama
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Noemi, gratulujemy buzi pełnej ząbków!!!
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Dziekujemy za gratulacje...:-)
Musze przyznac ze az tak zle nie bylo :-)
Irmaa tez planuje kupic mlodej szczoteczke elektryczna tylko jakos zawsze nie pode droga...Te w sklepach typu rossmann co maja to takie badziewie...Musze do jakiego mediamarktu sie przejechac....
A narazie mimo protestu szorujemy zeby na sile....
Musze przyznac ze az tak zle nie bylo :-)
Irmaa tez planuje kupic mlodej szczoteczke elektryczna tylko jakos zawsze nie pode droga...Te w sklepach typu rossmann co maja to takie badziewie...Musze do jakiego mediamarktu sie przejechac....
A narazie mimo protestu szorujemy zeby na sile....
Irma, poniekąd to są początki próchnicy (choć bardzo odległej), bo pod osadem, czy kamieniem nie da się doczyścić, to się może i próchnica przyczepić.
Pati, niestety z ząbkami trzeba na siłe. Wojtek raczej chętnie, ale czasem też protestuje. Niestety nie ma wyjścia. Ząbki myć trzeba.:-)
Pati, niestety z ząbkami trzeba na siłe. Wojtek raczej chętnie, ale czasem też protestuje. Niestety nie ma wyjścia. Ząbki myć trzeba.:-)
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
A my czekamy na 13-ty ząbek :-) dziś odkryłam, że już go widać, lada dzień się przebije przez dziąsełko :-)
My się chwalimy że w końcu po pół roku męczarni z trójkami w końcu wyszły i to 4 naraz. A co najlepsze zajrzałam dziś Mateuszkowi w buźkę i widzę że nawet dwie piąteczki są u góry. Także melduję że mamy 18 ząbków!!!!!!!!!!!!
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
No to wielkie gratulacje...szczerze zapomialam juz o tym watku bo my juz od jakiegos czasu komplecik mamy :-)
reklama