reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ale piekne ząbki ma Wojtek
u nas ciagle 12...i to niepełne, taka tyci tyci za to wczoraj Otylka pierwszy raz miała kontakt z dentystą mielismy wizyte i postanowilismy ja zabrac, tak dla obycia
Cala godzine wpatrywała się co nam tam pani doktor robi, a w nagrode przejechała się na fotelu dentystycznym...ale jak tylko Pani doktor ubrała maskę i wzieła lupe, aby zajrzec do jej buzi to zwiała.
u nas ciagle 12...i to niepełne, taka tyci tyci za to wczoraj Otylka pierwszy raz miała kontakt z dentystą mielismy wizyte i postanowilismy ja zabrac, tak dla obycia
Cala godzine wpatrywała się co nam tam pani doktor robi, a w nagrode przejechała się na fotelu dentystycznym...ale jak tylko Pani doktor ubrała maskę i wzieła lupe, aby zajrzec do jej buzi to zwiała.
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
No to i Ola dogoniła resztę. Mamy 16 zęboli i czekamy sobie na piąteczki. Ale to chyba jakiś czas jeszcze, bo nie ma nawet spuchniętych. A czwórki i trójki to wychodziły nam w komplecie tzn. po cztery na raz.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Kurde a gdzie ja ostatnio o zebach pisalam ??? Teraz musze szukac zeby wpisac do albumu ...My juz "kompletowi "
A skoro tak o wizytach u dentysty piszecie to nawet nie wiecie w jakim szoku jestem po ostatniej wizycie w klinice stomatologii dziecięcej- jeżdżę tam z Madzią. Otóż ostatnio spotkałam tam 8 miesięczne dziecię i już miało mleczaki popsuteI była też dziewczynka w wieku naszych brzdąców już z próchnicą i tak strasznie płakała że aż mi się serce kroiło jak pomyślałam że mógłby to być Matek
reklama
Aniu - jeśli to próchnica a nie jakieś wady wrodzone szkliwa (np. jak u wcześniaków ) no to trzeba "podziękować" rodzicom dawanie słodkich napojów i mleka z butelki w nocy i nie mycie ząbków zbiera swoje żniwa szkoda maluchów...ale przypuszczam że u takiego 8 miesięcznego to raczej jakaś wada, mojej koleżanki maluch jako wczesniak ma takie czarne ząbki bo mu się podobno szkliwo nie wykształciło czy jakoś tak...